KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

Akbana: Halkımızın duruşu teröristleri zayıflatıyor

MÜSİAD'ın Afrin Operasyonu'na destek amacıyla düzenlediği toplantıda konuşan Akbana: Milletimizin zor anlarda kenetlenme hali ve onurlu duruşu karşısında teröristler amaçlarına ulaşamıyor ve elleri gittikçe zayıflıyor. Milletimizin bu kenetlenme hali Türkiye'nin elinde bulundurduğu en büyük güçtür.

Akbana: Halkımızın duruşu teröristleri zayıflatıyor
19 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 00:50
3
1491
3
AA aa

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), Afrin Operasyonuna destek çıkmak ve roket saldırısı sonucu maddi kayba uğrayan üyelerine destek olmak ve bölge halkının yanımda olduğunu hissettirmek amacıyla MÜSİAD Kilis Şubesinin ev sahipliğinde “Başkanlar Toplantısı” düzenlendi.

Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, Kilis'in Suriye meselesinden doğan krizleri; siyasi ve kültürel ve ekonomik anlamda en derinden yaşayan şehir olduğunu söyledi.

Akbana; “Saldırılar sonrasında da gördüğümüz üzere, Kilis halkının itidalli duruşunun, bu zor zamanlarda son derece kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. İnsanımızın bu olgunluğu karşısında, teröristler amaçlarına ulaşamıyor ve elleri gittikçe daha da zayıflıyor. İşte milletimizin en zor anlarda kenetlenme hali ve bu onurlu duruşu, Türkiye'nin elinde bulundurduğu ve emin olalım ki bütün dünyanın hayranlık duyduğu nimetlerden biridir. Milletimizin, vatan söz konusu olduğunda Çanakkale Ruhunu yeniden canlandırdığını, en son, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası net bir şekilde gördük. Şüphesiz, biz bu gücü vatan sevgisinden, atalarımızın bin bir cefayla koruduğu, miras bıraktığı Anadolu topraklarından alıyoruz.” dedi.

Ekonominin Sarsılacağına Yönelik Çıkan Haberler Asılsız

Zeytindalı Operasyonu'nun ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğine dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Akbana “Biz iş dünyası olarak, ekonominin mevcut durumuna hâkim iş insanları olarak, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerinde durduğunu net bir şekilde görüyoruz. Son dönemde açıklanan makroekonomik veriler, Türkiye ekonomisine yönelik olumlu görünümün sürdüğüne işaret ediyor ve ekonomik aktivitede 2017 yılı geneline yayılan canlılığın, 2018 yılında da devam edeceği öngörülüyor. Yılın son çeyreğinde yüzde 8-9 bandında bir büyümenin gerçekleşeceğini ve böylece Türkiye ekonomisinin 2017 yılı genelinde yüzde 7-8 aralığında büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Ortada böyle bir tablo varken, Türkiye gibi güçlü bir ülkenin ekonomisinin sarsılacağını düşünmek, gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle sıcak bir dönemde, bu ve benzeri olumsuz yorumların kasıtlı servis edildiğini düşünmek dahi istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıdan sonra Aile ve Sosyal Politikaları Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve MÜSİAD Başkanları roket saldırısı sırasında MÜSİAD üyesinin zarar gören iş yerinin açılışını yaptı. Öğle yemeği yenildikten sonra Kilis esnaflarını ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Osmanlı geleneği olan borcu ödenen, borcunu ödeyenin kim olduğunu; borcu sildiren kimi borçtan kurtardığını bilmediği Zimem defterleri satın alındı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22786)
19 Şubat 2018 Pazartesi 16:43
Dünyanın en büyük 3ekonomisinden biri olan Çin in 2017 yılı ekonomik büyümesi bile 6.9 iken senin verdiğin demece bak.peki ben sana bi soru sorsam Türkiyenin 2017 yılı bümesi kaçtı bilyomusun.Gerçi sen 8 demişzin yazı içeriğinde.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22785)
19 Şubat 2018 Pazartesi 16:35
Bir ekonomist ağzıyla konuşmuş ama; 2017 yılının geride kaldığından haberi yok.yüzde 7 ile 8 bandınıda simyormuş senin eğitimin nedir sahi senin söylediğin bu rakam gerçekleşirse dünyada birinci oluruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22784)
19 Şubat 2018 Pazartesi 16:31
Ya sanada demeç vermek düştü ya bu memlekette.Demeç verenlerin halkta bir albenisinin olması gerek.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın