KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Ataoğlu: kararlarını açıklayamıyorlar

İYİ Parti Bingöl Milletvekili Adayı Kazım Ataoğlu, AK Parti haricinde başka partileri destekleyen seçmenlerin, kararlarını açık bir şekilde dile getiremediğini söyledi.

Ataoğlu: kararlarını açıklayamıyorlar
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:17
23
5362
21
AA aa

İYİ Parti Bingöl Milletvekili Adayı Kazım Ataoğlu, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Partiyi desteklemeyen seçmenlerin kararlarını açık bir şekilde dile getiremediğini söyledi.

Bingöl'de yaşandığını duyduğu ve teyit ettiremediği bir olayı anlatan Ataoğlu, twitter'da ‘Bingöl'de 1-1-1 olacak' yazan bir memurun görevinden alındığını iddia etti.

Karlıova ve Kığı'da seçim çalışmaları ziyaretlerinde AK Partiyi destekleyen vatandaşlar ile aralarında geçen konuşmayı anlatan Kazım Ataoğlu; “Korku dağları sarmış. Ben köy köy, ilçe ilçe geziyorum. Karlıova'nın en tepe noktasında ki bir adam korkudan bahsediyor. Niye biliyor musunuz? Ya bir kardeşi, ya bir oğlu, ya bir kızı devletin bir tarafında çalışıyor. Ona zarar gelmesin diye, bakın böyle bir şey olabilir mi? kendi düşüncesini ifade etmekten korkuyor insanlar. Geçen gün birisi söyledi doğrusu ne kadar doğrudur bende teyit edemedim. Bir tane devlet memuru bir tweet atmış, bence demiş Bingöl'de 1-1-1 olur. Sen misin bunu diyen herifi görevden almışlar.  Mesela en son Kığı'da ziyaret ettiğimiz en son bir iş yerinde güzel giyimli kravatlı, ben kaymakam filan sandım doğrusu. Hararetle AK Partiyi savundu. Memursun? Memurum, istihbarattan falansın dedim. Bilerek böyle bir ifade kullandım. Yok dedi. Şimdi aynı adam AK Parti'nin dışında başka bir partiyi savunabilir mi? şimdi siz AK Partiyi savunurken rahatlıkla savunabiliyorsunuz ama beriki tarafta ki bir kimse başka bir partiyi savunduğu zaman, gel bakalım sen şöyle, orda sen şunu konuştun diyecekler adama böyle bir şey olamaz, olmaması lazım. İl Başkanımızın kardeşi Salih Bey sanıyorum sırf il başkanımızın kardeşi olduğu için görevden alınmış. Bunlar yakışmıyor, Bingöl'e de Türkiye'ye de yakışmıyor. 16 senenin sonunda bu ülkeyi yönetenler itilmiş kakılmış, bölük pörçük edilmiş, ötekileştirilmiş bir Bingöl'le karşı karşıyayız. Bunu görmemek mümkün mü? Allah aşkına” şeklinde konuştu.

“BİNGÖL'DE 1-1-1 OLURSA TABULAR YIKILIR”

Üç dönem milletvekili olarak görev yapan Kazım Ataoğlu, 24 Haziran seçimlerinde Bingöl'de üç partinin de birer milletvekili çıkarması halinde tabuların yıkılacağını söyledi.

Ataoğlu, “1-1-1 olursa Bingöl'ün iyiye gittiğinin bir işareti olur. Tabular yıkılacak bana göre, adalet duygusu öne çıkacak, hak hukuk duygusu öne çıkacak. Millet muhalefete görev verirse Bingöl'de ki eksiklikleri, aksaklıkları, haksızlıkları, hukuksuzlukları, adaletsizlikleri parlamentoya taşıma imkânı olacak. İktidar nasip olursa Bingöl karlı çıkacak. İktidarda olursa, muhalefette olursa 1-1-1 içerisinde daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE BAŞKA BİRŞEYİ KONUŞMANIN ANLAMI YOK”

Ataoğlu, ekmek ve su kadar önemli olarak nitelendirdiği adalet, hukuk gibi kavramların olmadığı bir yerde başka bir şeyden bahsetmenin mümkün olmayacağını söyleyerek; “Bingöl'de ve Türkiye'de kenara itilmiş, unutulmuş birçok kavram var. Evvela bunların yerli yerine oturacağına inanıyorum. Nedir bu kavramlar, adalet duygusu, demokrasi anlayışı, hukukun üstünlüğü bunlar çok önemli şeylerdir. Ekmek kadar su kadar önemli şeylerdir. Eğer bunları yerli yerine oturtursanız bazı şeyler kendiliğinden yerli yerine oturur. Bunların içerisinde en başta hizmet var. Bizim iktidara gelmemiz halinde bu kavramlar yerli yerine oturacak, bunla beraber her şey yerli yerine oturacak. Adalet kavaramı, hak hukuk kavramı zedelendi. Adalet diye bir şey yok. Avcılar kulübünün orda oturduğumuzda, her partiden insanlar var orda, hak hukuk diyorsun insanlar hukuk mu var diyor, adalet mi var memlekette diyor. Bunların olmadığı yerde başka bir şey konuşmanın bir anlamı var mı?” ifadelerini kullandı.

“CEVDET BEY BİNGÖL'E POZİTİF AYRIMCILIK YAPMALIYDI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın uzun dönem Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini yürüttüğünü hatırlatan Kazım Ataoğlu, Bingöl'ün pozitif anlamda Bingöl'ün gözetilmediğini belirterek; “Genel bütçe içerisinde 13 milyar ve ya 13 katrilyon ne kadarsa ben bilmiyorum tabi, Cevdet Bey'in söylediğinden hareketle söylüyorum. Genel bütçe içerisinde Muş'a ne kadar gitti, Tunceli'ye ne kadar gitti birazda ona bakmak lazım. Bir fabrika bacası tütüyor mu Bingöl'de, istihdama, üretime yönelik bir eseriniz var mı? Cevdet Bey uzun süre Bakanlık, Başbakan yardımcılığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Kültür Bakanlığı yaparsınız imkânlarınız çok kısıtlı olabilir ama siz Devlet Planlamanın size bağlı olduğu bir Bakanlıkta bunu yapıyorsunuz. Ben diyorum ki biraz Bingöl'ü gözetseydin, gözetilebilseydi. Muş kadar gözetilebilseydi, Tunceli kadar gözetilebilseydi. Bingöl'e pozitif ayrımcılık yapabilirdi, yapmalıydı. Bugün Bingöl çok farklı bir noktada olabilirdi, yapamadı. Beceremedi demiyorum, yapamadı. Çünkü hem paranın başında olacaksınız, böyle bir imkânınız olacak yapmayacaksınız bu çok az ele geçen bir fırsat” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ YÜZDE 20'LERDE''

İYİ Parti'nin oy oranı olarak Türkiye genelinde yüzde 20 seviyelerinde olduğunu söyleyen Ataoğlu, Bingöl'de herhangi bir anket çalışmalarının olmadığını ve takdiri Bingöl halkına bıraktıklarını belirterek; “Münferiden seçim süreci başladıktan sonra bir anket bizim tarafından yapılmadı. Ama yüzde 19,20 bandındayız. Adını vermeyeyim bir anket şirketi başkanı geldi iki defa bir sunum yaptı, Kamuoyuna vermemek şartıyla bu algı oluşturmak için yapılan bir anket değil biz yüzde 19,20 bandındayız ”dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29124)
23 Haziran 2018 Cumartesi 09:55
Fevzi berdibek 7 haziran 2015 seçimlerinde kaybettiğinde kendi seçmenine ettiği hakareti unuttunuz mu bunların derdi memleket değil koltuktur koltuk artık uyanın memleketin anasını ağlattınız hakkımız sizlere haram olsun burnunu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29123)
23 Haziran 2018 Cumartesi 09:52
Fevzi berdibek ve cevdet yılmaz Bingölde millet vekilliğini hak etmiyor inşAllah tokatı yerler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29116)
22 Haziran 2018 Cuma 19:02
1-1-1 BİR DİYORSUN HE RÜYANDA GÖRÜRSÜN KAZIM BEY
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29112)
22 Haziran 2018 Cuma 17:20
Hepiniz aynisiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29060)
21 Haziran 2018 Perşembe 18:06
Kazım bey daha kendini heder ettin yüzsüzlük yapmaktan başka bir işe yaradığın yok memlekete kim bişey yapmış bunu eleştireceğine öz eleştiri yap kazım bey sen daha köyüne su götürmedin köyüne daha değil bingöl..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29058)
21 Haziran 2018 Perşembe 15:03
evet dogru bunlar hep akp yuzunden insanimiz korkuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29054)
21 Haziran 2018 Perşembe 12:30
Kazım Bey Bingöl'de AK Parti dışındaki partileri savunan adamlar kurumlarda bunu ulu orta yapıyor. Üstelik hakarete varan ifadeler de kullanılmıyor değil. Ben AK Partiyi savunmak için yazmıyorum. Bugüne kadar Bingölde bahsettiğiniz gibi görevden almaların olduğunu duymadım. Bunun adı AK Partiye çamur at izi kalsın ve insanlar kötü bilsindir. Size tavsiyem duyduğunuz bir durum varsa, belgeniz varsa konuşun, yoksa zararını siz görürsünüz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29052)
21 Haziran 2018 Perşembe 12:21
ALLAHINA KURBAN,BASTIR KAZIM BEY,SONUÇ ORTADA..1-1-1...NOKTA.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29050)
21 Haziran 2018 Perşembe 11:57
Yaw he he. sen de bu memlekete vekillik yaptın sen naptın hele bir tane icraatini söyle de bilelim. var da biz mi bilmiyoruz. kendi köyün sussuzlukla çırpındı senin döneminde. en büyük darbeyi sen kendi köyün zıkteden alacan demedi deme. aha buraya yazıyorum senin oy aralığın 8.000-10.000 yaz bir köşeye.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29061)
21 Haziran 2018 Perşembe 18:06
@Misafir Kullanıcı 5000 i bile geçmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29049)
21 Haziran 2018 Perşembe 11:08
yorumları neden yayımlamıyorsunuz
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın