KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Bayram'ın projesine ödül!

AK Parti'den Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı olan Alican Bayram'a belediye başkanlığı adaylığı döneminde açıkladığı Rekreasyon ve Bingöl projesine ödül geldi.

Bayram`ın projesine ödül!
18 ŞUBAT 2019 PAZARTESİ 20:03
77
7584
27
AA aa

31 Mart 2019'da yapılması planlanan Mahalli İdareler seçiminde AK Parti'den Bingöl Belediye Başkan aday adayı olan Alican Bayram, 6'ıncısının bu yıl düzenlendiği “Mutlu Şehirler” temalı yarışmada “Rekreasyon ve Bingöl” projesi ödül aldı.

Düzenlenen yarışmada, üniversitelerin ve belediyelerin şehirleri ve şehirlerde yaşayan insanları mutlu yapmaları ve mutlu şehirler oluşturabilmeleri için projeler hazırlaması amaçlanırken, dereceye giren projeler katılımcı belediyeler tarafından desteklenmeleri hedefleniyor. Yarışmaya katılanlar ise belediyeler ve üniversitelerin şehircilik bilimlerinde çalışan akademisyenlerden oluşuyor.

‘Rekreasyon ve Bingöl' projesine ödül

Alican Bayram, Bingöl Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde de açıkladığı “Rekreasyon ve Bingöl” başlıklı proje ile ödülünü, Polin Waterparks Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Şöhret Pakiş'in elinden aldı. Bayram, Anadolu Üniversitesi adına dereceye girerken, dereceye giren diğer Üniversiteler ise şöyle, Ankara Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi oldular. Bayram'ın proje ekibi Doç. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek, Ecenur Yılmaz, Mehmet Keskin ve Ali Taşkın.

Projenin Genel İçeriği

Genel hatları ile şehirlerde “Rekreatif Aktivite Komisyonları” kurulması ve şehirlerin “Rekreatif Aktivite Haritaları” nın çıkarılması ile şehirlerin ihtiyaç duyduğu ve kültürel alt yapılarına cevap verecek sosyal aktivitelerin hayata geçirilmesini ele aldı.

Bu çerçevede Bingöl ile ilgili örnekler arasında, “Kano, rafting, bisiklet ve dağcılık rotalarının oluşturulması. Kalo ve kartal benzeri yöresel boş zaman aktivitelerine yönelik ve dengbej kültürü teması altında yöresel festivallerin düzenlenmesi. Belediye spor okullarının kurularak küçük bütçeler ile badminton, ragbi, kayak, atletizm, bocce vb. branşların desteklenmesi ve şehirde sporcu çocukların yetiştirilmesi. Üniversite ile ortak şehirde kampçılık ve bisikletçilik benzeri kulüplerin oluşturulması halkın hareketli günlere teşvik edilmesi.”

Bingöl'ün Açık Alan Cezeri Müzesine Dönüştürülmesi

Cezeri 1200 ‘ü yıllarda Artuklu imparatorluğu döneminde Hasankeyf ve Diyarbakır yöresinde yaşamış ünlü bir mühendistir. İlk robot ve çarklı sistemler gibi birçok buluşa imza atan kişi olarak bilinmektedir.

Bizim coğrafyamızın insanı olan Cezerinin eserlerini yaşadığı coğrafyada 800 yıl sonra yaşatılması bu projenin ana hedefi arasındadır. Bu projenin hayata geçmesi ile ile Bingöllü çocuklar 800 yıl önce kendileri ile aynı coğrafyada yaşayan mühendisin ufkundan etkilenecek ve şehir başta mühendisler olmak üzere Cezeri hayranı bir çok entellektüelin merak unsuru haline gelecektir. Cezerinin Eserleri bugüne kadar hiçbir şehirde açık alan müze fikri ile sergilenmemiştir. Bu eserlerin konumlandırılması potansiyel tüketicilere şehir turu yaptıracak ve şehre katma değer kazandıracaktır.

Cezerinin eserleri ve projede konumlandırılması; “Açık Alan müze rotası Çapakçur Deresinden, halk otobüslerinin otopark olarak kullandığı alana, Dörtyol Merkeze, Belediyeye tahsis edilen askeri alana, afatlar virajına ve tekrar köprünün altından Çapakçur deresine bir rota halinde oluşturulması planlanmıştır. Tek kepçeli ve dört kepçeli su yükseltme düzenekleri ve Kranklı Su Yükseltme Kepçesinin Çapakçur çayında muhtelif yerlere konumlandırılması, İçeçek Sunan Çocuk Robotunun otobüslerin otopark alanına konumlandırılması, Filli Su Saatinin Dörtyol Parkına konumlandırılması, Çeşme Otomatlarının Belediye devri yapılan askeri alana konumlandırılması, Küreli Ses Otomatının ise afatlar virajına konumlandırılması. Aşağı çarşıda ise çocukların mühendislik bilimleri ile ilgilenebilecekleri ve Cezeriyi tanıyabilecekleri “Yaratıcı Sanat Atölyesi” ile müze rotasının sonuna gelinir.

Bayram, yaptığı açıklamada; “Bu proje bir çok farklı şehre uygulanarak çocuklara teknolojinin 800 yıl önce kendi atalarının ellerinin arasında olduğunu ve geçmişine bakarak geleceği yaratmanın zor olmadığını anlatılabilir. Burada önemli olan rota değil rota şekillendirilebilir ve çeşitlendirilebilir. Bu teknolojiler 800 yıl öncesine ait basit usul düşünülmüş mühendislik harikaları olduğu için maliyeti o oranda makuldür. Ümit ediyorum ki yüz yıllardır uyuyan coğrafyamızdan yeni Cezeriler çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48492)
08 Ağustos 2019 Perşembe 10:45
erdal arıkan yeni geldi gidip kendisiyle görüştünüzmü eleştirmek için twit atmadan. güzel bir proje ve inanıyorum ki erdal hoca bunu uygulayacaktır sizi seviyor ve sizinle çalışacaktır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39928)
21 Şubat 2019 Perşembe 16:50
O ödüller boş genç adam. Kıymetini bilmeyecekler yiyenlerin yolunu açacakları sende pes edeceksiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39824)
20 Şubat 2019 Çarşamba 14:15
Bingöl halkı uyanıyor artık. Bu saatten sonra önüne gelip işten anlamadan aday olan adamın vay haline.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39794)
20 Şubat 2019 Çarşamba 10:04
bingöl muhtarlık seçimlerinde de eğitimli ve genç adaylara oy verilmesi taraftarıyım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39947)
21 Şubat 2019 Perşembe 20:28
@Misafir Kullanıcı Kesinlikle katılıyorum. Artık projesi olmayan iki kelime konuşamayan kitap okumayan adam ilimizde siyasete siyunmasin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39774)
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:47
Bu arkadaşı görünce hala sinirleniyorum projelerle böyle bir vizyonla gelen aday varken tercihi yeğeninin arkadaşından yana kullananlar bunun hesabını bingöle veremeyecek altında kalacaklar bunun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39765)
20 Şubat 2019 Çarşamba 07:32
Tebrik ediyorum amca oğlu daha nice güzel başarılar elde etmen dileğiyle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39713)
19 Şubat 2019 Salı 20:15
Bu arkadaşta yerinde durmuyor ha iyice sıkıştırıyor adayları
Sayende hepsi proje yapacak sağol genç adam :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39848)
20 Şubat 2019 Çarşamba 21:40
@Misafir Kullanıcı Durmasin iyi yapiyor biz artik proje ostiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39832)
20 Şubat 2019 Çarşamba 17:24
@Misafir Kullanıcı sıkıştırsın sıkıştırsın belki bu vesile ile birileri elini taşın altına koyar. bak vekil olmak başkan olmak öyle çantada keklik değil yeni nesil kendini geliştiriyorda geliyor der.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39679)
19 Şubat 2019 Salı 17:02
Başlığı okuyunca 'Oligopol bir ödül' sandım :)
Ama okuyunca hoşuma gitti.
Oligopol bir aday değil en azından vizyonu varmış :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39659)
19 Şubat 2019 Salı 14:25
Bu arkadaş olsaydı gönül rahatlığıyla oy verebilirsiniz. En azından fikirleri düşünceleri var .
Memleket ne zaman kurtulacak bu kara zihniyetten
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39641)
19 Şubat 2019 Salı 12:39
Tebrik ederim büyük gurur Bingöl ve insanları adına başarılar ali can bey..
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın