KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Bin 200 kişi istihdam edilecek

Bingöl'de Toplum Yararına Programlar (TYP) Kapsamında bin 200 kişinin istihdam edileceğini açıklandı. İşte program kapsamında işçi alacak kurumlar ve şartları...

Bin 200 kişi istihdam edilecek
19 NİSAN 2018 PERŞEMBE 20:49
5
4037
1
AA aa

Bingöl Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün Toplum Yararına Programlar (TYP) Kapsamında bin 200 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Açıklamada; “Bingöl Belediye Başkanlığı 240, Solhan Belediye Başkanlığı 90, Adaklı Belediye Başkanlığı 24, Genç Belediye Başkanlığı 110, Karlıova Belediye Başkanlığı 90, Kiğı Belediye Başkanlığı 18, Yedisu Belediye Başkanlığı 18,  Ilıcalar Belediye Başkanlığı 18, Sancak Belediye Başkanlığı 18, Arakonak Belediye Başkanlığı 18, Yayladere Belediye Başkanlığı 9, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü 70, Müftülük 84, İl Özel İdaresi 75, Milli Parklar 7, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 14, Bingöl Üniversitesi 75, Cumhuriyet Başsavcılığı 20, İl Emniyet Müdürlüğü 30, İl Sağlık Müdürlüğü 105, Gençlik ve Spor Hizmetleri Solhan İlçe Müdürlüğü 11, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü 10, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 5, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 7, İl Defterdarlığı 7, Et ve Süt Kurumu 7, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 10, Dsi 94. Şube Müdürlüğü 5, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 5 kişi olmak üzere toplamda bin 200 kişi istihdam edilecek” denildi.

Başvuruların 24-28 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtilirken, tüm programların 15 Mayıs 2018 tarihinde başlayacağı, 9 Kasım 2018 tarihinde sona ereceği kaydedildi.

İşte başvuru için aranan şartlar:

a. Kuruma kayıtlı işsiz olmak

b. 18 yaşını tamamlamış olmak

c. Emekli ve malul aylığı almamak

d. Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

e. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

f. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz.

g. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP'nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP'ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

h. Müftülük haricindeki kurumlar için istihdamında güçlük çekilen (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yararlananlar) öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.

i. Katılımcılar, her kurum için % 80 noter kurası, % 20 liste yöntemiyle (yüklenici kurumlar tarafından oluşturulacak komisyonca) belirlenecektir.

Katılımcıların yukarıda belirtilen tüm şartları taşıması zorunludur. Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamayacaktır.

Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24796)
21 Nisan 2018 Cumartesi 12:17
Herzaman ki gibi bize bişey düşmez
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın