KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Bingöl başkanlığın önünü açtı

Başbakan Binali Yıldırım; 24 Haziran seçimi var. Bu seçim diğerlerinden biraz farklı. Bingöl bunun kararını halk oylamasında verdi. Evet diyerek bu yolu açtı dedi.

Bingöl başkanlığın önünü açtı
21 MAYIS 2018 PAZARTESİ 01:14
27
9543
7
AA aa

Diyarbakır'dan Bingöl'e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Şehir Stadyumunun yanındaki sentetik sahada  katıldığı iftar programında konuştu.

Hava alanından gelirken 15 yıl önce geldiği Bingöl'ün hali ile şu an ki durumu karşılaştırdığını ifade ederek sözlerine başlayan Başbakan Binali Yıldırım, “Hava alanından bu tarafa bölünmüş yol yoktu. Artık dillere desten olmuş, Çapakçur Köprüsü geldiğiniz zaman beli eğrilmiş bir insanı andırıyordu. Şimdi onun yerinde Bingöl'de neredeyse boğaz köprüsü olan güzel bir köprü olmuş. Bingöl'e çok yakışmış” diye konuştu.

“İnsanlığın merkezini İsrail kana buladı, ABD'de teşvik etti”

 Konuşmasına devam eden Başbakan Yıldırım,” Kudüs'te Filistinli kardeşlerimize yapılan alçakça saldırıyı lanetledik. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Mukaddes bir beldedir. Sadece Müslümanların değil,  3 dinin buluştuğu, kardeşliğin ve insanlığın merkezi. Ama insanlığın merkezini İsrail yönetimi kana buladı. 8 aylık bebeden  70 yaşındaki nineye kadar maalesef gözlerini kırpmadan insanları öldürdüler. Bu vahşete de dünyanın efendisi olduğunu söyleyen ABD yönetimi seyirci kaldı. Kalmakla da kalmadı teşvikte etti. Filistin' de şehit edilen 63 kardeşimizin katili İsrail yönetimi olmakla beraber aynı zamanda Kudüs'e büyük elçiliği taşımada inat eden ABD yönetimidir. İkisi de sorumludur. Bölgeye kana boyamışlardı. Bölgedeki istikrarı, barışı yıkmışlardır. Ramazan ayı içerisindeyiz. Böyle hazin bir tablo ile karşı karşıya geldik. Ama ramazan rahmet, bereket, mafiret ayıdır”diye ifade etti.

 “Ay yıldızlı bayrağımız yurdun her karış toprağında dalgalanıyor”

Kardeşliğin daim olmasını Rabbime hamd ediyorum diyerek sözlerine devam eden Yıldırım,” Birkaç yıl önce bu topraklarda yine dışarıdaki emperyalistlerin organize ettiği proje terör örgütleri kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize ne kadar büyük zarar verdiğini sizler biliyorsunuz.   Allah'a şükür o terör örgütlerinin yerinde yeller esiyor. Ay yıldızlı bayrağımız yurdun her karış toprağında dalgalanıyor. Hamd olsun  bunu  birlikte başardık.  Terör olmasaydı bugün bu bölgeler bir kat daha büyüyecekti. Ama kaybolan zamanı geri getiremeyiz ama Bingöl'ün kalkınmasını, gelişmesini ve aradaki  mesafeyi kapatmasını sağlayabiliriz. Yeterki , barış  kardeşlik ve huzur olsun. Terör başımızın belası olmasın. Sizin dik ve kararlı duruşunuz  ve hükümetinizin teröre karşı, amansız mücadele ile bu belayı ülkemizden def ettik. Hatta ülkemizden değil, aynı zamanda bu alçaklar Türkiye'de milleti rahatsız edemeyince bu sefer Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yapılandılar. Büyük ve dost bildiğimiz devletler bunlara yardım ettiler ve  silah verdiler. Ama bu millet Çanakkale'de Dumlupınar'da ve Sarıkmış'da nasıl düşmana dur dediyse  nasıl istiklali için gözünü kırpmadan şahadete yürüdüyse aynı şekilde Fırat kalkanıyla Afrin operasyonuyla da başımıza bela olan PKK, PYD/YPG, DEAŞ gibi proje örgütleri bunların ipi hepsinin ipi aynı ellerde.  Bunlar kim para verirse kim destek verirse onun işini görürler. PKK örgütünün Kürt kardeşlerimle ilgili bir meselesi yok. Sadece Kürtlere değil bir milletin tamamına acı yaşatıyorlar.  Kardeşliğine birliğine beraberliğine zarar veriyorlar. Aslında tek sorunumuz terör örgütüdür ve yaptığı yıkımdır.   Bingöl, yakın tarihimize her zaman bayrağına sahip çıkmıştır. Birliğine beraberliği sahip çıkmıştır. Asla teröristlerin rahatsız etmesine izin vermemiştir. Çünkü Bingöl halkı dinini bayrağını devletini sever. Niye kavga edeceğiz ve anlaşamayacağız. Kavga için hiç sebebimiz yok” diye konuştu.

 Bingöl'de 5 bin kişiye iş müjdesi

Geleceğin herkesin geleceği olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Yavrularımızın yönünü dağa değil 2023 hedeflerine yöneltmemiz gerekiyor. Bunları daha iyi eğiteceğimiz ve daha çok yatırım yapacağız.  Daha çok iş aş, imkanı sağlayacağız. Bugün elimiz boş gelmedik. Bingöl'e büyük bir süt entegre tesisi kuruyoruz. Onun kararını imzalayarak geldim. 700 milyon liradan fazla yatırım yapacak 5 bin kardeşimize iş aş imkanı sağlayacak. Kararını aldık. Bugün resmi gazetede yayınlandı. Ülkemde taş ütüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.  Tarım Bakanlığımızda sütle ilgili yeni prim uygulamasını başlattı. Yüzde yüz süt alım primleri artırıldı. Artık sütü üreticileri emeklerinin karşılığını alacak. 24 Haziran seçimi var. Bu seçim diğerlerinden biraz farklı . Bingöl bunun kararını halk oylamasında verdi.  Evet diyerek bu yolu açtı. 24 Haziran bu işin uygulamasıdır. Sandığa gidecek milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 Yıldırım'ın konuşmasının ardından Bingöl'de kent merkezi ile Düzağaç bölgesini birbirine bağlayan 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğindeki, çift yönlü, yaya geçitli olarak 32 ayak üzerine kurulan Çapakçur köprüsüne görüntülü bağlanarak açılışını gerçekleştirdi.

 Programa Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26733)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:32
Kendim 2008 den beri akp nin içindeyim. Bingölün gençlerinin yarışı dışarda yarısı bingölde kahvelerde. Sütaş açılacak sizce bingöle çözüm olacak mı işsizlik bitecekmi ?? Yeni adaylar açıklandı 1. Sırada olan hersene aynı film hersene aynı. Sorarım size dostlar bingöle tek bir yararı oldumu ? Bingöl genci batak içinde bunlara bir çözüm bulundu mu? 2. Sırada olan aday için Benim için akp bitti istifa ediyorum dedi bunu halkımız çok çabuk unuttu ki bizim halk unutmayı sever. Ah benim güzel halkım ah benim iyi niyetli güzel kalpli halkım rabbim yar ve yardımcınız olsun. Sevgiler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26445)
22 Mayıs 2018 Salı 12:07
Bütün yorumları okudum.Bir Bingöllü olarak aynı duyguları taşıyorum.Akp adaylarınına hiç beğenmedim.Tayyibi de çok seviyorum.Müslümanım.Vatanımı ve Bingölümü seviyorum.Bu durumda oyumu kime vereceğim.Hdp ye veremem çünkü;gece gündüz Kürt ve Zazaları yoketmek için çalışıyor.Devleti bölmek istiyor.Chp pkklı hainlerin cenazesine katılıyor.İyi parti nin fetocu olduğu söyleniyor.Küçük partileri hiç saymıyorum.Benim şartlarıma uyan geriye tek parti lalıyor.MHP üstelik adaylarıda çalışkan ve dürüst olan bizim çocuklar.Önyargılarımı bir kenara bırakıp bu seçimde Mhp diyeceğim.Tayyip sorunu görsün.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26204)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 19:26
Yillardir sutas acilack bi kopru yaptilar goz boyamak sadece. Akp yalanlari
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26150)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 15:09
Yalan dolan kandirin gariban bingöllüyü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26144)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 04:50
Ya önce bingöldeki kadın doğum hastanesi ne bir çözüm bulsunlar da sonra gelsinler bingöle nerdeyse muşta sayılır diş hastanesi 'nin yerine onu getirsinler diş mı acil yoksa doğum yapan bir insanın hayatı mı daha önemli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26142)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 02:41
Capakcur köprüsü ve sütaş artik 10 seçim malzemesi olarsk kullanilir hadi hayirli olsun tabi sütaş acilacak hayvancilikla uğraşanda yanacak cunku sutun kilosu koyde 1 tlden alinip piyasaya 4 tlden satılacak gidin markette fiyata bakin görün bari
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26135)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 01:27
Editör bunu da paylaşsana millet aç kaldı iftar programında tarafsız olun biraz Başbakan la Cumhurbaşkanına diyeceğim Yok ama Bingöl de hırsız bitmez bu partide
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın