KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bir memleket seferber oldu!

Solhan'da yaklaşık 7 yıldır baraj şantiyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin 15 Temmuz gecesi sabahında silahları alınarak işten atılmaları üzerine, işlerine iadeleri ile ilgili görüşmeler başladı.

Bir memleket seferber oldu!
19 TEMMUZ 2018 PERŞEMBE 19:59
8
5081
5
AA aa

Bingöl'ün Solhan İlçesinde yapılan ve 2018 yılında işletmeye alınan Yukarı Kaleköy Barajı ve HES, özel sektör tarafından gerçekleştirilen En Büyük Kurulu Güce Sahip HES projesi unvanlarına sahip Kaleköy Barajı'nda çalışan 35 güvenlik görevlisi işlerinden uzaklaştırıldı.

15 Temmuz gecesi görevde olan güvenlik görevlileri 16 Temmuz gece saat: 03.00 ile 04.00 sularından yetkililerce silahları ellerinden alınıp işten çıkarıldıklarının belirtildiği öğrenildi.

35 kişinin bir gece vakti işlerinden çıkartılmasını doğru bulmayan ve özel güvenlik görevlisi olarak çalışan kişilerin işsizler kervanına dahil edilmesinde ise işlerine iadesi için Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar harekete geçti. Şirket yöneticileri, Milletvekilleri ve Bakanlar ile yapılan görüşmeler 18 Temmuz 2018 gününe kadar devam ederken STK temsilcileri ile vatandaşlar, 35 güvenlik görevlisinin yanında olduğunu göstermek ve destek vermek amacıyla imza kampanyası düzenledi.

15 Temmuz 2018 günü Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ile Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç ve Solhanın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdulgafur Bildik, Şantiye şefi ile özel güvenlik görevlilerin durumunu görüşüp işe iadelerini istediler.

 “SOMUT BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜM ÜRETMELERİNİ İSTİYORUZ”

35 güvenlik görevlisinin gerekçe sunulmadan işten çıkarıldıklarını anımsatan STK temsilcisi Muhammed Veysi Tunç, “Biz bu haksızlığı, yapılan bu yanlışlığı nasıl düzeltebiliriz, buradaki ağabey ve kardeşlerimize nasıl faydalı olabiliriz? Etkili ve yetkili kişilerin desteğiyle aslında 35 kardeşimize sahip çıkılması gereken bir durum onların desteğiyle, katkısıyla 35 kardeşimizin mağduriyetinin giderilmesi için bizler buradayız. Sağduyulu hareket ediyoruz. Bu tepkimizi diri tutacağız. İstiyoruz ki, bu haksızlık biran önce son bulsun. 35 güvenlik görevlisinden kastımız sadece 35 kişi değil aileleriyle beraber en az 350 kişiden bahsediyoruz ve Solhan gibi akrabalık ilişkileri, aşiret ilişkileri güçlü olan bir memlekette bu sayının daha da katlanacağını biliyoruz. İstediğimiz şey şu; biran önce 35 kardeşimizin tekrar istihdam edilmesi, onların yerine gelecek olan, yöreyi tanımayan ve bizim kardeşlerimizden çok da farklı olmayan kişilerin getirilip burada çalıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Bizim çalışan güvenlik görevlileri asgari ücretin az bir üstünü alırken buraya getirdikleri, istihdam edecekleri yabancılar en az 2 katını veya 4 bin lira gibi bir maaşla çalışacaklar. 6 yıl buranın tozunu toprağını yutmuş emek vermiş alın teri dökmüş hemşerilerimizin bir yana bırakılıp yabancıların, yöreyi bilmeyen ve uzmanlık alanları tamamen aynı olan kişilerin burada çalıştırılmasını biz doğru bulmuyoruz. Yetkililerin biran önce el atmasını ve somut bir şekilde çözüm üretmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HAKKI TESLİM ETMEK İÇİN BİZ SADECE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Mağdur edilenlerin garibanlar olduğunu belirten Eğitimci Ferhat Bayar; “Yaklaşık 8 yıl önce siyasiler, seçim vaatlerinde ‘yıllarca bu bölgenin çocukları bu topraktan, bu ekmekten, bu sudan rızkını kazanacak diye rabbim bunu vesile kılmıştır. İnşallah bizde elimizden geldiğince hızlı bir şekilde halkımıza sunacağız' demişlerdi. Ama biz bugün görüyoruz ki en ufak bir adam kayırmada, en ufak bir sıkıntıda mağduriyetti bizzat bizim gariban halkımız çekiyor, emektar halkımız çekiyor. Bundan sonraki süreçte en azından bu konuyla ilgili kapınıza gelebilecek kim varsa imzaysa imza, basın bildirisiyse basın bildirisi çarşıda toplu olarak görüş bildirimlerine katılmaksa oraya dahil olmak ve sesini gür bir şekilde duyurmak. Hepimizin yapması gereken en temel vazifelerden biridir. Bizim dinimiz haksızlığa karşı susmamayı emreder, sesimizi gür bir şekilde duyurmayı emreder. Amacımız ne kimseyi kırmak ne de kimseyi yolundan etmek değil hakkı teslim etmek için biz sadece üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 “ARKADAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKEN NEYSE YAPALIM”

Kısa bir konuşma yapan STK temsilcisi Muhtesim Tunç, “Biz de kardeşlerimize destek için buradayız. Bugün sayımız az ama inşallah kartopu gibi gittikçe büyüyeceğiz, sesimizi daha gür bir şekilde çıkaracağız ve işten çıkarılan arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini inşallah sağlayacağız. Arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gereken neyse yapalım. Buranın zahmetini çeken, güvenliğini sağlayan arkadaşlar bugün devre dışı bırakılmış. Bu güne kadar burada güvenlik anlamında hiçbir şey yaşanmadı. Hiç kimsenin burnu kanamadı. Buranın güvenliğini hep bu arkadaşlar sağladılar. Ama bu gün ‘siz yetersizsiniz, eğitim alamamışsınız' diyerek bu insanların kapı dışı edilmeleri hiç ahlaki değil, adil değil, hukuki değil, kabul edilir bir şey değildir.” dedi.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu, işten çıkarılan 35 özel güvenlik görevlileri için yetkili merciler ile görüşmelere devam ediyorlar.

Şantiye yetkilileri ve işten çıkarılan şahıslar, Bingöl Valisi Ali Mantı, AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve Bakanlar ile yapılan görüşmeler sonucunda Kaymakam Okumuş, Belediye Başkanı Yıldız ve Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Doğu, işçi temsilcileri ile bir araya geldiler. 18 Temmuz günü yapılan bu görüşmede irtibata geçilen yetkililerin durumla ilgilendikleri belirtilip alternatiflerin olduğu aktarıldı. Özel gayretleri olan Kaymakam Okumuş, Belediye Başkanı Yıldız ve Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Doğu, iyi bir sonuç alınmasını temenni ettiklerini belirtirken işten uzaklaştıranların temsilcileri, ilgilenen herkese teşekkür ederken 35 kişinin de istihdam edilmesini talep ettiler.

Bazıların firma nezdinde bazıların ise güvenlik korucusu olarak istihdam edilebilecekleri ile ilgili bilgiyi de aktaran Kaymakam Okumuş, yetkili mercilerin işe müdahil olduğunu ve bir çözüm aradıklarını aktardı.

Yıldız ile Doğu ise ayrıca 15 Temmuz gecesi sabahında bu kişilerin ellerinden silahlarının alınmasını manidar bulduklarını ve Solhan'ın bunu hak etmediğini aktardılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30173)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 21:12
Sizler kendi kendinizi kandiriyorsunuz secim bitti
Millet issiz fakir kim anlar sizi
Vekiler aldiklarini aldilar ankarada milyarlik ihaleler varken
Kim duyar sizi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30166)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 09:51
Solahanin yüzde seksen oy verdiği ak parti vekilleri hariç herkes uğraşıyor İlk heyet halinde olay mahalline giden Hüda Parti tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30155)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 00:06
Allah herşeye kadir inşallah 35 güvenlik işine geri dönerler insanları işsiz bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30119)
19 Temmuz 2018 Perşembe 20:31
Her seye tweet atan milletvekili bakan yardimcisi genel baskan yardimcisi il baskani neden bu konu hakkinda birseyler yazmadilar veya yazamadilar.neden acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30160)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 02:22
@Misafir Kullanıcı Nedenmi cünkü secim bitti
Vaatler Bir baska secime kadar kardes
Kimin umrunda Fakir yoksul issiz
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın