KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Dolandırıcılık şebekesine dikkat!

Son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son olaylarda vatandaşın telefonuna 'Medya Kurulumdan Galaxy S7 Edge tanımlanmıştır' mesajı geliyor ve ardından vatandaştan verilen numaradan iletişime geçilmesi talep edilerek, kurulan tuzak devreye giriyor.

Dolandırıcılık şebekesine dikkat!
12 EYLÜL 2019 PERŞEMBE 17:24
4
4800
7
AA aa

Türkiye genelinde son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Savcılıklar, emniyet, jandarma başta olmak üzere ilgili bir çok kurumun başarılı çalışmalarına rağmen, dolandırıcılık şebekeleri vatandaşı dolandırmaya devam ediyor.

Son olarak vatandaşların cep telefonu hattına “Medya Kurulumdan Galaxy S7 Edge tanımlanmıştır”  Mesajı geldikten sonra verilen numaradan iletişime geçilmesi isteniyor.

İletişim numarasını aradığınızda da çekiliş sonucunda telefonu kazandığınız söyleniyor. 99 TL ücret karşılığında hem telefonu hem de telefonla birlikte temizlik ürünü verileceği söyleniyor.

Tuzağa düşürülmeye çalışılan ve dolandırıcılık şebekesi olduğunu anlayan bir vatandaş, müşteri hizmetleri yetkilisi ile “ne yapmam gerekiyor adınızı ve soyadınızı vermeniz yeterli. İl Merkezi Ptt şubesinden ödeme yaparak telefonunuzu alabilirsiniz” bilgisi verildi. Telefonun gelmesini kabul eden vatandaş, kargo ücretinin şebeke tarafından ödenmesi için, kendisine gelen kargoyu almadı.

Bunun üzerine vatandaşa her gün “Lütfen Kargonuzu alın” şeklinde uyarı mesajları gelmeye başladı. Müşteri hizmetleri kendisini PTT genel müdürlüğünden aradığını söyleyerek, firmanın güvenli olduğunu belirtip, vatandaşı ikna etmeye çalışıyor ve “kargoyu almadığınız takdirde cayma bedeli olarak 449 TL numaranıza fatura yansıyacaktır” mesajı geldi.

Vatandaşların duyarlı olmasını isteyen vatandaş, bu tür söylemlere itibar edilmemesini istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55418)
06 Şubat 2020 Perşembe 22:22
bana da aynı mesaj geldi bişiyi olurmu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52281)
01 Kasım 2019 Cuma 09:23
MESAFELI SATIS SOZLESMESI ONAYINIZ VE SES KAYITLARINIZ ALTINDA SIPARIS SAMSUNG GALAXY S8 PLUS AKILLI CEP TELEFONU 2YIL KVK TURKIYE GARANTISI ICERIKLI PTT KARGO PAKETINIZI BUTUN SESLI VE YAZILI BILDIRILERE RAGMEN HENUZ TESLIM ALMADINIZ SOZLESMENIN 78/1 MADDESI HUKUMLERINCE 1.FIKRA BENDINCE HAKKINIZDA YASAL CAYMA BEDELI OLAN 414 TL SAHSINIZ UZERINE ACILACAK DOSYA ILE BIRLIKTE AVUKAT DAHILINDE ICRA TAKIBI BASLATILIP ISLEM GORECEKTIR.GUN ICINDE PAKETINIZI BASPINAR PTT SUBESINDEN ALIRSANIZ ISLEMLER OTOMATIK IPTALE DUSER SOYLU HUKUK BUROSU AVKT.RIZA SOYLU B370 böle bir mesaj geldi bende aldırış etme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55804)
17 Şubat 2020 Pazartesi 07:48
@Misafir Kullanıcı Herhangi bir dava acıldı mı size bunun uzerine bizede ayni mesaj geldi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54613)
20 Ocak 2020 Pazartesi 22:47
@Misafir Kullanıcı Banada ayni mesaj her gün geliuor.ne yapmaliyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52420)
06 Kasım 2019 Çarşamba 08:15
@Misafir Kullanıcı Bende nerdeyse almaya gidecektim inşaAllah mahkemelik olmayiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49895)
13 Eylül 2019 Cuma 09:30
cezalar yetersiz olduğu için her geçen gün artıyor bu tür olaylar ve artmaya da devam edecek. sanki muz cumhuriyetinde yaşıyoruz. herkes bir birini çarpıyor ve hiç kimse ceza almıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49888)
13 Eylül 2019 Cuma 07:46
Allah bu dolandırıcıların belasını versin cezalar caydırıcı olmalıdır.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın