KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

En büyük problem hedefsizlik

Bingöl'de Aile Eğitimi ve Sosyal Medyanın Zararları konulu konferansta konuşan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, verdiği örneklerle önemli noktalara dikkat çekti ve gençlerin en büyük probleminin hedefsizlik olduğunun altını çizdi.

En büyük problem hedefsizlik
17 ŞUBAT 2018 CUMARTESİ 00:46
1
2647
0
AA aa

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen programda konuşan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, gençlerin en büyük probleminin hedefsizlik olduğunu belirtti.

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonu'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, “Aile Eğitimi ve Sosyal Medyanın Zararları” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başarının sırrını anlatarak konuşmasına başlayan Aslanhan, “Allah bu ülkenin insanlarını çok zeki yaratmış, ama havasından mı, suyundan mı bilmiyorum. Zeki ama kafa hep üçkâğıda çalışıyor. Oysa gecenin birinde sabahın 5 ve 6'sında ders kitaplarımızın üzerinde alın teri ve gözyaşınız yoksa başarılı olamazsınız. Öyle kısa yönde köşeyi dönmek yok. Benim ülkemin gençlerinin en büyük problemi hedefsizlik. Bizi sabah yataktan fırlatacak gece geç saatlere kadar yatağa sokmayacak bir hayalimiz ve idelimiz yoksa lütfen yaşayıp yaşamadığımıza bir daha bakalım.” dedi.

“Kendime sordum, inandığın bir idealin, bir gayen, bir davan, bir amacın var mı?”

Filistin'de Siyonist işgalcilerin buldozerle ezdiği 23 yaşındaki Amerikalı kızın hikâyesini anlatan Aslanhan, şunları söyledi:

“Akşam televizyondan izlediğim zaman sabaha kadar ağladım. Kendimi, kişiliğimi, kimliğimi, kim olduğumu, nereden geldiğimi ve nereye gittiğimi nasıl bir insan olmak gerektiğini sorguladım. Yeni bir hayata adım atmama vesile olan Amerikalı barış eylemcisi 23 yaşındaki bir kız Amerika'dan kalkıp Filistin'e gidiyor, bir buldozerin yıkmak istediği evin önünde duruyor tüm uyarılara rağmen çekilmiyor ve buldozer gelip kızı ezip geri gidiyor. Dini ırkı her şeyi farklı olan, sadece mazlum bir milletin sesini dünyaya duyurmak isteyen o kızı eziyor ve yüzü paramparça oluyor. Kendime şunu sordum? Peki, bir gün senin üzerine buldozerler geldiğinde kenara çekilmeyecek kadar inandığın bir idealin, bir gayen, bir davan, bir amacın var mı? Peki, gençler bir hayaliniz var mı?”

“En büyük sorunumuz anlaşamamazlık”

Mevla'nın, “Aynı gönlü paylaşmak aynı dili konuşmaktan evladır” sözünü hatırlatan Aslanhan, “Bugün yaşadığımız en büyük sıkıntı toplumsal anlamda da evin içerisinde eşlerin birbirleriyle anlaşamaması, anne ve babanın çocuklarıyla anlaşamamasıdır. Aynı sınıfın içerisinde bizlerin iletişim problemi yaşamamızın en büyük sebebi aynı dili kullanmamıza rağmen aynı gönlü paylaşamamamızdır.” ifadelerini kullandı.

“Çocuk, evde sevgi bulamazsa başka yerde arar”

Ebeveynlere de seslenen Aslanhan, “13- 14 yaşındaki çocuğa sen anne-baba olarak kaliteli sevgini vermedikçe 13-14 yaşındaki çocuğun kedi kesme törenine katılıp satanist oluyor. 15 yaşındaki bir çocuk evde anne ve babasında arayıp ta bulamadığını sevgiyi başka yerlerde aradığı için uyuşturucuda kullanır evden de kaçar.” diye konuştu.

“Gerçekte kaç arkadaşınız var?”

Sosyal medyanın zararlarına değinen Aslanhan, “Ben size soruyorum eğitim sevdalısı bir ordu var karşımda, facebookta kaç arkadaşınız var? Gerçekten hayatta kaç arkadaşınız var? Bir algı oluşmuş sanki internette her şey caiz, internette hiç bir şey caiz değil. Gecenin karanlığında siyah bir karıncanın ne yaptığını gören Allah, bizim de internette ne yaptığımızı görüyor.” diyerek uyarılarda bulundu.

Bayanlara da seslenen Aslanhan, “Babasız peygamber var ama anasız peygamber yok. Bu millet bir zamanlar 3 kıtada at koşturduysa bilin ki siz kadınlar sayenizde yapmıştır. Tekrar bu ülke ayağa kalkacaksa yine sizin sayenizde olacak, siz bu ülkenin mayasısınız, özüsünüz. Onun için size yükleniyorum.” dedi.

“Türkiye ahlaksız sitelere girmede dünyada ikinci sırada”

Türkiye ahlaksız sitelere girmede dünyada 2'nci sırada yer aldığını ifade eden Aslanhan, “Birinci sırada Brezilya, ikinci sırada Türkiye var. Gençler bugün gaflet ve delalet içinde nefsinize uyarak girdiğiniz, çıktığınız sitlere, paylaşımlara, yorumlarınıza, yazdığınıza, çizdiğinize, takip ettiğiniz kişilere dikkat edin. 20 yıl sonra birileri dosyaları masanıza koyar.” ifadelerini kullandı.

Bu ülkenin yüreği vatan ve millet sevgisiyle atan bu topraklara bağlı aklı başında olan sosyal bilimcilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aslanhan “İlahiyatçılara, hukukçulara, psikologlara, tarihçilere, siyaset bilimcilerine, gazetecilere, radyoculara, televizyonculara ihtiyacı var.” dedi.

Son olarak Aslanhan, sahabeler hayatından kesitler anlatarak konuşmasını sonlandırdı. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın