KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Erzincan'a yapılanlar şaşırtacak

Memleketi Erzincan'ın 95. Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri'ne katılan Bakan Yıldırım, yeterli hizmeti alamamaktan yakınan, çukurlu yollar nedeniyle isyan eden, doğalgaz ve havaalanı hayalleriyle yaşamını sürdüren Bingöllüleri kıskandıracak açıklamalar yaparken, küçük çaplı çalışmalarla 'takdir toplamaya çalışan' siyasetçilerimize ders verdi. Bingöl'e viyadükü çok gören Yıldırım'ın Erzincan'da yapılan viyadük sayısına ilişkin verdiği bilgi de oldukça ilginç!

Erzincan`a yapılanlar şaşırtacak
25 ŞUBAT 2013 PAZARTESİ 02:40
0
4643
2
AA aa

İŞTE PAZAR AKŞAMI ULUSAL BASINA YANSIYAN O HABER:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin hızlı tren hedefinin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, ''Bu sene Erzincan-Sivas arasını da ihale ediyoruz. Hızlı trenimiz Erzincan'a da gidecek. Artık hızlı tren yapılınca Erzincan-Ankara arası 2,5 saat, İstanbul-Erzincan arası 7 saate inmiş olacak. 7 saatte ver elini Erzincan'' dedi.

Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Erzincan'ın 95. Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri'ne katılan Yıldırım, ''Dünyada ülkeler krizden krizden krize koşarken, Türkiye krizler bir yana, dörtnala yoluna devam etti. Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. 50 yıldır devam eden Türkiye'nin, Türk insanının hızlı tren sevdasını gerçeğe dönüştürdük. Bugün artık hızlı tren Ankara'dan Eskişehir'e, Ankara'dan Konya'ya ve bu yıl sonu da Ankara'dan İstanbul'a gidecek. Ankara-İzmir devam ediyor. Ankara-Sivas devam ediyor. Bu sene Erzincan-Sivas arasını da ihale ediyoruz'' diye konuştu.

Hemşerilerine, hızlı trenin Erzincan'a da gideceğini müjdeleyen Yıldırım, ''Artık hızlı tren yapılınca Erzincan-Ankara arası 2,5 saat, Ankara-İstanbul ve İstanbul-Erzincan arası 7 saate inmiş olacak. 7 saatte ver elini Erzincan. Artık hafta sonları da Erzincan'a gidip, orada vakit geçirip, tekrar Ankara'ya, İstanbul'a, Konya'ya, İzmir'e, Eskişehir'e gidebileceksiniz'' ifadelerini kullandı.

Havayollarının halkın genelinin kullanımına açıldığının belirten Yıldırım, ''Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik. Ülkemizin her yerine havalimanlarını birer birer hizmete açtık. 8 milyon vatandaşımız uçakla seyahat edebilirken, bugün hamdolsun 65 milyon vatandaşımız uçağa biniyor, uçakla seyahat ediyor. İşte havayolunun halkın yolu olması böyle bir şey. Bugün Erzincan'a, İstanbul Sabiha Gökçen'den, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, Ankara'dan, İzmir'den uçak seferleri var. Değerli hemşerilerim; Erzincan'ın 217 bin nüfusu var. Bir yılda uçağa binen hemşerimizin sayısı 230 bini buldu. Erzincan'ın nüfusunun da üzerinde uçakla seyahat eden var'' şeklinde konuştu.

Erzincan'ın 2003'te doğalgazı, üniversitesi, çevre yolu, Sivas'a ve Erzurum'a bölünmüş otoyolu olmadığını hatırlatan Yıldırım, ''Şimdi var. Sansa deresini 12 yerden Fırat'a gem vurarak, 21 köprüyle, viyadükle geçerek Erzincan'ı Erzurum'a, Erzincan'ı Sivas'a komşu kapısı yaptık'' dedi.

Köroğlu deresinin dik yamaçları aşılarak Erzincan-Refahiye-Sivas arasını tamamen bölünmüş yol haline getirildiğini söyleyen Yıldırım, ''Bugün Erzincan'ımızda açık kalp ameliyatları bile yapılabilen bir üniversite hastanesi var. Artık hemşerilerimiz Sivas yollarında, Erzurum yollarında hayatlarını kaybetmiyor. Erzincan'da 11 profesörün liderliğinde en zor ameliyatlar bile yapılabilir hale geldi'' dedi.

Erzincan'a yakın zamanda birçok önemli yatırımın yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

''Daha dün Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde müsabakalar yapıldı, uluslararası yarışmalar yapıldı. Erzincan'a da Ergan Kayak Merkezi'ni biz kazandırdık. Erzincan Üniversitesi Kampüsü'nün hemen karşısında 1000 öğrenci kapasiteli bir Polis Meslek Yüksekokulu yükseliyor. Bittiğinde 1000 polis adayı orada yetişecek. Bunu da Erzincan'ımıza kazandırdık.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) de Erzincan'ın birçok ilçesinde 5.600 yeni konutu yaparak vatandaşlara teslim ettik. Sizin evladınız, sizin içinizden birini bu göreve layık gördünüz. Başbakanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bize güvendi ve bize Türkiye'nin ulaştırmasını emanet etti. Onun emanetini, sizin güveninizi boş çıkaracak hiçbir işin içinde olmadım. Hep sizler için çalıştım. Çalışmaya da devam edeceğim.''

Program, Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterileriyle devam etti.


YORUMU SİZ DEĞERLİ OKURLARIMIZA BIRAKIYORUZ…
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zazaoglu (@Misafir_12328)
25 Şubat 2013 Pazartesi 03:59
Bakan yildirimi tebrik ederim en azindan kendi memleketine birseyler yaptirmis
bir katkisi olmus ve yaptiklariyla övünüyor bundan daha güzel ne olabilir.
Birde bizim yetim BINGÖL, lümüze bakalim yapilanlar ortada saymaya kalkacam
ama sayilacak birsey aklima gelmiyor cünkü ortada saya bilecegim negatiflerden baska birsey yok
her is yarimyamalak bir türlü bitmek bilmeyen bir havaalani ve insanlarimiz issiz gücsüz
Bingöle birak hizli treni yavas tren bile yok dogalgaz insallah bir gün türkiyede bütün sehirlerde
olduktan sonra bizede en son biraz kalirsa gönderirler insallah.
emre zaza (@Misafir_12327)
25 Şubat 2013 Pazartesi 03:23
BİNGÖL HALKI BUNU HAKKEDİYOR...
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın