KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Fabrika mahalle dışına çıkarılsın

Genç Kültür Mahallesi'nde bulunan tuğla fabrikasının yaydığı gürültü ve kirliliğin sağlıklarını tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, fabrikanın mahalle dışına çıkartılmasını talep etti.

Fabrika mahalle dışına çıkarılsın
16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 19:56
6
3858
10
AA aa

Genç ilçesi Kültür Mahallesi Deré Hém mevkiinde 70'li yıllarda kurulan ve o dönem etrafında yapılaşma olmadığı için herhangi bir sorun teşkil etmeyip yüzlerce Gençliye istihdam alanı oluşturan tuğla fabrikası, bugünlerde evler ile iç içe kalmasından dolayı sorun teşkil etmeye başladı.

Tuğla fabrikasının yol açtığı gürültü ve toz kirliği, mahalle üzerinde toz bulutu oluştururken, etrafa yayılan tozlar nedeniyle de vatandaşların sağlığı tehdit ediliyor. Yapılan tüm şikâyetlere rağmen yaşadıkları bu soruna çözüm bulunmamasına ise vatandaşlar ise tepki gösteriyor.

“Fabrika şehir merkezinden taşınmalı”

Fabrikanın ses ve hava kirliliğinin adeta yaşamlarını kabusa çevirdiğini dile getiren Kültür Mahallesi Küpar mevkiinde ikamet eden Ramazan Karagöz, "Bu kirli tozdan dolayı kapı önlerinde ve balkonlarımızda oturamıyoruz. Elbiselerimizi dışarıda asamıyoruz. Geceleri gürültüden uyuyamıyoruz. Bazı komşularımızın hastaları var, bu toz onlar için büyük bir problemdir. Mahalledeki  vatandaşların tamamı fabrikanın tozundan rahatsız, fabrika memleket için elbette ki önemlidir, ancak şehir içindeki haliyle zarar vermeye başladı ve buradan mutlaka taşınmalı" dedi.

Son olarak toz ve hava kirliliğin hastaların nefes darlığı çekmesini zorlaştığını da ifade eden Karagöz; “Yetkililerden en büyük isteğimiz daha fazla bekletmeden bir an önce bu soruna çözüm bulmaları. Vatandaşı bu işkenceden kurtarmalı” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30669)
12 Ağustos 2018 Pazar 10:18
Yetkililkere sesleniyorum bu fabrikayı işletenler Bingöl yolunda ikinci bir fabrika kurdular , Genç Yoldaşan Mahallesi ormanlık alanında bedava toprak götürüyorlar, orada bir çok çam ağacı yok edildi. O alanı fabrikaya kiralayanlar önceden o bölgenin fotoğraflarını çektiler mi? Şimdi gidin bakın sözde ağaçlama çalışması yapılmış. Adamlar hiç bir ekonomik değeri olamayan halk arasında bataklık kurutan fidan tohumlarını ekmişler yazık beyler yazık. Uzunyayla ya dur diyecek bir babayiğit yok mu? Kimlere hizmet ettiği de belli.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30088)
19 Temmuz 2018 Perşembe 00:06
el elden üstündür umarım kısa zamanda şehir dışına taşınır ve bizde küparda rahat bir şekilde otururuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30063)
18 Temmuz 2018 Çarşamba 09:36
iyide benim bildiğim o fabrika yıllardır orda, fabrikanın etrafına ev yapımına niye izin verildi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30053)
17 Temmuz 2018 Salı 21:17
Fabrikanın baca filitresi yok.Çevre emniyet duvarı Yok.Açık alana toz ve duman serbestiyeti dünyanın hiç yerinde görülmemiştir.Aksini iddia etmek hiç bir yasal ve hukuki dayanağı yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30052)
17 Temmuz 2018 Salı 21:03
Aynen katılıyorum,söylenenler azdır bile.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30050)
17 Temmuz 2018 Salı 20:42
Fabrikaların yerleşim alanlarının dışında olmalıdır. Sa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30049)
17 Temmuz 2018 Salı 20:37
Elbette fabrika önemli, ancak etrafa verdiği zarar çok fazla.Ancak fabrika henüz yokken orda evler vardı. Acaba birileri fabrika sahiplerinin ikamet ettiği evlerinin önüne toz toprak yığını bıraksa hoşlanırlarmı. Fabrika ya toprak taşıyan kamyonların oluşturduğu ses ve toz kirliliği işin sıkıntı veren başka bir boyutu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30048)
17 Temmuz 2018 Salı 20:34
Biran once tasinmasi lazim.hava kirligi yani sira geceleri cikardi seste cabasi.ugultu seklinde rahatsiz edici bir sesi var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30033)
17 Temmuz 2018 Salı 08:08
Haberde kendileri de diyor daha önce etrafında bir şey yoktu diye şimdi burda gitmesi gereken fabrika mı oraya hiç yapılaşma yapmaması gereken şikayetçiler mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30031)
17 Temmuz 2018 Salı 04:49
Tabi canım ne işi var fabrikanın Genç'te... Genç ki 'KAHVEHANELER' yurdudur, Genç'in bu 'TARİHİ DOKUSU'nasıl zarar veren fabrikanın yıkılıp yerine 'KAHVEHANE' açılması gerekir.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın