KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

HDP projelerini açıkladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Belediyesi Eş Başkan Adayları, düzenledikleri basın toplantısında projelerini açıkladı.

HDP projelerini açıkladı
24 MART 2019 PAZAR 17:37
23
4215
14
AA aa

Toplantıda konuşan HDP Bingöl Belediyesi Eş Başkan Adayı Hişyar Özsoy, bugün saat 13.30'da PTT kavşağında eş genel başkanları Pervin Buldan'ın katılımıyla miting düzenleyeceklerini belirtti.

Seçim sürecinin şuana kadar herhangi çirkin bir duruma mahal verilmeden geldiğini belirten Özsoy, “Bu Bingöl için olumlu bir şey. Son bir hafta kaldı. Bizim de çabamız ve umudumuz seçim sürecini kazasız belasız, Bingöl'e yakışır bir şekilde atlatmaktır. Nihayetinde çıkacak kararı da halkın iradesi kabul edip saygı duyacağız. Başarılı olur ve belediyeyi de alırsak seçim beyannamemize işlediğimiz bütün konular da bizim halkımıza verdiğimiz sözümüzdür, bunları da yerine getireceğiz” dedi.

HDP adayları projelerini şöyle sıraladı:

“Türkiye'de mevcut kentleşme anlayışında belediye kaynaklarının yarısı imar, beton ve asfalta gitmekte; belediyeler önemli rant alanları olarak görülmektedir. HDP olarak kentleri bu anlayıştan uzaklaştırarak, yaşanılabilir, herkesin zorlanmadan hayatını sürdürebileceği, kendine yeten sosyal kentler oluşturma hedefindeyiz. Belediyecilik anlayışımız; israfa neden olan ‘mega projeler' ve ‘mega kentler' değil, vatandaşlarımızın temel hizmet, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen kentler oluşturmaktır.

Gelin Bingöl'ü hep beraber yönetelim. Kentimizin bütün ihtiyaçlarını, kaynaklarımızı doğru ve şeffaf bir anlayışla kullanarak karşılayalım.

-ŞEFFAF YÖNETİM-

Her türlü ayrımcılık ve kayırmacılıktan uzak, demokratik ve katılımcı bir siyaset anlayışı içinde herkese eşit düzeyde hizmet götüreceğiz.

Kent meclisi, mahalle meclisleri, kadın meclisleri, gençlik meclisleri gibi halkın doğrudan kentimize dair karar süreçlerini katılımını sağlayacak mekanizmalar oluşturacağız. Beraber karar alacak, kentimizi beraber yöneteceğiz.

Bütçenin hangi hizmet alanlarında ve ne şekilde kullanılacağına bütün sivil toplum kuruluşları ve hemşerilerimizle birlikte karar vereceğiz. Gerçekleşmesi mümkün olmayacak mega projeler vaat etmiyoruz. Kentimizin hizmet ihtiyacını karşılayacak uygulanabilir projeler üreteceğiz.

Belediyemizin gelir-gider kalemlerini düzenli olarak halkımızla paylaşacağız.

-BELEDİYE BÜTÇESİNİ BÜYÜTME-

Merkezi bütçeden belediyemize aktarılan pay oldukça küçüktür. Ayrıca önümüzdeki dönemde derinleşecek olan ekonomik kriz yüzünden belediye bütçesi reel anlamda daha da küçülecektir. Onun için profesyonel bir proje ekibi ile özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'daki kentler ile ‘kardeş belediyecilik' projeleri yaparak ve Avrupa Birliği ile uluslararası finans kurumlarından hibeler alarak belediyemizin bütçesini arttıracağız. Uluslararası alanda ekonomik dayanışma ağları kuracağız.

-İMAR VE YAPILAŞMA-

-2009 yılında seçim beyannamemizde yer alan Kent Meydanı Projesi, o tarihten beri tüm belediye başkanlarının seçim vaadi olarak sunulmuş ancak projenin uygulanması konusunda mesafe kat edilememiştir. Kentimizin sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayacak mekanların da yer alacağı; ticari ranta izin verilmeden tamamen kamusal bir alan olarak kullanılabilecek, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kent meclisleri ve diğer tüm toplumsal kesimlerin ortak kararı ile hazırlanacak bir Kent Meydanı inşa edeceğiz.

-Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesini hızlandırıp hak sahibi hemşerilerimizin mağduriyetini biran önce gidereceğiz.

-Tam bir yılan hikayesine dönen Belediye Hizmet Binası projesini en kısa zamanda bitirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

-DSİ'nin dere ıslah çalışmaları devam etmesine rağmen bugüne kadar Çapakçur Vadisi ile ilgili mülkiyet sorunu aşılamadığı için uygulanabilir bir proje ortaya çıkmadı. Mülkiyet sorununu İmar Kanununun 18. Maddesi kapsamında çözerek Çapakçur Vadisi'ni, içinde toplumsal yaşam alanları, parklar, mesire alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları olacak şekilde ıslah ederek halkımızın hizmetine sunacağız.

-Bugüne kadar çözülemeyen Yenimahalle, Mirzan ve Yeşilyurt mahallelerinde bulunan gecekonduların mülkiyet sorununu çözeceğiz.

-Kentsel dönüşüm adı altında ayrıcalıklı imar hakkı sağlayan sisteme hayır deyip mahallelerin sosyal yapısını dikkate alan, tek tip yapı sistemine izin vermeyen ‘yerinde dönüşüm' projelerini uygulayacağız.

-Pazarcılık yapan hemşehrilerimizin talep ve görüşlerini alarak kentimizin her iki yakasına birer adet ‘Sabit Semt Pazarı' inşa edeceğiz. Bu pazarların bir bölümünü ‘Köy Ürünleri Pazarı' olarak düzenleyeceğiz.

-Sebze Hali ve Toptancılar Sitesini, esnafımız ile istişare halinde, onların uygun gördüğü kent dışındaki yerlere taşıyacağız.

-Camii, mezarlık ve taziye evlerinin düzenli bir şekilde bakımını sağlayacağız. Yeni mezarlık alanları oluşturmak için çalışmalar yapacağız.

-Kaldırım ve yaya yollarını iyileştireceğiz. Yaya kullanım alanlarını bebek, pazar arabaları ile tüm engelli ve yaşlıların ihtiyaçlarına göre düzenleyeceğiz.

-ULAŞIM VE TRAFİK-

-Kentin kaos haline gelen trafik sorununu çözmek için ilgili tüm kurumların katılımı ile Trafik Master Planı hazırlayıp uygulamaya koyacağız.

-Kentin toplu taşıma hizmetini, bu hizmeti veren esnafımızı mağdur etmeyecek ve vatandaşımızın ihtiyacına cevap olacak bir planlama ile çağın koşullarına uygun modern bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz.

-Ticari taksilere belli bir standart getirmek üzere düzenli denetimler yapacağız.

-Köy minibüs terminalini, hem minibüs sahiplerinin talepleri hem de kentin trafik sorununu dikkate alacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz.

-Trafik yoğunluğunun fazla olduğu kent merkezinde, belediyeye devri yapılan il özel idaresinin bulunduğu alanı park ve yeşil alan olarak düzenleyecek; altına otopark yapıp trafik yükünü azaltacağız.

-Düşük ücretle hizmet verecek katlı otopark tesis edeceğiz.

-Ücretsiz veya indirimli seyahat kartlarından faydalanma kapsamını genişleteceğiz.

-Ücretsiz taşımacılıkta yaş sınırını 65'ten 60'a düşüreceğiz.

-Uygun sokak ve caddeleri trafiğe kapatarak yayalaştırma uygulamasını arttıracak, yürüyüş yolları yapımına hız vereceğiz.

-Bisiklet yollarını çoğaltacağız.

-ÇEVRE, TEMİZLİK, İÇME SUYU-

-Yaşam alanlarımız içerisindeki sanayi yapılan taşınmasını sağlayacağız.

-Kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttıracağız. Her mahallemize parklar yapacak; mevcut parkları düzenleyip sürekli bakımlarını yapacağız.

-Evsel atıkların (kağıt, plastik, metal, pil vb.) yerinde ayrışmasını sağlayacak projeler uygulamaya koyacak, bu konuda eğitimler vereceğiz.

-Sokaklara çöp konteynırları koyarak sokakların temiz kalmasını sağlayacağız.

-her vatandaşın sağlıklı içme suyuna erişim hakkı vardır. Onun için, kentimizin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmek temel önceliklerimizden birisi olacaktır. Bingöl Belediyesi sınırları içerisindeki her evin sağlıklı içme suyuna erişimini sağlayacağız. Her eve 10 metreküp (ton) suyu ücretsiz vereceğiz.

-Karla mücadele için tam donanımlı profesyonel ekipler oluşturacağız. İskandinav ülkelerindeki şehirler ile kardeş belediyecilik projeleri geliştirerek kentimize kar temizleme araç ve ekipmanı kazandıracağız.

-YEREL EKONOMİYİ YERELDEN GÜÇLENDİRECEĞİZ-

-Ticaret ve Sanayi Odası, kent meclisi, kooperatifler, birlikler, sivil toplum kuruluşları gibi tüm paydaşlarla ‘yerel ekonomi koordinasyon kurulu' oluşturacak; işsizliğin azaltılması ve istihdamın geliştirilmesi için çalışacağız.

-Mevsimlik göçü engellemek, köylere geri dönüşü teşvik etmek ve köy-kır tarımsal üretimini geliştirmek hedefiyle oluşturulan ‘Doyduğum yerde doymak istiyorum' çalışmasını yürüteceğiz.

-Ekonomide, bütçede, ihalede şeffaflık ve halk denetimi sağlayacağız.

-Sağlık, eğitim, güvenlik, istihdam ve konut hizmetleri gibi hizmetlerin herkese ulaşması için çalışacağız. İşe almada torpil ve kayırmacılığa son vereceğiz.

-İstihdamı arttırmak için meslek kazandırma faaliyetlerini yaygınlaştıracağız.

-Sosyal yarım ve hizmetleri bir sadaka gibi değil; yoksul hemşerilerimizin vatandaşlık hakkı olarak yerine getireceğiz.

-Kentin bütün dinamikleri ile ortak çalışarak, yoksullukla mücadele derneği, ücretsiz gıda ve giyim bankaları ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek için mobil araç uygulamaları yapacağız.

-ENGELLİLER-

-Belediyemizde Engelsiz Yaşam Koordinasyon Müdürlüğü kuracak, engelli istihdam kotasını sürekli dolu tutacağız. Bu müdürlükte sadece engelli vatandaşlarımızı istihdam edecek; bu müdürlüğün ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ile yapacağı projelere tam destek vereceğiz. Belediyemizde işaret dili tercümanı istihdam edeceğiz.

-Engellilerin sosyal yaşamını aksatan faktörlerle mücadele edecek, park-bahçe, tiyatro, sinema gibi genel amaçlı alan ve mekanları engelli yurttaşlar için erişebilir kılacağız.

-Belediye çevremizde kaç engelli yurttaşın olduğunu, engel gruplarına ve oranlarına, yaş, cinsiyet, eğitim ve sosyal durumlarını tespit edip gerekli desteği ayrımsız bir şekilde sunacağız. Engelli hakları farkındalığı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüteceğiz.

-Kentin belli bölgelerinde engelli lavaboları kuracak; buralarda engelli vatandaşları istihdam edeceğiz.

-Belediye binamızı engelliler için erişilebilir hale getireceğiz. Yollar, kaldırımlar, toplu ulaşım araçları, asansörler, basamaklar ve tuvaletleri tüm engel grupları dikkate alarak sesli, Braille Alfabesi ve görsel yönlendiricilerle erişilebilir hale getireceğiz.

-Engellilerin temel sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanabilmesi için gerekli destekleri sağlayacağız. Bu kapsamda evde bakım hizmetleri de dahil engelli yurttaşlara kamusal ve kapsamlı bir hizmet sunulması için çalışacağız. Zihinsel Engellilerin ve süreğen hastalığı olanların ‘erdemli bir kamu hizmeti' almasını ve ailelerine sosyal, ekonomik ve psikolojik destek verilmesini sağlayacağız.

-Engelli yaşam merkezlerini yaygınlaştıracağız ve sunulan hizmetlerin ücretsiz ve nitelikli olmasını sağlayacağız.

-KADINLAR-

-Kadınların yaşadığı sorunlara köklü çözümler bulmak için Kadın Politikaları Müdürlüğü kuracağız. Bu müdürlüğe bağlı olarak kadın istihdamı, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın eğitim birimleri ile kadın yaşam merkezleri açacağız.

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü, çalışan kadınlar için idari izin ve tüm kadınlar için ücretsiz ulaşım günüdür. Bu durumu iş sözleşmeleri ile güvence altına alacağız.

-Kentin en az 5 noktasına kadın taziye evleri kuracağız.

-Şehrin uygun yerlerinde kadınlar ve çocukların ihtiyaçlarını ücretsiz giderebilecekleri tuvalet, lavabo, çocuk bakım ve dinlenme odaları inşa edeceğiz.

-Atıl durumda olan kadın emek çarşısını yeniden düzenleyip kadın emeğini desteklemek üzere Avrupa Birliği ile birlikte projeler geliştireceğiz. Kadınların Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Fonlarından (IPA) faydalanması için profesyonel bir kadın proje ekibi kuracağız. Bu ekip yurtdışından fonlar bulmak için belediye bünyesinde kuracağımız proje ofisi ile birlikte çalışacak.

-GENÇLER VE ÖĞRENCİLER-

-Gençlerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma, ulaşım, spor, sosyal ve kültürel faaliyet ihtiyaçlarının kamusal ve parasız olarak karşılanmasını bir gençlik hakkı olarak görecek ve her gencin bu haktan yararlanması için çalışacağız.

-Gençlerin kente ve belediyeye dair kararlara katılabilmesi için kuracağımız gençlik meclisleri ile periyodik olarak toplantılar yapacağız.

-Gençlere eğitim alanında destek sunacak etüt merkezleri, eğitim destek evleri, mesleki eğitim kursları, kütüphaneler ve bilim merkezleri açacağız.

-İşsiz gençlerin sosyal yaşamdan dışlanmalarının önüne geçeceğiz, mahallelerde ve semtlerde dayanışma ağlarını ve sosyalleşme olanaklarını geliştireceğiz.

-Gençler için internet erişiminin bir hak olduğu anlayışıyla ücretsiz internet erişimi sağlayacağız.

-Gençlik meclisi, STK'lar ve ilgili kamu kurumları ile birlikte çalışarak genç intiharlar ve uyuşturucu madde kullanımı konularında önleyici çalışmalarda bulunacağız.

-Bingöl Üniversitesi ile ortaklaşarak, gençlerimizi dünya ile buluşturmak için yurtdışındaki yerel yönetimler, belediyeler ve üniversiteler ile birlikte eğitim ve sosyal gelişim programları uygulayacağız.

-HALK SAĞLIĞI-

-Kentte yaşayan herkes için bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik hali olan sağlık hakkını temel insan hakkı olarak görüyoruz. Siyasi görüşüne bakmaksızın tüm yurttaşlarımızın belediyenin sağlık hizmetlerinden ücretsiz, eşit ve kendi anadillerinde faydalanması temel ilkemiz olacak.

-Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri amacıyla halk sağlığı çalışmalarına ağırlık verecek; toplumun sağlık sorunları ile ilgili araştırmalar yapacak, ilgili sağlık kurumları, odalar, sivil toplum örgütleri ve sendikalarla ortak çalışmalar yürüteceğiz.

-Gezici sağlık ekipleri ile mahalle ve köylerde sağlık taramaları ile içme suyu denetimlerini yaygınlaştıracak, anadilde sağlık ve hijyen eğitimleri vereceğiz.

-Anne-çocuk sağlık merkezi açarak imkanı olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz muayene, ilaç, aşı, çocuk bezi ve çocuk maması temin edeceğiz. Kadın sağlığına ilişkin anadilde eğitimler düzenleyeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41914)
25 Mart 2019 Pazartesi 16:23
Bingölde türkiye de torpil hirsiz rant gerek
Temiz insanin siyaset yeri deyildir ya iftira atilir ya karalanir bütün isleri soygunculuk olan Bir memleket nasil kalkinir nasil gelisir
Hirsiz olsun Bizim olsun siyaseti mevcut
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41909)
25 Mart 2019 Pazartesi 14:08
Hdp'li Buldan 24 Haziran seçimlerinden önce Bingöl'de yaptığı konuşmanın özeti: 'Korkunun ecele faydası yok. Artık gitme zamanları geldi. Son kullanma tarihleri, 24 Haziran'dır. Sadece 14 gün kaldı' diye konuştu. Bence bu seçimde inandırıcı olmak için farklı şeyler söyleyin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41904)
25 Mart 2019 Pazartesi 12:15
Secime 5 kala proje aciklamak halki önemsemediginizi ya da psikolojik olarak secimi kaybetmeye odaklandiginizi gostermektedir. Ilgimi ceken bir konu masallah amerika avrupalardan bol bol proje destegi alacaginizi soyluyorsunuz da bu amerika ve avrupa babasinin hayrina mi size bu kadar destek veriyor? Gerekirse memelketim öyle kalsin hatta daha da gerilesin ama tek dişi kalmis zalim amerika ve avrupanin sözde yardimlari bizden uzak dursun. Siz onlara anlasilan hep minnet altinda kalmak istiyorsunuz. Bir sefer de olsun yerli ve milli olaydiniz, vatanperver olaydiniz, Anadolucu olaydiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41964)
26 Mart 2019 Salı 09:43
@Misafir Kullanıcı Sana çok şey demek isterim ama terbiyem el vermiyor olaylara at gözüyle bakmayın bindiğin araba evinde kullandığın cihaz cebindeki telefon ağzındaki sigara ne konuşuyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41900)
25 Mart 2019 Pazartesi 10:23
En önemli projelerini unutmuşlar. terörist yetiştirme projesi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41898)
25 Mart 2019 Pazartesi 10:07
yapamayacağınız projeleri değil yapabileceklerinizi açıklayın. mesela cukur falan kazacaksınızya onları açıklayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41896)
25 Mart 2019 Pazartesi 09:49
Siz seçilirseniz yine yakıt alımını A.rahman HANSU'ya verin.Yine yakıt yerine su versin.su da şeffaftır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41892)
25 Mart 2019 Pazartesi 09:17
yav hee heee sanki izin belediyeleri görmedik.paraları dağa aktarın sokaklarda hendek kazın sonra konuşun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41891)
25 Mart 2019 Pazartesi 08:17
SİZE OY VERENLER SİZDEN HİZMET BEKLEMİYORLAR. BU KIRK YILDIR SÜREN KİRLİ SAVAŞI DURDURMANIZI İSTİYORLAR. SİZ İSE SEÇİLİNCE SAVAŞ PATRONLARINA EMİR VERME YERİNE ONLARDAN EMİR ALMAYA BAŞLIYORSUNUZ.BU DA HALKI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATIYOR VE HER SEÇİMDE BU SEFER KESİN BİZ ALACAĞIZ DEMENİZE RAĞMEN HER DEFASINDA GERİLİYORSUNUZ.BENCE HERKES GİBİ SİZİN DE BİR ÖZ ELEŞTİRİNİZİ YAPMANIZ LAZIM. UNUTMAYIN YASAKLARIN EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE UYGULANDIĞI DÖNEMDE BELEDİYE SİZİN ELİNİZDEYDİ. BU GÜN HALKI KÖMÜRCÜ, MAKARNACI, ÇIKARCI VE KORKAK DİYE YAFTALAYIP KENDİ BECERİKSİZLİĞİNİZİ ÖRTEMEZSİNİZ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41890)
25 Mart 2019 Pazartesi 08:03
Biz proje plan istemiyorum bize tekrar örf adetlerimizi yaşayacak kadar dürüst olun kimseler evlerimize karışmasın içimdeki köpekleri makama kömürlerine bize saldırtıp havlatmasın yeter
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41876)
25 Mart 2019 Pazartesi 02:54
Avrupa birliği ve yurtdışı fonlardan bir tek Alican bayram ve Hisar Özsoy konuştu. Bunların bu işten anladiginin diğerlerinin pek anlamadiginin benim için vatandaş biri olarak göstergesidir
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın