KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Hem eğlenip, hem öğreniyorlar

Bingöl Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve TÜGVA İl Temsilciliği işbirliğinde 500 öğrencinin katılımıyla Ortaokul Yaz Okulu açıldı. Sosyal ve kültürel etkinliklerle eğlenen öğrenciler, birbirinden farklı programlarla da bilgi birikimi yapıyor.

Hem eğlenip, hem öğreniyorlar
11 TEMMUZ 2018 ÇARŞAMBA 19:14
16
3210
5
AA aa

6 hafta boyunca birbirinden farklı etkinliklerle sürecek olan Ortaokul Yaz Okulu kapsamında Karşıyaka Kapalı Spor salonunda öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, geleceğin gençliğini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Okula katılım sağlayan öğrencilerin dolu dolu 6 hafta geçireceğini ve birçok alanda fayda elde edeceklerini belirten Barakazi, “Buraya katılan çocuklarımız bir yandan temel dini bilgileri öğrenecek diğer yandan kültürel ve sportif alanındaki yeteneklerini geliştirecek. Zekâ ve akıl oyunları oynanacak ayrıca kitap okuma saatinde bilgi birikimi artırılmış olacak” dedi.

Barakazi, “Haftanın 5 günü okula gelecek olan çocuklarımız, Müftülüğümüzce hazırlanan 20 cami ve belediyemizin Yeşilyurt Mahallesi'ndeki kadın koordinasyon merkezinde Kur'an-ı Kerim, ahlak ve siyer dersleri alacak. Çocuklarımız, futbol, basketbol, bowling, masa tenisi, voleybol gibi sportif etkinliklere katılarak hem yeteneklerini geliştirecek hem de güzel zaman geçirecek.  Yine zekâ oyunları, münazara, sinema filmleri, kitap okuma, gezi gibi programlar düzenlenecek” diye konuştu.

“Gençler, toplumun mihenk taşıdır”

Bingöl Belediyesi olarak gençlere yönelik yapılan tüm etkinlik ve programları desteklediklerini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Yarınlarımız olan gençlerimizin doğru bir şekilde yetiştirilmesi, sportif ve kültürel etkinliklere kanalize edilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak gençlerimize yönelik birçok sanatsal ve kültürel faaliyete imza attık. Bunların yanı sıra birçok kurs düzenleyerek geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmaya çalıştık. Bugünün gençleri, toplumumuzun mihenk taşıdır. Gençlerimizi bu doğrultuda eğiterek, başta aile ve çevreleri olmak üzere toplumu faydalı bireyler haline getirmeliyiz. Ortaokul Yaz Okulu'nun hayırlı olmasını diliyorum. Paydaşlarımıza ve organizasyonlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Çiçin: “Amaç sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda şuur kazandırmaktır”

TÜGVA İl Temsilcisi Suat Çiçin ise yaz okulundaki amacın sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda şuur kazandırmak olduğunu söyledi.

Gençlerin, yapılacak olan spor etkinlikleriyle kendilerini daha zinde hissederek, sosyal etkinlikler, kitap okuma ve seminerlerle de daha bilinçli birer birey haline geleceğini kaydeden Çiçin, “Tüm bunlara ilave olarak yıl boyunca aldıkları eğitimlerini de tekrar etmiş olacaklar. Sportif faaliyetlerimizin yanında gençlerimiz, temel dini bilgileri öğrenecek, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hayatından beslenecek, bilgi yarışmalarında hediyeler kazanacak, spor faaliyetleri ile zinde kalacak, gezi faaliyetleri ile kültürel bilinç kazanacak, zekâ ve akıl oyunları oynayacak ayrıca kitap okuma saatinde bilgi birikimi arttırılacak. Burada amacımız sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda şuur kazandırmak, yeni dostluklar kurarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek; nihayetinde ümmet bilincini temin etmektir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30002)
13 Temmuz 2018 Cuma 01:08
Bu gazete resmen yücel beyin arka bahçesi olmuş.

Hakaret etmeden eleştiriyoruz yayınlamıyorsunuz.
Ne menfaatiniz var çok merak ediyorum.
Yücel beyi eleştiren tek haberiniz yok..
Size gore bingöl güllük gülistanlık değil mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29996)
12 Temmuz 2018 Perşembe 14:08
Çok şahane çalışma olmuş belediye ve tugva vakfını tebrik eder bu tür etkinliklerin artmasını dilerim başarıların devamını dilerim örnek çalışmalarıyla kutlarim ... helal olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29991)
12 Temmuz 2018 Perşembe 11:14
Belediye tarafindan gençlere verilen desteği gönülden tebrik ediyorum,yerinde bir karar..tebrikler Bingöl Belediyesi..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29984)
12 Temmuz 2018 Perşembe 03:04
admin allah rızası için msj ımı yayınla.özel bingöl hastanesi civarında sivri sinekler bizi mafetti hava sıcak camlarıda kapatamıyoruz belediye neden sinek ilacı sıkmıyor.perişan olduk allah rızası için şu sinek ilacını her akşam buralara sıksınlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29980)
11 Temmuz 2018 Çarşamba 20:19
bir bu eksik ti bingölün hiç bir sorunu kalmamış herşeyi çözmüş şimdide tenis oynayıp keyfini çıkarıyor ne kadar sorumsuz bir belediye var çarşı merkezi işgallerden geçilmiyor kaldırmlar esnaflar tarafından sanki tapulamışlar gibi eşyalarıyla barikat kurmuşlar beş yol çay ocak ların kürsü işgalleri ile geçilmiyor o odur tenis oynuyor ey bingöl halkı bu durumu görüyorsunuz.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın