KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

İftira atan bir toplum olduk

Bingöl Valisi Ali Mantı; 'İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk

İftira atan bir toplum olduk
20 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 20:03
5
4480
0
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, Mimar Sinan İlkokulu, Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Bingöl'deki okulların hem fiziki açıdan hem de akademik başarı ve öğrenci davranışları açısından değerlendirildiği ziyaretlerde, Vali Ali Mantı'ya Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. 

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Mimar Sinan İlkokulu ziyaret eden Vali Mantı, derslikleri ziyaret ederek öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu'nda öğretmenler ile bir araya gelen Vali Mantı, öğretmen ve idarecilerle yüz yüze görüşmenin faydalı olacağını belirterek; “ Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler gelecekte iyi birer idareci olacak inşallah. Bizler idareciyiz yanlış verdiğimiz kararı geri alabiliriz. Ama siz öğretmelerimizin yaptığı yanlış bir kararı kimse değiştiremez. Öğrencinin zihnine verdiğiniz yanlış imaj kazındığı zaman o bir daha hiç kimse tarafından, hiçbir merci tarafından silinemez. Onun için çok önemli bir görev yapıyorsunuz; omuzlarınızda büyük bir yük var” dedi.

“YANLIŞ VE FAYDASIZ BİLGİLER İLE ZAMAN GEÇİRİYORLAR”

Teknolojinin gelişmesiyle öğrencilerin yanlış bilgiler edindiğini kaydeden Vali Mantı; “Maalesef son yıllarda gerek iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve gerekse başka dış etkenlerin artması çocuklarımızda farklı davranışların gelişmesine yol açmaktadır. Bilgiye kolay ulaşılması bir avantaj sağlamalı iken güçlü çeldiriciler süreci olumsuz etkiliyor. Çocuklarımız bürolarımızda, evlerimizde ve ceplerimizde taşıdığımız teknolojik aygıtlar üzerinden yanlış ve faydasız bilgiler ile zaman geçiriyorlar. Genç nüfusun önemli bir kısmında teknoloji bağımlılığı var. Bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay ama doğru bilgiye ulaştığımız konusu problemli. Zamanı ve yaşının gereklerini gerçekleştiren çocuklar yetiştirmeliyiz. Teknolojinin çok yönlü aldatmacalarına karşı çocuklarımızı doğru bilgi ve ahlaki değerlerle korumalıyız. Bilgiye erişimde kolaycılık ve ucuzculuk tehlikelidir. İşin içinde mutlaka alın teri olmalıdır” diye konuştu.

“İFTİRA ATAN BİR TOPLUM OLDUK”

Farklı odaklara güvenen bir toplum oluştuğunun altını çizen Vali Mantı; “İnsan olmak ile yaşıt olan değerlerimizi yani adalet, merhamet, fıtrat, vicdan, insaf, hukuk, hukukun üstünlüğü gibi değerleri unutmamalıyız. Maalesef bu değerleri kişiye göre uygulama hastalığı var bugün. Kolay suç isnat eden ve iftira atan bir toplum olduk. Allah'a iman eden ama Allah'a güvenmeyen maalesef başka odaklara güvenen bir şekle girdik. Onun için özellikle siz öğretmenlerimizle birlikte değerlerimizi güncellemek ve yaygınlaştırmak durumundayız. Kişisel ve keyfi söylemlerden kamunun menfaatini ve doğru bilgiyi önceleyen örnekler geliştirmeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Vali Mantı, okul ziyaretlerinin program dâhilinde periyodik olarak devam edeceğini belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın