KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

İktidar, Önümüze Her Alanda Enkaz Bıraktı

HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Hamdullah Tasalı; Ülkeyi idare eden iktidar, önümüze her alanda enkaz bıraktı. Aileyi enkaza çevirdiler. Gençlerimizi harap ettiler. Evlerimizi, hanelerimizi harap ettiler. İdareyi enkaza çevirip tarumar ettiler dedi.

İktidar, Önümüze Her Alanda Enkaz Bıraktı
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:22
3
1608
7
AA aa

HÜDA PAR Bingöl adayları Hamdullah Tasalı, Yüksel Bingöl ve Fuat Sönmez ile partililerin katılımıyla Cumhuriyet Mahallesi eski Hükümet Konağı karşında partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı.

Açılış öncesi Bingöl birinci sıra adayı ve aynı zamanda Gençli olan Hamdullah Tasalı, bir konuşma yaptı.

Niye seçimlere katıldıklarını, neyi vaat ettiklerine değinen Tasalı, “Biz HÜDA PAR, ‘Doğru Siyaset Gerçek Adalet' şiarıyla partimizi kurduk. 6 yıldır mücadelemizi bu eksenden, bu minvalden vermeye çalışıyoruz. Bu yılki seçim temamız ‘Önce İnsan ve Öncelik Adalet' dedik.  Zira dünya içerisinde en şerefli varlık insandır. Bunun için biz siyasetimizin merkezine adaleti koyduk, insana hizmeti aldık. Şüphesiz insanın refahı ve mutluluğu ancak adalet ile kayyum olur. Bunun içinde adalet diyoruz. Siyasetimizin merkezine bunları almamızın amacı şüphesiz son zamanlarda insanı öteleyen, insanı harcayan insanı itibarsızlaştıran hukuku ve adaleti öteleyen, bay-pass eden bir siyaset ülkenin geleninde hakim olmaya başladı. Buna ittirazımız var. İnsanın itibarını sağlamak için insana ittibarını kazandırmak için ve insanın bir itibarını ancak ve ancak adaletle kazanacağına inandığımız için bu siyaseti hedefledik ve bu siyasette mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.” Dedi.

“İnsan siyasetin kölesi durumuna geldi”

Tasalı,  “Siyaset adaletin ikamesi ve insanların mutluluğu, insanın refahı ve insana hizmet için yapılır. Ama ve yazık ki insan siyasetin kölesi durumuna geldi. Siyaset insanı itibarsızlaştı. Ve insanı değerlerinden ve inancından uzaklaştırdı. Biz buna karşı mücadelemizi veriyoruz. Bu ittirazımız var ve istiyoruz ki hep birlikte bu yanlışlara karşı mücadele verelim. 24 Haziran'da bunun için büyük desteklerinizi bekliyoruz.”

“Sistem, Türkiye'deki halkları inkar etti”

“Bize göre siyaset ve idare şu beş şeyi garanti altına alması lazım. Dinimizi, malımızı, canımızı, iffetimizi ve aklımızı mutlak süratte garanti altına alması lazım. Ancak cumhuriyet kurulduğu yönden beri laiklik ve ulusçuluğu esas alarak dinimizi ve inancımızı ötekileştirip dindar kardeşlerimizi baskı altına alıyorlardı. Bu iki beladan dolayı Türkiye'deki halkları inkar etti. Zazasını, Kürdünü, Arabı ve Lazı inkar ettiler. Hepsini bir potaya koyup hepsine Türk dediler. Sistem Rabbimizin bize bahş ettiği kimliklerimizi inkar etti. Bize tekçi bir dayatmada bulundu. Tüm bunların neticesinde kardeş kardeşin kanını akıttı. Kardeş kardeşi ret etti. Yeri geldi bir birine silah çekti. Ancak geldiğimiz noktada bu şiddetin ve bu musibetin hiç bir çözüm olmadığını ve hiç bir derdimize çare olmadığını bilakis daha fazla ölümlere daha fazla acılara ve daha fazla gözyaşının akıtmasına neden oldu.”

“Ya kavga edip çatışacağız ya da uzlaşıp anlaşacağız”

Ülkede yıllarca süre gelen sorunlara, kavgalara bir çözüm bulunması gerektiğini işaret eden Tasalı, şunları söyledi: “Bu ülkenin sorunları var biliyoruz. Ekonomi sorunu var, sosyal hayat sorunu var. Kültürel sorunu var. İktisadi ve idari alanlarında sorun var ve eğitim sorunu gibi birçok dalda sorun vardır. Pekala, biz bu sorunu nasıl çözeceğiz. İki yol vardır. Ya kavga edip çatışacağız ya da uzlaşıp anlaşacağız. Biz kavgadan, çatışmadan yana değiliz. HÜDA PAR meselelerin çözümü için uzlaşmadan yanadır. Bir vatandaşımızın ayağına bir çakıl dahi değmesine razı değildir. Bunu için siyaset diyoruz. Sorunlarımızı konuşalım. Konuşarak, bir masada oturarak uzlaşma yapalım diyoruz. Ancak birileri ısrarla çocuklarımızın eline silah veriyor. Ölmeyi ve öldürmeyi önüne koyuyor. Biz ölen ve öldüren siyasete karşıyız. Bu siyaseti değiştirmek için biz varız ve siyaseti bu merkezden yürüteceğiz.”

“Faiz ahlaksızlığı ile malımızı çaldılar”

Tasalı, konuşmasında son olarak faizin ahlaksız bir çark olduğu, faiz fakirin malını çaldığı belirterek şöyle konuştu: “Ülkeyi idare edenler önümüze her alanda en kaz bıraktılar. Aileyi enkaza çevirdiler. Gençlerimizi harap ettiler. Evlerimizi hanelerimizi harap ettiler. Ahlaksızlığı yayarak aileleri yas evine çevirdiler. İdareyi enkaza çevirip tarumar ettiler. Faiz ahlaksızlığı ile malımızı çaldılar ve çalmaya devam ediyorlar. Biz HÜDA PAR olarak faizsiz bir ekonomiden yanayız. Bizim iktidarında faizsiz bir ekonomi olacaktır. Zira faizin neticesi felaket oluyor. Bereketimiz ve bolluğumuzu yok ettiler. Zira mazlumlar çalışırken, parası olanlar yani bonkörler parasını faize yatırarak mazlumun ekmeğini çalıyor. Ülke kazanmıyor, fakir fukara kazanmıyor. Biz buna razı değiliz ve bu sisteme itiraz ediyoruz. Biz diyoruz ki, beraber üreteceğiz, beraber çalışacağız ve birlikte kazanacağız.”

Konuşmaların ardından partinin vekil adayları, il ve İlçe başkanları ile vatandaşların katılımıyla SKM açılışı için kurdele kesilirken, açılış sonrası vekiller, partilerle bir araya gelerek sohbet etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29048)
21 Haziran 2018 Perşembe 11:07
Muhalefet sanki çok iyi şeyler yapıyorda iktidara sallamış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29045)
21 Haziran 2018 Perşembe 10:44
Sayın Tasalı kusura kalmayın ama siz hakkaten nerede ne konuşacağınızı bilmeyen birisiniz. Aynen saadetçiler gibi bir muhalefet anlayışınız var. Akpartililer genel olarak Hüdapara ılımlı yaklaşıyor sırf sizin bu kırıcı sözlerinizden dolayı partinizden soğuyanlar var. Eleştirmeyin demiyorum ama uygun bir dil kullanın. Her alanda enkaz bıraktılar da ne demek? Birçok iyileştirme oldu yatırımlar oldu, en azından Bingöldeki akparti teşkilatını eleştirseniz yine anlarım ama siz genel olarak bir eleştiri yapıyorsunuz. Oyumu Cevdet beye vermediğim için bize en yakın parti olarak Hüda para vereceğim...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29034)
21 Haziran 2018 Perşembe 07:12
Madem bunların bilincindesinde neden hala destekliyoruz deyip c.b seçiminde tam destek deyip ortalıkta geziniyorsunuz ? samimiyetsizsiniz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29032)
21 Haziran 2018 Perşembe 02:50
Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bu iktidar olmazsa islam aleminin bel kemiği olmazdı gayeniz doğudaki İslamcı düşünce saglhiplerinin oylarını alıp akp yi hizmete uğramak tir sanırım sizde biraz vicdan olsa akp nin oyları ni çalmaya kalkmazzsiniz. ABD doğuda sizi kullaniyor tip ki pkk yi kullandığı gibi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29030)
21 Haziran 2018 Perşembe 00:57
Enkaz bırakıyor dedigin reise cumhurbaßkanlığinda destek vereceğinizi söylüyorsunuz.ne biçim siyaset yapıyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29028)
21 Haziran 2018 Perşembe 00:42
hem iktidarı elestir,hem cumhurbaskanliginda reise ver.ne ayaksiniz siz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29021)
20 Haziran 2018 Çarşamba 22:23
Ama oyumuz akp mhpnin adayina :) size oy verenin akli yok
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın