KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

İSG mezunları uzmanlığa doğrudan başvuracak!

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde geçen yıl açılan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Anabilim Dalının hem tezsiz hem de tezli yüksek lisans programlarına 2018-2019 akademik yılında da öğrenci alınacak.

İSG mezunları uzmanlığa doğrudan başvuracak!
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
7
8141
0
AA aa

İşletmelerin iş güvenliği uzmanı ihtiyacı ve ülkemizde bu konuda mevcut kalifiye eleman sayısının azlığı nedeniyle İSG yüksek lisans programının açılması ülkemiz için kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. İSG yüksek lisans programları, ülkemizin ihtiyaç duyduğu az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda iş güvenliği uzmanı olarak çalışacak (B) sınıfı sertifikaya sahip iş güvenliği uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

İSG tezsiz yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler 9 ay, İSG tezli yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 2 yıl içinde mezun olarak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına doğrudan başvurma hakkı kazanmaktadır. Yüksek lisans yapmadan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına başvuru hakkı kazanmak için, öncelikle (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi aldıktan sonra bu belgeyle en az üç yıl fiilen görev yapmak ve (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılmak gerekmektedir. Bu da en az 4 yıllık bir süreye karşılık gelmektedir.

İSG tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına, iş sağlığı ve güvenliği lisans mezunları, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi, ziraat fakültesi, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, mimarlık bölümleri, teknik eğitim fakülteleri ve teknoloji fakülteleri mezunları başvurabilirler. İSG tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmak yeterli iken, İSG tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmanın yanında geçerli ALES belgesine sahip olmak, üniversitemiz tarafından yapılacak olan bilim sınavında başarılı olmak gerekmektedir.

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Tezli ve Tezsis Yüksek Lisans başvuruları 11-25 Haziran 2018 tarihleri arasında http://obs.bingol.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx adresi üzerinden Online olarak yapılabileceği duyuruldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın