KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

İstanbul'da 150 bin refakatçi seçmen

Anne-babalarını muhtarlık seçimi için memlekete götüren çoğu AK Partili yaklaşık 150 bin İstanbullu 23 Haziran'da sandığa gidecek.

İstanbul`da 150 bin refakatçi seçmen
19 MAYIS 2019 PAZAR 21:19
0
3172
0
AA aa

AK Parti, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yenileme kararı aldığı İstanbul seçimlerini kazanmak için kılı kırk yaran bir çalışma yürütüyor. 31 Mart'ta yapılan hatalardan yola çıkan AK Parti yönetimi, seçimi yönetecek ekipten, sandığa gitmeyen seçmene, küskün partililerden, parti politikalarına aykırı olan söylemlere kadar her konuda tedbirini aldı.
AK Parti, ilk aşamada çalışmalara İstanbul'daki seçim karargâhına deneyimli isimleri getirerek başladı. Ayrıca her seçim döneminde oluşturulan strateji ekibine de bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

VEFA BULUŞMALARI

31 Mart seçimlerinde herhangi bir sebeple sandığa gitmeyen seçmenin ikna edilmesi için AK Parti'nin kuruluşundan bu yana İstanbul'da görev yapmış teşkilat yöneticileri de devreye sokuluyor. Bu amaçla, İstanbul milletvekilleri ve parti yönetimi ‘Vefa buluşmaları' adı altında eski partililerle bir araya gelmeye başladı. İstanbul'daki partilileri çok yakından tanıyan Erol Kaya, Aziz Babuşçu ve Mustafa Ataş gibi isimlerin katıldığı bu toplantılarda, teşkilatlarda emeği geçmiş ama şu anda aktif görevi bulunmayanları da sürece dâhil ederek, seçim çalışmalarına katılmalarını isteniyor.

‘SÖYLEM BİRLİĞİ' UYARISI

31 Mart seçim kampanyası sırasında ‘söylem birliği' konusunda da sıkıntı yaşayan AK Parti, bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net uyarısı ile daha dikkatli bir yol izliyor. Özellikle YSK kararı ile ilgili tartışmalarda partiyi zor duruma düşürecek söylemlerden uzak durulmasını isteyen Erdoğan'ın “Farklı açıklamalar partimize zarar veriyor. Özellikle sosyal medyada bu farklı görüşleri başka yerlere çekenler var. Dikkatli olmalıyız. Uyarımıza rağmen, bu konuda farklı davranan olursa gereğini yaparız” dediği belirtildi.

ANNE-BABALARINI GÖTÜRDÜLER

AK Parti milletvekillerinin ve teşkilatlarının çalışmaları sırasında, sandığa gitmeyenler seçmenlerle ilgili ilginç bir tespit de yapıldı. AK Parti kurmayları, “Muhtar adaylarının yoğun baskısı nedeniyle zaten binlerce kişi seçmen kütüğünü İstanbul'dan taşımıştı. Bir de bizzat kendi seçmenimiz olduğunu bildiğimiz ama sandığa gitmediğini tespit ettiğimiz isimlerle yaptığımız temaslarda, bize anne veya babasını muhtarlık seçiminde oy kullanması için köye götürdüğünü söyleyenler oldu. Yani kendisi İstanbul'da seçmen görünüyor, ama anne-babası memleketinde kayıtlı. Yaşlı anne babası yalnız gitmesin diye onlara refakat ettiğini, bu nedenle İstanbul'da oy kullanamadığını söyleyen çok seçmen tespit ettik” dedi.

AK Parti kaynakları, İstanbul'da çocuklarının yanında yaşayan yaşlı anne-babalarını seçimler için memlekete götüren 100-150 bin civarında İstanbullu seçmen olduğunu tahmin ettiklerini, bu seçmenlerin 23 Haziran'da sandığa gitmelerini beklediklerini dile getirdi.

900 BİNİ, BİLİNÇLİ SANDIĞA GİTMEDİ

AK Parti kurmayları, İstanbul'da 1,7 milyonun üzerinde sandığa gitmeyen seçmen üzerinde yapılan analizlerde, bu seçmenlerin 900 bine yakınının ‘bilinçli olarak' oy kullanmadığını gördüklerini söylüyor. AK Parti kaynakları, bu durumdaki kişilerin ‘Belediye başkanına veya milletvekilline kızgınlık, hizmetleri yeterli bulmama, parti politikalarına yönelik tepkiler ve ekonomi-hayat pahalılığı' gibi nedenlerle sandığa gitmediklerini dile getirdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın