KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

İstifa Etmelidirler

Kılıçdaroğlu'na saldırıyı kınayan CHP İl Başkanı Bazencir; 'Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir.'

İstifa Etmelidirler
22 NİSAN 2019 PAZARTESİ 18:13
19
2792
12
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının protesto değil organize bir eylem olduğunu ileri sürdü.

Saldırının demokrasiye ve iç huzura karşı yapıldığını söyleyen Bazencir; “Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir.  Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse, Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse, Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in "İki büyük eserimden biri" dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler” dedi.

“İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren ve istifa etmesi gerektiğini söyleyen Bazencir, şu ifadelere yer verdi:

“Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkârıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz. Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. "Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve içişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu arada Milli Savunma Bakanı'na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, "O evi yakın" diye bağıran hainlere dönüp de "Mesajlarınızı verdiniz" demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuva-i Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Teşekkür ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43808)
25 Nisan 2019 Perşembe 10:55
2can vermiş insanlarla alay edercesine o gergin ortamda bunları hesaba katmadan bulunanların hiçmi suçu yok. karşı tarafla göbek bağı olanların ilk koşduğu medyaya yansımışken biraz insaflı olun empati yapın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43725)
23 Nisan 2019 Salı 18:07
Kabul edilir birsey deyildir
Öfke ve siddet dilidir
Istanbulu kaybedenlerin dilidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43723)
23 Nisan 2019 Salı 17:33
Hak edene hak ettiği cevabı vereceksin. Az bile yapmışlar. Teröristlerle oturup kalk sonrada utanmadan kalkıp bu VATAN ve MİLLET için canını veren ŞEHİDİMİZİN cenaze törenine git. Aslında onun amacı hava atmaktı hevesi kursağında kaldı. Teröristler sayesinde Ankara ve İstanbul da kazandı ya. Bu MİLLETİ düşünen kimse teröristlerle arkadaşlık etmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43722)
23 Nisan 2019 Salı 17:28
Hiç kimse kusura bakmasın. Hak edene hak ettiği cevabı vereceksin. Az bile yapmışlar. Teröristlerle oturup kalk sonrada utanmadan kalkıp bu VATAN ve MİLLET için canını veren ŞEHİDİMİZİN cenaze törenine git. Aslında onun amacı hava atmaktı hevesi kursağında kaldı. Teröristler sayesinde Ankara ve İstanbul da kazandı ya. Bu ÜLKEYİ düşünen kimse teröristlerle pazarlık yapmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43705)
23 Nisan 2019 Salı 11:20
Süleyman soylu istifa etsinde sizde rahat bi şekilde tekrar terörü canlandırın yemezler koçum Kılıçdaroğlu dayağı hak etmiştir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43703)
23 Nisan 2019 Salı 10:04
Yorumlar Azmarin keyfine göre yayınlanıyor ayrıca kınıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43702)
23 Nisan 2019 Salı 10:02
Ne kadar kin nefret ve dar düşünceleri olan milletiz biz saldırıyı kınamak yerine dalga geçenler veya destekleyenler ... olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43699)
23 Nisan 2019 Salı 07:49
Kurufasulya güzel yanında bide soğan olacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43695)
23 Nisan 2019 Salı 06:42
bazencir ilk önce sen istifa et pkk ile işbirlikçilik yapıyorsunuz bekir bozdağ .taner yıldız yumruk yediğinde dalga geçmiştiniz.hatırlarsan hstırlamazsanda internetten bak bazencir ayrıca bingölde chp yüzde 1 mi almıştı tebrikler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43693)
23 Nisan 2019 Salı 05:52
Kimsenin istifa etmesi gerektiğini düşünmüyorum. İstifa etmesi gereken biri varsa o da Kılıçdaroğlu dur. Yok öyle hem hdpkk nin partisiyle ittifak edip sonra şehit cenazesine gitmek . Kılıçdaroğlu önce bi tarafini belli etsin ne olduğu belli değil.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın