KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Keçe, kadınlara gelir kapısı oluyor

Bingöl Belediyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hazırlanacak projeyle kadın emek çarşısında keçe üretimi ve işletmeciliği atölyesi kurulacak. Keçeden üretilecek ürünlerle ulusal pazara açılacak olan kadınlar, hem yerel kültürü tanıtacak hem de kazanç sağlayacak.

Keçe, kadınlara gelir kapısı oluyor
10 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 21:14
5
2396
1
AA aa

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Aydın ve Ege Bölge Başkanı Esen Türker, beraberinde İcra Kurulu Üyesi Şebnem Erdemir ile KADEM Bingöl İl Temsilcisi Gülsüm Değişman ile Bingöl Valisi Ali Mantı ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi ziyaret etti.

Türker, TOBB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın geçen yıl düzenlediği Ulusal Bingöl Kadın Girişimciler Kongresi'nin bir çıktısı olarak kentteki girişimci kadınlara destek olmak için AK Parti Bingöl milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da desteğiyle proje hazırlanacağını söyledi.

Yöresel ürünler ulusal pazara sunulacak

‘Keçe Üretimi ve İşletmeciliği Projesi' hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunulacağını ifade eden Türker, projenin onaylanmasının ardından kadın emek çarşısında atölye kurulacağını söyledi.

Atölye kapsamında kadın girişimcilere yönelik kursların açılacağını ifade eden Türker, “Doğu-Batı Gönül birliği kapsamında hazırlayacağımız projemizle kentteki kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına büyük katkı sağlamayı hedefliyoruz. Atölyemizde girişimcilik kursları, seminerler ve keçe işletmeciliğine dair kurslar açılacak. Burada eğitim görecek olan kadınlarımız üreteceği ürünleri pazarlama imkanına kavuşmuş olacak. Bu projenin bir benzeri uygulamayı Aydın'da hayata geçiriyoruz. Hedefimiz, kadınlarımıza katkı sunmak, yaşamlarını kolaylaştırmaktır” dedi.

Hedef ulusal pazar

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyesi Şebnem Erdemir ise projeyle ulusal pazara açılmayı hedeflediklerini söyledi.

Erdemir, “Bingöl'de küçükbaş hayvancılık oldukça yoğun. Bu kapsamda hammadde konusunda problemimiz olmayacak. Keçeden elde edilecek ürünler, ulusal pazarda satışa sunulacak. Projemiz onaylanırsa 1 yıl boyunca destek alacağız. Destek sona erdikten sonra projeyi, sahiplenecek, devam ettirecek işkadınlarına bulunacak. Kadın ekonomisine büyük katkı sağladığını düşündüğüm projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Mantı: “Keçe kazanç kapısı olacak”

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte kadınlara yeni bir kazanç kapısı aralanabileceğini ifade eden Vali Mantı, keçeden üretilecek ürünlerin dış pazarda yer almasının Bingöl'ün tanıtımına da katkı sağlayacağını söyledi.

Dezavantajlı gruplara yönelik hayata geçirilen çalışmaları desteklediklerini kaydeden Vali Mantı, “Belediye ve TOBB Kadın Kurulunca hayata geçirilmek istenilen projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Kadınların elde edeceği her kazanç, aile bütçesine olduğu gibi kent ekonomisine de katkı sunacaktır. Projenin hayırlara vesile getirmesini diliyorum” dedi.

Barakazi, “Kadınlara büyük katkı sağlanacak”

Kentteki girişimci kadınların pazar sorununu aşmak için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle çalıştıklarını belirten Başkan Barakazi, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte kadınlara önemli oranda destek sağlayacağını söyledi.

Projeyle birlikte kadın emek çarşısının da canlanacağını vurgulayan Barakazi, şunları söyledi: “Kentteki girişimci kadınların ürettikleri ürünleri pazarlayabilmelerini sağlamak, onlara destek olmak için hazırlayacağımız projenin İçişleri Bakanlığı nezdinde onaylanmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Projenin destek bulmasıyla girişimci kadınlara yönelik hem kurslar düzenlenecek hem de eğitim seminerleri verilecek. Keçeden üretilecek ürünler, gerek Bingöl'de gerekse ülke pazarında satışa sunulacak. Bu projeyi önemsiyoruz çünkü bir yandan kadınlara gelir sağlayacak diğer yandan Bingöl'ün kültürüne önemli oranda katkı sağlayacak” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31801)
10 Ekim 2018 Çarşamba 22:07
O koltuga oturdugun günden beri çapakçur projesinin afişi yanında.
5 yıl geçti onu görüncede mi utanmıyorsun? :)
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın