KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Kent Park bölgeyi kalkındıracak

Bingöl Valisi Ali Mantı; Kent Park adı altında sosyal bir tesis inşa edeceğiz. Bu alanda otel, aquapark ve değişik amaçlarda kullanılmak üzere birçok ciddi çalışmalarımız olacaktır. 120-130 milyon dolarlık bir bütçe ile yapılacak olan bu tesislerin bölge ekonomisine ciddi bir katkısı olacaktır

Kent Park bölgeyi kalkındıracak
16 MART 2018 CUMA 23:29
10
6977
5
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, TRT Erzurum Radyosu ‘Doğunun Sesi Turizmde Bir Nokta Köşesi'  adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Bingöl'ün turizm potansiyeli, turizm merkezleri ve konu ile ilgili proje ve yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Mantı, birçok projenin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti.

Ekonomik anlamda bölgenin kalkınması açısından mevcut kaynakların yeterliliği ve kullanımı konusundaki düşüncülerini aktaran Vali Mantı, termal suyun birçok hastalığa iyi geldiğinin kanıtlandığını söyledi.

Kent Park projesi ile ilgili bilgi veren Vali Mantı; “Termal suyumuz merkeze yakın olduğu için ilimiz ve çevre illerimizden ciddi anlamda faydalanmalar sağlanmaktadır. Hatta tesislerimizin zaman zaman yetersizliğine rağmen özellikle yaz aylarında 20 bine yakın vatandaşımız kaplıcalardan faydalanmaktadır. Bingöl için kaplıca turizmi çok önemlidir; bu turizmi geliştirmek açısından Kent Park adı altında sosyal bir tesis inşa edeceğiz; bu alanda otel, aquapark ve değişik amaçlarda kullanılmak üzere birçok ciddi çalışmalarımız olacaktır. 120-130 milyon dolarlık bir bütçe ile yapılacak olan bu tesislerin bölge ekonomisine ciddi bir katkısı olacaktır. Mevcut termal suyunu ılıca/kaplıca merkezinden şehir merkezine ikmal çalışmaları sonuçlandırılmış ve inşallah önümüzdeki yıl tesis ihalesini yapacağız; dolayısıyla bu kaplıca suyunu bölgemize kazandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu termal su Bingöl için çok önemli bir yer edinmektedir; termal turizm Bingöl için en önemli konularımızın başında gelmektedir” diye konuştu.

Yüzen adalara 30 bin ziyaretçi

Solhan ilçesinde bulunan Yüzen adaların doğa olayı sonucu oluştuğunu anımsatan Vali Mantı, yıllık 30 bine yakın vatandaşın adaları ziyaret ettiğini söyledi.

Yüzen adalar için proje çalışmalarını yürüttüklerinin altını çizen Vali Mantı; “Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde bu tür doğal güzellikler vardır lakin Bingöl'deki yüzen adaları diğerlerinden farklı ve çekici kılan adaların üzerinde bulunan ağaçların olmasıdır. Bu bağlamda bölgesel turizmi hızlandırmak için önümüzdeki yıllarda ciddi projelerle mevcut doğa güzelliğimizi yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacağız. Bu haliyle bile yüzen adalarımız yıllık ortalama 30 bine yakın ziyaretçiye kapılarını aralamaktadır.  Bingöl'deki yüzen adaların özelliği de üzerinde ağaç olmasıdır. Bazı yerlerde yüzen adalar mevcuttur ama üzerinde bu şekilde ağaç yetişmemektedir; Bingöl'deki bu doğa güzelliğini ilginç kılan da yüzen adalarımızın üzerinde ağaç olmasıdır” dedi.

5 yıldızlı otel yapılacak

Hesarek Kayak Merkezi'nin eksiklikleri için çalıştıklarını belirten Vali Mantı, çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

Kayak merkezinin konaklama noktasında ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Vali Mantı, şu ifadelere yer verdi: “Bingöl için çok fazla öneme sahip ancak tanıtım konusunda istediğimiz noktaya ulaşamadığımız Hesarek Kayak Merkezimiz vardır. Hesarek Kayak Merkezi, Bingöl ve bölge açısından çok önemli bir yere sahiptir. Mevcut tesisin önemli olmasının nedeni gelince şunu söyleyebiliriz; kayak merkezi, sezonun 4-5 ay gibi uzun bir süre hizmete açık olmasıdır. Günümüz hava koşullarının etkisiyle birçok kayak merkezinin faaliyetlerini durdurduğu şu dönemde Hesarek Kayak Merkezi'mizde ciddi bir kar kalınlığının olmasından ötürü aktif olarak hizmet vermektedir. Özellikle hafta sonları tesislerimiz, Diyarbakır, Elazığ, Muş ve ülkemizin farklı bölgelerinden akın eden kayak sevdalılarının gelmesiyle ziyaretçi sayısı 8 bini bulmaktadır.  Bu doğrultuda ileriki süreçlerde pistlerimizi çoğalttığımız takdirde bu sayısının hafta sonları 20 bine yakın bir kitleye hizmet vereceğini düşünüyoruz. Bu konuda da gerçekten iddialıyız; kayak merkezimizin yeri ve coğrafi konumunun iyi olması ve özellikle sezonun uzun olması bizim için çok büyük bir şanstır. Tabi, daha önce birçok yenilik yapıldı; tesisimizin bulunduğu konumda 70 yataklı otel ve konaklama imkânımız vardır. Ancak şunu da ifade etmek gerekir ki; tesislerimizi kullanan misafirlerimizin yakın bölgelerden geldikleri için büyük oranla konaklama ihtiyacı duyulmamaktadır. İnşallah önümüzdeki yıllarda 5 yıldızlı bir otel yapmayı düşünüyor ve bu doğrultuda değişik talepleri dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Üretici bir toplum olmak zorundayız”

Vali Mantı, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin her karışında olduğu gibi Bingöl'de de önemli tarihi yerler ve toplumun aynası konumunda kültürel zenginlikleri mevcuttur. Bu zenginlikleri kullanarak ülke ekonomisine yerelden katkı sağlamak ve çalışarak daha çok üretmek zorunluluğunun bilincinde durmadan geleceğe ışık tutan faaliyetlere imza atmalıyız. Sosyal açıdan bizleri birbirine bağlayan değerlerden ödün vermeden muasır medeniyetler seviyesine ulaşma gayreti içerisinde üretici bir toplum olmak zorundayız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24113)
19 Mart 2018 Pazartesi 14:11
cok merak ediyorum. insanlar havuzda yüzdügünde, dünya alem seyrmi edebilecek. Havuz sadece Baylar icinmi?
3. Demokratik ülkede böyle projeler üretildiginda, halkin ve STK
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24112)
19 Mart 2018 Pazartesi 14:05
Yurtdisindan bir mimar olarak kentin imarini takip ediyorum ve saskinlik icindeyim.
1. kentin gelecegi böyle projeler ile gelecekde sorunlarida beraberinde getiriyo. bingöl carsisini güzel bir imari proje ile kalkindiracagina böyle amerikan tipli kapali alanlar ile insanlarimizi tavuklar gibi kafesde tutup gibi duruma düsürüyoruz.
2. böyle 120 milyonluk proje icin, demokratik bir ülkede bir kapsamli mimari yarisma beklerdim. yarismanin sonucunda hem ekonomik, hemde mimari acidan, kentimiz icin en iyi cözümü bulabilirdik. örnegin aquaparkin araba parkina bitisik alanda nasil hayata gecirilecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24108)
18 Mart 2018 Pazar 13:50
Sayın Valimiz güzel bilgiler vermiş...Ancak projenin halihazırdaki durumu, aşamaları ve takvimi konusunda her hangi bir bilgiye yer verilmemiş ?!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24106)
18 Mart 2018 Pazar 07:18
Sayin yorumcu arkadas devlet ne yapsa begenirsin her seye sikayet ediyorsunuz birazda sükredin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24095)
17 Mart 2018 Cumartesi 00:39
Yaw de bir park ve bir hotele kalmissa kalkinmaniz... Allah yardım etsin...
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın