KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

KHK'lar mağdur ediyor

Partisinin Bingöl mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, KHK'lar ve Güvenlik soruşturmaları sonucu mağdur edilen insanların FETÖ'nün hazırladığı devlet hafızası üzerinden mağdur edildiğini söyledi.

KHK`lar mağdur ediyor
19 HAZİRAN 2018 SALI 22:37
17
4326
10
AA aa

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz,  partisinin Bingöl mitingde konuştu. Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmeler, ekonomik darboğaz, faiz, aile kurumunda yaşanan çözülme ve dağılma ve son olarak FETÖ soruşturmaları üzerinden yaşanan mağduriyet ile Güvenlik Soruşturmalarına değinen Yavuz, devletin bir dönem herkesi FETÖ'ye selam vermek zorunda bıraktığını söyledi.

Yavuz, “Şimdi de ‘niye selam verdiniz, selam veren teröristtir yakalayın' diyerek cezalandırıyorsunuz. Allah'tan korkmuyor musunuz peki? Sen bu memleketin düzenini bozuyorsun haberin olsun. Bu memleketin sinir uçlarıyla oynuyorsun, bu memleketin kılcal damarlarını tahrip ediyorsun, yapamazsın bunu. Buna hakkın yok.” ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan HÜDA PAR Bingöl Mitingi, İlahi Ses sanatçıları, Mustafa Altıntop ve Hikmet Kıyançiçek'in seslendirdiği ilahi ve marşlarla devam etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Hamdullah Tasalı'ın selamlama konuşması ardından Bingöllülere hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İç ve dış gündemle ilgili hükümetin yanlış politikalarını eleştiren Yavuz, HÜDA PAR'ın çözüm önerilerine vurgu yaparak, halkın 24 Haziran Milletvekili seçiminde kendilerini desteklemelerini istedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz'un konuşmasından satırbaşları:

“HÜDA PAR, bütün sorunları uzlaşma ve anlaşma ile çözme taraftarıdır”

Değerli kardeşlerim! Türkiye'de bütün siyasal iktidarların yapmış olduğu bir yanlış var; çünkü iktidarlar düzeltmek zorundadır. En önemli yanlış ise sonuçlarla uğraşmaktır. Sonuçlarla uğraşma siyasetleri bize fayda getirmemektedir maalesef.

Bakınız 90 yıllık, neredeyse bir asırlık cumhuriyet tarihi boyunca her gelen iktidar, sistemi değiştirme sözü vermesine rağmen bir bakıyorsunuz ki sistemin izin verdiği ölçü içerisinde maalesef politikalarını icra edebildiler.

Evet, atılan doğru adımları, dile getirilen doğru sözleri önemsiyoruz, bunları küçük görmüyoruz. Zaman zaman televizyon ekranlarında basına vermiş olduğumuz demeçlerden de bu hakkı teslim ediyoruz. Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. HÜDA PAR, bütün sorunları uzlaşma ve anlaşma ile çözme taraftarıdır. Çatışmayı bir tarafa koyuyor. Son dönemlerde vermiş olduğumuz bütün siyasi kararlarda bunu göz önünde bulundurduk.

“Bir lokma huzuru, bir lahza huzuru bu millete, bu memlekete hediye edeceğiz”

Çünkü çatışma, bu memlekete zarar verdi, bu millete zarar verdi, hatta kaybettik. O zaman, ne çatışmacı bir üslubu kullanacağız ne de çatışmaya davet çıkaracak bir eylemin içerisine gireceğiz.

Evet, çatışmayacağız, uzlaşacağız ve anlaşacağız. İktidarlara yanlışlarını cesur bir şekilde hatırlatacak, hakaret etmeden, çatışma ortamına girmeden, şiddeti silahı bir yolla yöntem olarak asla kabul etmeden bir lokma huzuru, bir lahza huzuru bu millete, bu memlekete hediye edeceğiz.

“Aile kurumu sos veriyor”                                                                                 

Dedi ki; bütün iktidarlar maalesef sonuçlarla uğraşır. Bakınız aile kurumu sos veriyor, tehlike çanları çalıyor. İnsanlar artık birbirlerinden umduklarını bulamıyorlar. Oysaki toplumun temeli ailedir. Boşanma oranları hızla yükselmeye, evlenme oranları da düşmeye devam ediyor.

Bingöllü Dindar kardeşlerimiz, fedakâr kardeşlerimiz, geleneklerine göreneklerine bağlı kardeşlerimiz! Siz de bu değişimi görüyorsunuz maalesef. Gençlerimizin durumuna bakın, gençlerimizin geleceklerine bakın. Çok fazla bir beklentileri yok gelecekten. Öyle mi? Çok tehlikeli. Anne ve babalarını 10 dakika dinlemeye tenezzül etmeyen, ancak müdahale edilmediği zaman bilgisayarın, internetin önünden 10 saat boyunca kalkmayan bir gençlik var. Bingöl'de de böyle, Yozgat'ta da böyle, İstanbul'da da böyle. Küresel Deccal yeryüzünün şeytanı 11, 12 bin kilometre öte taraftan bir bilgisayar tıklaması ile gençlerimize nasıl giymelerini gerektiğini talimat olarak veriyor, nasıl beslenmeleri gerektiğini talimat olarak veriyor ve nasıl düşünmeleri gerektiğini talimat olarak veriyor. Heeey Bingöllü kardeşlerim! Bunun sebebini biliyoruz. Biliyoruz, gençliğimiz gidiyor. Onun için basit şeylere takılmıyoruz. Şu binada evladımız var, yangın çıkmış. Yetişiyoruz, evlatlarımızı kurtarmanın derdindeyiz. Şeytanlar gençlerimizin elinden tutup onları deccalın sahte cennetine sürüklemeden önce onların elinden tutmak istiyoruz. Hem dünya hem de ahiret saadeti ile onlara gelecek vaat ediyoruz. Hedefimiz, evlatlarımızı, bu nesillerimizi ahlaksızlık yangınından, bu maneviyatsızlıktan,  şeytanın, Deccal'in onları sürüklemeye çalıştığı çukurdan kurtarmaya çalışıyoruz. Sonuçlarla uğraşarak biz meselelerimizi çözemeyiz.

“Bir ticarethaneye dönüşmüş adeta eğitim kurumları”

Eğitime bakın! Gençlerimizin eğitimi düzgün değil. Bir ticarethaneye dönüşmüş adeta eğitim kurumları. Yükseköğretimden ilköğretime kadar dünyanın sayılı üniversiteleri arasında neden Türkiye'den bir üniversite kolay kolay yer almıyor. 100 yıldan beridir hep sonuçlarla ulaşıldığı için değerli kardeşlerim.

“Bankalara borcu olmayan bir vatandaşımız kaldı mı?”

İktisada bakın acaba faize bulaştırılmayan, bankalara borcu olmayan bir vatandaşımız kaldı mı? Bu ülkenin kazanımlarının farkındayız ama kaybettiklerimizi de dile getireceğiz. Bundan 15-20 yıl önce bankaların önünden geçmeyen Bingöllü kardeşim! Eğer senin de cüzdanında en az iki bankanın kredi kartı var ve bankalara borçlanmışsanız ters giden bir şeyler var. Hakaret etmeden, kimseyle çatışma ortamına girmeden bunları dile getireceğiz. Bu yangını söndürmeye gayret edeceğiz. Anlaşarak, uzlaşarak yapacağız. Yoksa hep beraber kaybederiz.

“Türkçülük ve laiklik üzerinden dindar bütün insanlar hedefe konuldu”

90 küsur yıl önce bir sistem kuruldu. Bu sistem bu halka benzemedi. Bu sistemin iki saç ayağı var; biri laiklik diğeri ulusçuluk, ulusalcılık. Türkçülük ve laiklik üzerinden dindar bütün insanlar hedefe konuldu. Burada, bu bölgede, Diyarbekir'de, Dağkapı Meydanında Şeyh Said Efendi laiklik gerekçe gösterilerek idam edildi. Batıda, İskilipli Atıf Efendi aynı gerekçeyle idam edildi. Dediler ki; ‘Laiklik, din işleri ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.' Bu memlekette hiçbir zaman dindarlar devlete müdahale etmediler ama devlet yine de dindarlara müdahale etti. Müdahale etmekle kalmadı, ‘Sen benim düzenimi bozuyorsun, benim yeni kurmuş olduğum sistemde sana yer yok' diye dindar insanları katletti, idam etti.

“Devlet ırkçılık yaparak milyonlarca vatandaşını küstürdü”

Evet, ‘Türkçülük üzerinden ben yeni bir ulus inşa ediyorum herkes Türk'tür' dedi. Kürdü yok saydı, Zazayı yok saydı, Arabı yok saydı, Allah'ın benim ayetimdir dediği Kürtçeyi yasakladı, Zazacayı yasakladı. Ne oldu? Kaybettik. Sorun bu. PKK diyorsunuz; PKK bunun sonucudur, nedeni değildir. Sen, kendine bakan yönleriyle bu meseleyi düzeltmezsen, yaptığın yanlışını düzeltmezsen daha çok vahim sonuçlar ile karşılaşacaksın. İşte laiklik ismi altında dine ve dindarlara yapılan zulümden doğuda batıda nasibini aldı. Ama devlet ırkçılık yaparak, Türkçülük yaparak milyonlarca vatandaşını küstürdü. Milletinin sağduyusuna güvenen, bu şekilde hareket eden insanlar artık diyorlar ki: ‘Yeter kardeşim, canımız yanıyor. Lütfen, Ey devlet! Ey siyaset Kurumu! Sonuçlarla uğraşma. Her zaman bombaladık diyorsun, vurduk diyorsun, öldürdük diyorsun, inlerine girdik diyorsun. 40 yıldır duyuyoruz bunları. Sanırım sen gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklenmişsin. Üçüncü, dördüncü, beşinci düğmeyle uğraştırma bizi. Evet, sen önce kendi düğmeni bir doğru ilikle. Vallahi gerisi gelecek.

“Gelin, bu sefer HÜDA PAR diyelim”

Bingöllü kardeşim! HDP ye oy veren kardeşim! AK Parti'ye oy veren kardeşim! Diğer partilere oy veren kardeşlerim! Bizi iyi dinleyin, bizi iyi tanıyın. Gelin, bu sefer HÜDA PAR diyelim, HÜDA PAR'ın vekillerini meclise gönderelim ki bu hakikatleri dile getirsin.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29127)
23 Haziran 2018 Cumartesi 15:09
Khk magdur ediyorsa ne diye oyunuzu habire khk cikarana veriyorsunu, nesine itifaka katildiniz? Böyle kalitesiz, aklin mantigin yerlerde papas oldugu bir zihniyetide görmedim. Hem agla, hemde aglatani besle.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29064)
21 Haziran 2018 Perşembe 18:52
Hüdapara oy verirsem oyum boşa gider diyen arkadaşlara : Oyunuz ne zaman boşa gider ; Verdiğiniz oyla çıkan vekil sizden aldığı güçle kendi yandaşlarına çalışırsa, sizden aldığı güçle sadece kendi çevresine çalışırsa, yolsuzluk yapar ihale kovalarsa işte o zaman oyunuz boşa gider. Hatta boşa gitmez yaptıkları cürümlere ortak olursunuz. Hüdapara verilecek her oy akpartinin kendisine çeki düzen vermesine sebep olacaktır. Bingölde akpartiyi desteklersem önümüze koyduğumuz yanlışı onaylamamız anlamına gelecektir ki şahsen buna izin vermeyeceğim bu defa. Bu sefer oyum hüdaparındır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29011)
20 Haziran 2018 Çarşamba 18:15
Bingöl halkına sesleniyorum alaadin çakıcı, sedat peker, tansu çiller, mehmet ağar, devlet bahçeliden yana oy kullanacağınız aklımın ucundan geçmezdi vay be helal olsun ne diyim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29005)
20 Haziran 2018 Çarşamba 13:42
Ben bu sefer Hüda par diyeceğim. Çünkü Akparti içindeki çüürkler ile hüda par içindeki sağlam kişilerin yer değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Reisin partisiyle ilerde birleşebilirlerse inanıyorum ülkemiz için güzel günler göreceğiz. Maalesef mevcut akparti hükümeti vekillerinin en büyük hizmeti kendi yakınlarını kayırmak ve halka hizmetten uzak durmaktır. özellikle de bingöl belediyesi ve vekilleri.. Öyle bir hale soktular ki partiyi sonunda bingöldeki akpartilileri bile birbirine düşürdüler. Bunu kim inkar edebilir ki şuan bingöl akpartilileri arasında bir fitne vardır bunu yapanlar belli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28999)
20 Haziran 2018 Çarşamba 09:46
Akparti birçok konuda kendini düzeltmesi gerektiğine inandığım için bu sefer hüda par diyorum. Ayrıca bey cevdet yılmazın aday listesindeki haksızlığı bir ilçe seçmeni olarak kabul etmem mümkün değildir. Bölgeciliğe karşı olan biri neden 3 adayı da aynı bölgeden seçsin ki her 3 akparti adayı akraba sayılır. Hüda par da irana karşı sempatiden vazgeçip tam anlamıyla yerli ve milli olmalıdır. Sırf oyum boşa gitmesin diye bu sefer hüda par diyorum. Umulur ki her iki partimiz de kendilerine çeki düzen versinler..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28998)
20 Haziran 2018 Çarşamba 09:40
tebrik ediyorum. cok güzel konulara değinmiş. merak ettim dinledim, çok da güzel konuşuyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28995)
20 Haziran 2018 Çarşamba 09:16
hem ittifak hemde ağır eleştiri anlıyan varsa bu duumun izahını yapabilirmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29066)
21 Haziran 2018 Perşembe 18:56
@Misafir Kullanıcı Hdp'nin İnce'yi desteklemesi ne kadar ittifaksa Hüdaparın da Erdoğanı desteklemesi o kadar ittifaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28994)
20 Haziran 2018 Çarşamba 08:33
tutmayın küçük enişteyi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28993)
20 Haziran 2018 Çarşamba 08:27
Ben hüdapar demek istiyorum aslında ama baraja takılır diye de oy vermekten çekiniyorum. Cumhurbaşkanlığında RTE milletvekilliğinde de küstürdüler bizi bu yüzden hüdapar iyi bir çıkış gibi görünüyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28982)
19 Haziran 2018 Salı 23:09
Bu aciklamalari yapip secimlerde sn erdogani desteklemelerini de ilginc buldum. Kendileriyle celisiyirlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29046)
21 Haziran 2018 Perşembe 10:45
@Misafir Kullanıcı Sen maslahat ne demektir bilir misin?
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın