KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Kurtarın bu çocukları!

Genç'in cadde ve sokaklarında seyyar satıcılık ve ayakkabı boyacılığı yapan çocuk sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. İnsanın içini acıtan bu tablonun bir an önce değişmesi lazım.

Kurtarın bu çocukları!
30 TEMMUZ 2019 SALI 20:02
3
2179
11
AA aa

Ailelerinin ekonomisine katkı sunmak için çalıştıklarını dile getiren işçi çocuklar, küçük bedenlerine rağmen gün boyu güneşin altında müşteri toplamak için avaz avaz bağırıyor. Tartıcılık yapan çocukların ‘Kilonu bilmezsem bedava', ayakkabı boyayanların ise ‘parlamazsa bedava'sözleriyle yankılanan caddelerde müşteri toplamaya çalışan çocuklar, akşama kadar 5 ila 10 TL arasındaki miktarla evlerinin yolunu tutuyor.

"NE YAPAK ABİ EKMEK PARASI"

Kimi tartı makinesi taşırken, kimileri ise uykusuz gözleri ile ayakkabı boyamaktan çatlamış ve kararmış minik parmaklarını gizleyemiyor. Babalarının işsiz olduğu için çalıştıklarını dile getiren küçük çocuklar,  yöneltilen tüm sorulara yüzlerinde ki gülümsemeyi eksik etmeden, " Babalarımız çok zor durumda. Okula gideceğiz para topluyoruz. Bu yüzden çalışmak zorundayız. Bizde burada ayakkabı boyuyoruz, ne yapak abi ekmek parası" sözleriyle yanıt veriyorlar.

Yaşanan duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar ise, ‘‘ Sokaklarda çalışan çocuklara verilen her bir kuruş onları geleceğinden ediyor. Çünkü çocuk para kazanmayı alışkanlık haline getirerek bu işi bırakmıyor, aksine geleceğinden oluyor. Yetkililerin bu çocukları eğitime kazandırmaları gerekiyor” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

(GENÇ HAVADİS)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48032)
01 Ağustos 2019 Perşembe 15:15
Bence çalışsınlar herkes okuyacak diye bir şey kesinlikle
yanlış...Şimdiden zora alışsınlarki yarın zorlanmasınlar...Onlar geleceğin işadamları olacak inşallah...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47998)
01 Ağustos 2019 Perşembe 10:20
El alem dediginiz kavur dediginiz beyenmediginiz kötü söz söylediginiz o ülkelerde bu cocuklar okutulur meslek sahibi yapilir topluma Milete faydali birer insan olur
Bizimkiler sözde müslümaniz diyorlar ya bütün isleri sahtekarlik hirsizlik rant torpil cikar ve menfaat üzeri peki bu cocuklarin günahi ne yazik deyilmi
Allah hakinizdan gelsin sizleri.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47983)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 22:49
Bu memleketi ve bu cocuklari bu Hale koyanlar utansin
Yoksul fakir caresiz insan ne yapar acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47963)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 15:01
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri nerede, maaş alıp yatmak mı görevleri bu çocuklara sahip çıkmak için oradalar, herkes görevini yapsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47957)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 14:47
Bu çocukların suçu yok, baba, anne işsiz, ne yapsınlar, hırsızlık mı yapsınlar, bu çocukların günlük kazandığı parayı belediye ve diğer devlet kurumları versin, çocukları meslek öğrenebilecekleri kurslarda veya işlerde çalıştırsın. Bu görev Genç Belediye Başkanı ve Kaymakamın görevidir. Her ikisinde de cevap bekliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47954)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:27
Çocuklar ülkemizin ve biz ailelerin geleceğidir sokaklarda ve kötü insanların elinde harcanıp gitmemelidirler çocuklar okusun...okusun... Okusun gelecekleri parlak,özgüvenleri tam bilinçli birer bireyolsunlar. Çocuklara güvenelim onlarbizim geleceğimiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47951)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:21
Aile müdürlüğü ne iş yapıyor? Küçücük bir şehirde bu kadar sorun olmamalı. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklar bizim için önemlidir. Oturmayalım hizmet üretelim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47940)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:38
Bende küçükken bu işleri yapıyordum. O yüzden çocukluğumdan hiçbir şey anlamadım. Derslerime hiç çalışamadım. Çünkü aile beslenme ihtiyacını karşılayamıyordu. Eğitim bize lüks geliyordu. Çocukları sokaktan kurtarın. 5-10 lira ile bir yere varılmıyor. Gidip evde kitap okusunlar, parkta oynasınlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47939)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:38
Bu haberi yapan kişinin akli dengesi yerinde mi acaba çok merak ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47936)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 09:58
Hayatı erken yaşta sırtlayan bu küçük yürkleri tebrik ediyorum en azında telefon muptelası değil hayatı erkenden öğreniyorlar tebrik ediyorum
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın