KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Nevruz Bayramı kutlandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı tarafından Bingöl Devlet Hastanesi yanında bulunan Sağlık Caddesinde Newroz'u kutladı.

Nevruz Bayramı kutlandı
21 MART 2019 PERŞEMBE 19:45
27
4516
5
AA aa

Programa HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, HDP Belediye Başkan Adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şarkılar eşliğinde halayların çekildiği programda konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Newroz'un nasıl başladığını anlattı.

Aydemir, “bundan 2 bin 630 yıl önce Asur Kralı Dehak, egemenliğinde bulunan bütün halklara zulüm, baskı, işkence, ölüm haricinde herhangi bir hak tanımamaktaydı. Bu nedenle zalim Dehak'ın omuzlarında iki yılan çıkmıştı. O yılanları beslemek için orada yaşayan genç çocukları öldürterek beyinlerini yılanlara yedirtiyordu. Devam eden zulme karşı devrimci Kawa olarak tanımladığımız demirci Kawa, 8 çocuğundan 7'sini Dehak'a kurban ediyor. 8. çocuğu için de hükümdarın askerleri gelince buna karşı çıkmayı kendisine bir görev addediyor. O zamana kadar kralın zulmünden kaçıp dağlara sığınan bütün insanları, bütün toplulukları örgütleyerek dağlardan indirdi ve zalim Dehak'ın sarayını basarak yerle bir etmiş, Dehak'ın hükümdarlığına son vermiştir. 2600 yıldan beridir Newroz direnen halkların bayramı olarak kutlanmaktadır. Newroz'un zulme karşı direnişi, günümüzde kendisini bir önceki eş başkanımız Selahattin Demirtaş şahsın, bir önceki grup başkanvekilimiz İdris Baluken şahsında, yine şuanda cezaevlerinde tutulanların şahsında, haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı, antidemokratik uygulamalara karşı bu direniş devam etmekte” dedi.

“NEWROZ SADECE BİR BAHAR BAYRAMI DEĞİLDİR”

HDP Bingöl Belediyesi Eş Başkan Adayı Senem Çakas ise, Newroz'un sadece bir bahar bayramı olmadığını, aynı zamanda bütün zorbalıklardan kurtulmanın bir sembolü olduğunu söyledi.

UNESCO'nun, Newroz'u dünyanın en eski geleneği olarak tanımladığını belirten Çakas, hiçbir zaman, alanlardan, temsiliyetlerinden geri duymayacaklarını ifade ederek, “Dehak'lar var olduğu sürece Kawalar da var olacaktır. Elbiselerimiz çiçek açtı, dağlarımız çiçek açıyor, 31 Mart'ta sandıklar da çiçek açacak. 31 Mart barışın, kardeşliğin, huzurun, güven ortamının başlangıcı olsun diyoruz. bu baharın uyanışı Bingöl halkının da uyanışı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

“ADALET, BARIŞ, DEMOKRASİ, İSTİKRAR, HUZUR TALEPLERİMİZLE BURADAYIZ”

HDP Bingöl Belediyesi Eş Başkan Adayı Hişyar Özsoy ise, Newroz'un, binlerce yıldır zulüm altında olan insanlar için bir umut günü, sembolik bir gün olduğunu söyledi.

Ösyoz, “Bu sene şiddetli bir kış geçirdik. Bakın, kış bitti, bahar geldi. İnşallah siyaseten de bir normalleşme, bir bahar havasını yaşayacağız. Tıpkı 7 Haziran'da yaşadığımız gibi. Şuan memlekette siyasiler, siyasi parti temsilcileri, hükümet, cumhurbaşkanı herkes ‘kim daha çok milliyetçi yarışına girmiş, Türkiye'de yaşayan halkların vatanperver duygularını istismar ederek 31 Mart'ta sandıkları zorlamaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı, hepimize yol gösteriyor, ‘defolun gidin bu ülkeden' diyor. Bu saldırganlığı, kutuplaştırmayı daha önce 7 Haziran öncesinde gördük, 7 Haziran 2015'te cevabını verdik. 31 Mart'ta şunu haykıracağız; ‘bizim gidecek başka yerimiz yok. Bizim memleketimiz burası, Bingöl bizim, Amed bizim, Şırnak bizim, Ankara bizim, İstanbul bizim, İzmir bizim. Öyle Kürtlere yol gösterecek, parmak sallayacak cumhurbaşkanlarını biz daha önce çok gördük. Hepsi geldiler, geçtiler. Biz dimdik, onurlu bir şekilde, adalet, barış, demokrasi, istikrar, huzur taleplerimizle buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

Ülkede ciddi bir kaosun olduğunu ifade eden Özsoy, şunları söyledi: “inşallah biz yanılırız ama ekonomik kriz seçimden sonra çok daha ciddi bir şekilde patlayacak gibi görünüyor. Siyasi istikrarsızlık ne kadar derseniz o kadar var. Biz boğazımızı yırttık, dedik ki; başkanlık sistemi bu ülkede ekonomik ve siyasi istikrarsızlık demektir, dinletemedik. Halk, patates, soğan kuyruklarına mahkum oldu.”

Seçime 10 gün kaldığını belirten Özsoy, “31 mart gecesi 10 binlerle parti binamızın önünde halaya durmak istiyoruz. Şimdiden bu zaferi hem Bingöl'de hem de kayyum atanan belediyelerimizi geri kazanarak AKP-MHP ittifakına cevap vererek, en zor koşullarda direnişi yaşam bir yaşam biçimi olarak gören bütün yoldaşlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41832)
23 Mart 2019 Cumartesi 21:46
Oyumuz size güzel insan. Hirsiza feto icin zamaninda aglayan el etek öpenlere oy yok.
AlpHan42 (@Misafir_41827)
23 Mart 2019 Cumartesi 20:04
Sizin kawalarınız bizim mete Han'ımızın ayakkabı tozuyla yarışamaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41782)
22 Mart 2019 Cuma 14:36
Ula ne kahasi ne dehaki hahaha yaw holywodda böyle bir filim izlwmemistim hayaele bak bak vaybe
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41778)
22 Mart 2019 Cuma 13:48
Hesabı sadece bu dünya olanın, ahirette nasibi yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41754)
21 Mart 2019 Perşembe 20:30
Baristan Kardeslikten insanliktan adaleten yana bütün Halkların Newrozu piroz be
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın