KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

New york times'ten savaş iddiaları

New York Times'a göre; ABD-Suriye savaşı için düğmeye basıldı. ABD, Suriye'ye sızdı. Çatışmada pek çok Suriye askeri öldü. Esad devrilecek. Savaş planı Bush'ta.

New york times`ten savaş iddiaları
16 EKİM 2005 PAZAR 22:07
0
2113
0
AA aa
Washington‘daki askeri ve siyasi kaynaklarına dayanılarak verilen haberde, ABD ve Suriye askerleri arasındaki çatışmalarda pek çok Suriyeli askerin öldüğü ileri sürüldü. Ayrıca, ABD birliklerinin planlı olarak sınır ötesine geçtikleri ve buralarda nokta operasyonları yaptıkları da kaydedildi.

ESAD DEVRİLECEK

New York Times, Amerikalı yetkililerin, Kamboçya'nın Vietnam savaşında oynadığı role benzer bir bir rolü Irak savaşında Suriye'nin oynadığını dile getirdiğine dikkat çekti. Savaşın kapıda olduğu belirtilen haberde, Bush'un, henüz Esad'ı devirecek stratejiyi imzalamadığı da belirtildi.

Suriye için düğmeye basıldı

Irak'taki özel ABD birlikleri, direnişçileri kovalama bahanesiyle Suriye topraklarına sızdı. Amerikan askerleri çatışmaya girdiği çok sayıda Suriyeli askeri öldürdü.

ABD Başkanı George Bush'un hedef ülkeler arasında gösterdiği Suriye'ye yönelik operasyonlar düzenlendiği bildirildi. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Amerikan askeri ve siyasi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, ABD ve Suriye askerleri arasında yaz aylarında uzun bir süre devam eden çatışmalarda pek çok Suriye askerinin öldüğü belirtildi. Haberde, ABD yönetimindeki üst düzey bir yetkilinin, direnişçilerin sınırdan geçişinin önünü kesmek için ABD askerlerinin birçok defa Suriye sınıra kadar ilerlediklerini söylediği ifade edildi.

YENİ HAREKAT PLANI

ABD ordusunun sınır ötesinden istihbarat elde etmek amacıyla küçük gizli ekipler kullanarak Suriye içlerinde özel operasyonlar düzenlemeyi planladığını da yazan gazete, Suriye sınırındaki askeri hareketliliğin Irak'taki anayasa referandumu öncesinde daha da yoğunlaştığını belirtti. Amerikalı yetkililerin her geçen gün daha sık şekilde, Kamboçya'nın Vietnam savaşında oynadığı role benzer bir bir rolü Irak savaşında Suriye'nin oynadığını dile getirdiğine dikkat çeken New York Times, bu ülkenin direnişçiler için bir üs, sınırdan para ve mühimmat akışının sağlandığı bir kaynak ve nihayet gölgeler savaşının yapıldığı bir yer olduğunu iddia etti. Gazete ayrıca, ABD Başkanı George Bush'un, gelecek haftalarda Suriye lideri Beşar Esad üzerinde daha fazla baskı oluşturabilmek için diğer yöntemlerin yanı sıra Suriye'ye karşı özel operasyonları da içeren daha fazla seçenek üzerinde durmaya başladığını da kaydetti.

RAPOR BEKLENİYOR

Bush'un, henüz Esad'ı devirmek için herhangi bir strateji ya da planı imzalamadığı ifade edilen haberde, bunun kısmen Esad'ın yerine kimin geçeceği konusundaki endişelerden kaynaklandığı yorumu yapıldı. Gazete, Washington'ın Esad yönetiminin bir değişim sürecine girmesi konusunda şimdilik umudunu, BM adına eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastini araştıran Alman savcı Detlev Mehlis'in bu ay içerisinde tamamlayacağı rapora bağladığını kaydetti.

Moskova'da İran zıtlaşması

Rusya ve ABD dışişleri bakanları dün yaptıkları görüşmede İran'ın nükleer enerji programını sürdürme hakkı konusunda bir uzlaşmaya varamadı. Moskova, Tahran'ın uranyum zenginleştirmeyi sürdürmesine izin verilmesini savunurken Washington bunu kabul etmiyor. Görüşmeler hakkında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Nükleer silahların yayılmasını önleme anlaşması NPT'ye üye bütün ülkelerin uranyum zenginleştirme hakkı var” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise “NPT sadece haklar vermiyor, ayrıca yükümlülükler de getiriyor. Bu haklar meselesi değildir. Uranyumun zenginleştirilmesi konusunda İran'a güvenilebilir mi” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın