KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Pişkinliğin bu kadarı!

Yüzüne maske takarak hastalık süsü verenden Suriyeliyim diyene birçok uydurmaca ile halkın manevi duygularını istismar eden dilencilerin sayısında artış göze çarparken, bir dilencinin esnafa verdiği yanıt ise pes dedirtti; Dilenmek varken neden çalışalım ki?

Pişkinliğin bu kadarı!
14 MART 2018 ÇARŞAMBA 21:47
7
5331
5
AA aa

Tüm ülkede olduÄŸu gibi Bingöl'de de vatandaÅŸların duygularını ve dini hassasiyetlerini suiistimal etmeyi sürdüren dilenciler, pes dedirtti.

Kent merkezinin birçok yerini istila eden dilenciler hem kendi dileniyor, hem de küçük yaÅŸtaki çocuklarını dilendiriyor. Dilenmelerinin yanı sıra tavırlarıyla çarşı esnafını bıktıran dilencilerin trafik ışıklarının bulunduÄŸu kavÅŸak noktalarında ise çocukları kullanmaları dikkat çekiyor.

Neden çalışalım ki?

Dilencilerin birçoÄŸundan bıkan vatandaÅŸlar, dilenen kadınların sürekli olarak ‘Suriye'de eÅŸimi kaybettim o yüzden dileniyorum” yalanını kullandıklarını söyledi.

VatandaÅŸlar; “Bunların eÅŸleri ya kahvede ya baÅŸka yerde ama savaÅŸta falan ölmediklerini çok iyi biliyoruz. Birçok esnafın yanında Suriyeli vatandaÅŸlar çalışıyor onlar neden dilenmiyor da bunlar dileniyor. Suriye'de savaÅŸ çıktı ve ülkemize sığındılar. Bu durumdan ÅŸikayetçi deÄŸiliz ama bazı uyanıklar kendilerini Suriyeli gibi gösterip dileniyor ve bunu artık meslek haline getirdiler” diye konuÅŸtu.

Bingöl'de uzun zamandır esnaflık yapan Ömer Özdemir; “GeçtiÄŸimiz günlerde sağır dilsiz bir oÄŸlu olduÄŸunu söyleyen kadın buraya geldi. En baÅŸta biraz acıdım ama kadının kısa sürede yalan söylediÄŸini anladım ve gerçeÄŸi söylemezse polise haber vereceÄŸimi söyledi. Kadın yabancı biriydi hemen gerçeÄŸi söyledi. ‘Dilenmek varken neden çalışayım ki' deyince ÅŸaÅŸtım kaldım. Bunlara artık bir çözüm üretilmesi gerek” dedi.

KavÅŸak noktaları çocukların

Öte yandan Kültür KavÅŸağı, Üniversite KavÅŸağı Dörtyol ve trafiÄŸin iÅŸlek olduÄŸu kavÅŸaklarda bekletilen çocuklar, kırmızı ışığın yanmasıyla birlikte yollara dökülüyor. Sürücülere zor anlar yaÅŸatan çocuk dilenciler, iki kuruÅŸ için canlarını tehlikeye atıyor. (Haber: Anıl Bingöl- Ahmet Hakan Vergi)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24066)
15 Mart 2018 PerÅŸembe 20:29
Evlerinde yurtlarında ayrılan nice insanlar var aslanlar gibi çalışıyorlar dilencilik meslek haline gelmiş bir durumda duyarlı olunması gereken bu insanların eşlerinin duyarlı olması lazım. arabaya binip gezmeleri degil kahvelerde oturması uygun degil duyarlı olmaları lazım ve cocukları için calışmaları lazım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24089)
16 Mart 2018 Cuma 18:54
@Misafir Kullanıcı Is cokta bizim haberimizmi yok
Bingölde kac tane Üniversite mezunu var kahve köselerinde oturan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24034)
15 Mart 2018 PerÅŸembe 01:48
Sizler o cocuklar yerinde olsaydiniz ne yapardiniz ??
Dilencilik iyi Bir sey deyil
Ama caresizse insanlar yada memleketleri param parca olmusa onuda kendinizi onlarin yerine koyup degerlendirin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24085)
16 Mart 2018 Cuma 15:19
@Misafir Kullanıcı ne alaka madem devlet getirdi devlet baksın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24033)
15 Mart 2018 PerÅŸembe 01:39
Ãœlkesi paramparca olmus evleri baslarina yikilmis memleketlerini terk etmek zorunda kalan Bir millete. Biraz Saygi duyalim .
Hayir iyilik ve insanlik her insana mahsus Bir sey deyildir
Merhamet etmeyene merhamet olunmaz
Gücünüz yetiyorsa sadakanizi verin. yetmiyorsa Lütfen Allah tan korkun ve susun.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın