KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Polisin emekli ikramiyesi iki katına çıkacak

Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifine göre; polislerin POLSAN'a üye olmaları zorunlu hale gelecek ve emekli ikramiyeleri yaklaşık iki katına çıkacak.

Polisin emekli ikramiyesi iki katına çıkacak
06 ARALIK 2018 PERŞEMBE 06:18
2
1997
4
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

CHP KARŞI ÇIKTI

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, teklifin, Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki tüm memurların, Polis Bakım ve Yardım Sandığına (POLSAN) daimi ortak olmaları şartı getiren 2. maddesinin sözleşme özgürlüğüne aykırı olduğunu, polislerin sözleşme yapmama özgürlüğünün ellerinden alındığını savundu.

AK PARTİLİ ÜYE GEREKÇELERİ ANLATTI

Teklif sahibi AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, sandığın mevcut üyelerine ilişkin bir düzenleme getirmediklerini, eski üyelerin, üye oldukları dönemde sandığın statüsü neyse ona tabi olmaya devam edeceklerini belirtti.

"ANAYASA'YA AYKIRI DEĞİL"
Düzenlemenin yasalaşmasından sonra emniyet mensubu olarak çalışmaya başlayanlara, sandığa üyeliğin zorunlu hale getirileceğini anlatan Altunyaldız, "Bir anlamda bu sandığın sürdürülebilir ve sürekli yapısını oluşturmaya ve emniyet mensupları arasında da muhtemel mali haklarla ilgili doğabilecek farklı algıları yok etmeye çalışıyoruz. Emniyet teşkilatına katılacak üyeler için düzenli, sürdürülebilir bir sandık oluşumunu teşkil etmeye çalışıyoruz. Düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir." ifadelerini kullandı.

DÜZENLEMEYLE EMEKLİ İKRAMİYESİ 200 BİN LİRAYA ÇIKACAK

POLSAN'ın, 288 bin emniyet mensubu arasından 45 bin üyesi bulunduğunu kaydeden Altunyaldız, sandığın, şu anda teşkilattan emekli olanlara 120 bin lira emekli ikramiyesi verdiğini, yapılan düzenlemeyle bu rakamın 200 bin liraya kadar çıkarılacağını vurguladı. Altunyaldız, sandığın, ilerleyen süreçte üyelere evlilik ve eğitim yardımı gibi ilave yardımlar da yapacağını bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Salih Aslan (@gezgin_dunyali)
20 Ocak 2019 Pazar 15:43
bal gibi anayasaya akırı sen polise 3600 versen bile sadece 2008 öncesi girişlileri etkiliyor sonrası girişlilleri etkilemez çünkü 2008 sonrası yani 5510 sonrası girenlerin ödedği prime göreemekli oluyor. kaldı ki polsanı önce müdürlerden çocuklarından arındırın sonra profesyonelleştir ki Kâr etsin yasaya gerek olmaz herkes zaten üye olur zorunlu üyelikte benim paramdan keseceksin nasıl emekli ikramiyesine katıyorsun nasıl mental bu nasıl bakış açısı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34348)
06 Aralık 2018 Perşembe 23:40
Yoksa nasil Oy alacaklar
Milleti böyle kandiriyorlar
Millet yoksul fakir perisan
Polis ikramiyesi 2 kat fazla
Diger emekliler bu memleketin insani deyilmi bunlar afrikadanmi geldi
Salih Aslan (@gezgin_dunyali)
20 Ocak 2019 Pazar 15:47
@Misafir Kullanıcı polsanı zorunlu yaptığı zaman oraya aktaracaı para maaştan kesilen para ve o para ile tiacret yapacak zararı da polise yansır kaldı ki hiç kar etmedi ben dört sene kaldım 450 lira kar verdi istifa ettim oyak gib değil ki üye olalımbi banka alacak potansiyeli var ama almıyr üyelik baktılar yapamıyorlar zorunlu yaptırıyorlar müdürler benim biriken paramı kullanacaklar o kadar bana ekstra bi ikramiye vermiyor ki önce araştırmanı öneririm yorum yazmadan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34325)
06 Aralık 2018 Perşembe 19:08
200 bin mi? Vah halimize biz 40 sene calistik 40 bin verdiler, hakkimi helal etmiyorum
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın