KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Sebze fideleri satışa sunuldu

Çapakçur Vadisi'nde bulunan Bingöl Üniversitesi seralarında yetiştirilen tüplü sebze fideleri satışa sunuldu. Fideleri almak isteyenler, üretim yeri olan seralardan salatalık, domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi sebze fidelerini temin edebilir.

Sebze fideleri satışa sunuldu
19 MAYIS 2018 CUMARTESİ 03:17
2
2562
7
AA aa

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı Uygulama Bahçesi'nde yetiştirilen fideler halkın satışa sunuldu.

Çapakçur Vadisi'nde bulunan Bingöl Üniversitesi'ne ait seralarında yetiştirilen fideleri isteyen herkesin ulaşabileceğini söyleyen Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Özbay, “Yaklaşık bir ay önce fideleri yetiştirmek için ilk çalışmayı başlatmıştık. Fidelerimiz, şu an ekime hazır haldeler. Salatalık, domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi farklı türlerdeki 10 bine yakın fidemiz var. Bu fidelerimizi talep eden bütün vatandaşlarımız ulaşabilirler. Çiftçilerimiz, uygulama bahçemizden temin edilebilecek fidelerimiz için bir hafta ya da en fazla on gün içerisinde uygulama bahçemize başvurabilirler. Viol (Çok gözlü yetiştirme kabı) içerisine yerleştirdiğimiz tüplerde yetiştirdiğimiz fideler, çıplak köklü fidelere oranla hem verim açısından hem de tutma açısından daha yüksektir. Her violde 45 adet tüp mevcut. Her bir tüpün fiyatı da 1 TL olarak belirlendi.  Şu an salatalık fidelerimiz ekime hazır halde. Önümüzdeki hafta domates ve biber fidelerimiz de hazır hale gelecek.  Kavun ve karpuz fidelerimiz de önümüzdeki hafta ekime hazır hale gelecek. Patlıcan fideleri de yaklaşık on gün içerisinde ekime hazır hale gelecekler. İlgi duyan vatandaşlarımızı seralarımıza bekleriz ” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26148)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:40
nerde bu sera tam olarak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26769)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:19
@Misafir Kullanıcı Aşağı çarşıda eski tarım bahçesinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26116)
20 Mayıs 2018 Pazar 02:06
Hocam universiteler urun satis yerleri degil cesit gelistirme yerleridir. Yillardir var olan bolumunuz halen ilimiz ekolojisine uygun bir cesit gelistiremedi malesef. Sutyemez hoca maras 18 cesidi ile butun ilimizi aldatarak daga tasa kendi cesidini diktirdi. Bunun bile onune gecebilseydiniz ilimizdeki varliginizin bir anlami olurdu. Lutfen artik varliginizin anlamina gore isleri yapin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26768)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:17
@Misafir Kullanıcı Sutyemez hoca maras 18 çeşidi ile bütün ilimizi aldatarak dağa tasa kendi çeşidini diktirdi. Bunun bile ününe geçebilseydiniz ilimizdeki varlığınızın bir anlamı olurdu'' şeklindeki ifadenize gelince, o günkü yetkili kurumlar ve amirler lütfedip Bingöl üniversitesi Ziraat Fakültesini adam yerine koysalardı ve buradaki hocaların fikirlerine ve bilgilerine başvursalardı eminim bahsettiğiniz problem de olmazdı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26767)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:16
@Misafir Kullanıcı Hal böyle iken sizin Üniversite ve Ziraat Fakültesi hakkındaki düşünceleriniz oldukça acımasızdır. Diğer taraftan çeşit geliştirme konusunda devletin yetkili, sadece işi araştırma ve çeşit geliştirme olan kurumları (Tarımsal Araştırma Enstitüleri) vardır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26766)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:15
@Misafir Kullanıcı Zaman zaman üniversitelerde çeşit geliştirme çalışmaları yapılmakla birlikte bu iş bir üniversitenin asli görevi değildir. Bazen üniversitede çalışan hocalar büyük bir özveri ile yıllarca zaman harcayarak çeşit geliştirme konusunda çalışmalar yapmaktadır. Ancak bu hocaların sayısı oldukça sınırlıdır. Neden mi? Çeşit geliştirme işi yıllar süren ıslah çalışmaları, yüklü bir bütçeyi, güçlü bir alt yapıyı gerektiren bir iştir. Klasik yöntemle bir hocanın 10-12 yılını, modern yöntemlerle de en az 6-7 yılını bu işe ayırması gerekmektedir. Bu işin sonunda emekleriniziniz heba olma riski de vardır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26765)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:14
@Misafir Kullanıcı Misafir 26116 kardeşim. Yukarıdaki yorumuna bakılırsa üniversiteler hakkında ya çok bilgin var ama bir o kadar da art niyetin var, ya da üniversiteler hakkında bilgi yoksunusun. Üniversitenin görevleri ülke hizmetini görecek yüksek vasıflı bireyler yetiştirmek, araştırma yapmak, bilgiyi yaymak, toplumda bilimsel düşünceyi yerleştirmek ve birçok alanda topluma öncü olmaktır.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın