KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Seçimlerde 7 Haziran Kokusu Var

Halkların Demokratik Partisi, Bingöl Belediye Başkan adaylarını parti binası önünde düzenlenen organizasyonla vatandaşlara tanıttı. Özsoy, Bu seçimde 7 Haziran kokusu var

Seçimlerde 7 Haziran Kokusu Var
09 ŞUBAT 2019 CUMARTESİ 03:00
53
16100
26
AA aa

Havaalanında karşılanan adaylar, partililer eşliğinde Genç Caddesi üzerinde bulunan parti binası önüne geldiler. Burada açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkan Adayı Hişyar Özsoy, “Bu seçimde 7 haziran kokusu var. 7 Haziran'da festival havasında bir seçim yapmıştık. 7 Haziran'dan 1 ay sonra başlattıkları çatışma ve savaş ortamı yüzünden beridir bir bütün olarak Türkiye belini doğrultamamış.

Sene 2019, millet Mars'a gitmiş, biz hala kar temizleme, yol meseleleriyle uğraşıyoruz. 25 yıl önce ben bu sokaklarda öğrenciyken kar yağdığı zaman aynı rezaleti yaşıyorduk” dedi.

“Kaygılılar, Kaybetmekten Korkuyorlar”

Temiz bir seçim kampanyası yürüteceklerini ifade eden Özsoy, “31 Mart akşamına kadar tertemiz bir kampanya yürüteceğiz. Basın üzerinden polemik yapmak gibi bir kültürümüz yok. Yalnız geçen gün, iktidar partisine mensup bir milletvekili, partimiz hakkında çirkin bir takım ifadelerde bulundu. ‘Bunlar yakan, yıkan, bölücü, AKP için de Kur'an, Allah, adalet' sözlerini ortaya atmış.

Kaygılanıyorlar, bu defa ‘belediyeyi kaybedeceğiz' diye ödleri patlıyor. Belediyeyi kazanabilmek için Bingöl'ü kutuplaştırmaya, birbiriyle çatıştırmaya çalışıyorlar. Bir milletvekilinin yapmaması gereken, söylememesi gereken sözlerdir bunlar. En nihayetinde seçim gelip geçicidir ama Bingöl halkının bir biriyle huzurlu bir şekilde yaşaması bizim en temel amacımızdır. O açıdan diyoruz ki; milletvekilleri, siyasiler, iki-üç oy fazla gelsin diye toplumu kışkırtmaktan, kutuplaştırmaktan vazgeçsinler. Bu vekilimiz Bingöl'ün vekili, kendileri de 10 binlerce oy almışlar, kendilerine oy veren insanlara saygımız gereği söylüyoruz; bu söylemlerinden sonra az önce havaalanında da gördüm, uçakta birlikteydik, kendisine geçmiş olsun diyoruz. Biliyorsunuz bir kaza geçirmiş, kolunu kırmış, Allah'tan şifa diliyoruz ama asıl büyük geçmiş olsunu 31 Mart akşamı söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Soğan ve Patatesleri Gözaltına Alıyorlar”

Referandum mitinginde söylediklerinin aynen çıktığını vurgulayan Özsoy, “Referandumda, Bingöl meydanında; ‘bu referandum geçerse ekonomik kriz geliyor, dolar 4 lira, Euro 5 lira olur' dedik, bize inanmadılar, referandum oldu, akabinde dolar 4 lira Euro 5 lira. Başkanlık seçimlerinde yine aynı meydanda; ‘eğer Erdoğan başarılı olursa, dolar 5 lira Euro 6 lira olacak' dedik, yine bize inanmadılar, dolar 6'ya, Euro 7-8 liraya çıktı. O zaman yine kendilerine demiştik; ekonomiyi toparlamak istiyorsanız, Kürt meselesine barışçıl bir şekilde yaklaşacaksınız, Selahattin Demirtaş'ı, İdris Baluken'i, Figen Yüksekdağ'ı ve bütün arkadaşlarımızı bırakacak, barış sürecine döneceksiniz, o zaman bakın görün bu memleketin ekonomisi nasıl şahlanıyor. Bunlar kazanırsa Bingöl'de esnafın yarısı kapanacak dedik, bakın bu hale düştüler. Taze soğan olmuş 18 lira. Hükümet işini gücünü bırakmış depoları basıyor, soğan ve patatesleri gözaltına alıyor. Artık bu kadar şirazeden çıkmış durumdalar.

Önümüzde bir fırsat var. Köprüden önceki son çıkıştır bu. HDP için, Hatice Kavran, Hişyar Özsoy için değil. Kendi çocuklarınızın geleceği için düşünerek oy verin. Bu köprüden önceki son çıkıştır. Sonra demediler, duymadık demeyin. Bu seçimde halk iktidara bir sarı kart göstermezse, önümüzdeki ekonomik kriz şu an yaşadığımızın 10 katı olacak. Bütün dünya bu yerel seçimin sonuçlarına bakıyor. Türkiye'de yaşayan halklar artık bu gidişata dur diyecek mi, herkes kulağını açmış bunu bekliyor. Çok fazla zamanımız yok, 50 gün kapılarınızı çalacağız.

3,5 yıldır şahsen siyasetteyim, bu 5'nci seçimdir yapıyoruz. Niye çok seçim yapılır biliyor musunuz? Sistem istikrarsız olduğu için biz her sene seçim yapıyoruz. Bu kafayla, bu mantıkla 10 seçim daha yapsak, 10 kez daha gerileyeceğiz. Onun için diyoruz ki bu yerel seçimler bir fırsattır, biz Bingöl halkına güveniyoruz, Bingöl halkına inanıyoruz. Bu görevi, belediye başkanlığı görevini bize verirlerse size sözümüz olsun, bu rant ve ihale düzenine bir son vereceğiz. Bu belediyeyi Bingöl halkına layık bir şekilde kaynakları en adil bir şekilde, 3-5 müteahhidin değil, Bingöl halkının genelinin hizmetine sunacağız. Bu da bizim size sözümüz olsun.” Diye konuştu.

“Cennetten Tapu Vaat Etmiyoruz”

Hizmet vaat ettiklerini söyleyen Eş Başkan Adayı Hatice Kavran, “Bu mübarek günde hayırlı bir iş için yola çıktık. İnşallah hayırla sonuçlandıracağız. Çok güçlü bir kadromuz var, halka hizmete talibiz. Kimseye cennetten tapu vadetmiyoruz. Kimseye öbür tarafta beraat belgesi vadetmiyoruz. Biz hizmet vadediyoruz.” Dedi.

“HDP Belediye Başkanları Oyla Gelmedi Mi?”

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya yönelik darbe girişimi üzerinden Ak Parti yetkilileri eleştiren HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Bir süre önce Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya yönelik bir sivil darbe girişimi oldu. Başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yetkilileri, bakanları, ‘oyla gelmiş bir kişi ancak halkın oylarıyla gidebilir' dediler. Biz de buradan soruyoruz; HDP belediye başkanları oyla gelmedi mi? Bunları tek tek hukuk tanımaz bir şekilde başkanlık görevinden alıp cezaevine gönderen hangi iradeydi? Onlar Diyarbakır halkının, Van halkının, Mardin halkının oylarıyla seçildiler. Ancak onları, o makamlardan Diyarbakır halkı, Van halkı, Mardin halkı alabilir. Yine eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş yaklaşık 6.5 milyon kişinin iradesidir. Bu iradeye de haksız, hukuksuz, yasaları tanımadan cezaevlerine attınız. Biz buradan bir kez daha sizi demokrasiye, halkın iradesine saygılı olmaya, sahip çıkmaya davet ediyoruz.” Dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38960)
11 Şubat 2019 Pazartesi 19:42
Akp 29000 bdp 12000 .mhp 5000
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38952)
11 Şubat 2019 Pazartesi 17:16
AKP 28000 hdp 12500 MHP 5500
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38964)
11 Şubat 2019 Pazartesi 22:22
@Misafir Kullanıcı Hayal kurma kardeşim akp 28 000
10 000 alsa sukredin kahvelerde zıya buyankaranin nasıl ortalığı silip supurecegi tartışılıyor siz hala hayal kurun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38886)
11 Şubat 2019 Pazartesi 03:08
Seçim tahminim Akparti 26000 Hdp 22000 MHP 8000 Diğerleri/ Geçersiz 9000
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38949)
11 Şubat 2019 Pazartesi 16:36
@Misafir Kullanıcı Korkmayın mhp gümbür gümbür geliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38908)
11 Şubat 2019 Pazartesi 09:26
@Misafir Kullanıcı Akparti 27000 hdp 13500 MHP 9000
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38874)
10 Şubat 2019 Pazar 23:00
Sizde de terör korkusu var gündem kar ama terör değil allahtan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38870)
10 Şubat 2019 Pazar 22:45
Hişar özsoy size soruyorum Bingölde bomba patlarken Hep liler nerdeydi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38854)
10 Şubat 2019 Pazar 15:38
Bir memleket düsünün bütün siyasi birimleri rant torpil hirsizlik bu memlekete nasil kalkinir
Millet yoksulsa fakirse secimden secime hali vakti soruluyorsa
Ögreci perisansa üniversiteli is bulamiyorsa Tarim ve hayvancilik ölmüsse
Vay güzelim memleketimin haline
Hz ömerin cok güzel sözüdür Bir koyun Firat ve dicle kenarinda kaybolursa hesabini ömer verecektir simdi soruyorum.bütün siyasiler calanlar hirsizlik haksizlik edenler Siz bu kadar mazlumun düskünün gariban hakkini nasil vereceksiniz
Bildigin Bir sey var bdp en azindan calmiyor hirsizlik etmiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38852)
10 Şubat 2019 Pazar 15:30
Evet ödleri kopuyor ama sizden degil Mhp nin adayi Ziya Buyankaradan ödleri kopuyor. Aslinda sizin de ödunuz kopuyor ya hadi neyse... 7 haziran havasi var o da dogru ama bu seferki ibre size taraf degil avucunuzu yalarsiniz 1 Nisan gecesinde...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38847)
10 Şubat 2019 Pazar 13:21
Oylar akp mhp ne ya bu memlekette insallah mhp almaz mhp alacagina akp alsin oylar akp ye mhp burda alamaz insallahhhhh
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38846)
10 Şubat 2019 Pazar 13:17
Oylaar mhp. Mhp gümbür gümbür geliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38844)
10 Şubat 2019 Pazar 12:51
Değil bingöl bölgenin en iyi vekili ama bingöle fazla geliyor
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın