KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

'Şeffaf yönetimle hizmet ediyoruz

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, şeffaf yönetim modeliyle hizmet ettiklerini vurgulayarak; 'Sadece fiziki yatırımlara önem vermedik. Bizim için daha önemli olan beşeri yatırımlara da önem verdik

13 OCAK 2018 CUMARTESİ 00:55
3
2819
11
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yerel hizmetler ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Ortak akılla yönetim' anlayışıyla zirveye doğru yürüdüklerini kaydeden Başkan Barakazi, dört yıldır aynı düşünce ile hareket ettiklerini söyledi.

Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet ettiklerini vurgulayan Barakazi; “Hesap verebilen, paylaşımcı, hoşgörülü ve şeffaf yönetim anlayışı ile ilerlediğimiz bu yolda, Bingöl'ümüzün dört bir tarafına aynı gözle bakan, aynı değerde gören bütüncül bir anlayışın geliştirilmesine önem vermeye çalışıyoruz. Bingöl'ün hak ettiği hizmetleri alabilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden emin olun. Bingöl'ün ve Bingöllülerin hizmetin en iyisine layık olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz “dedi.

“Fiziki yatırımların yanı sıra beşeri yatırımlara da önem verdik”

Toplumun her kesimini memnun etme gayreti sarf ettiklerini kaydeden Barakazi; “Görev süremizce yaptığımız fiziki yatırımların yanı sıra, beşeri yatırımlara da önem verdik. Toplumun her kesimini memnun etmeye özen gösterdik. Hizmetlerimizi sürdürürken dezavantajlı durumda olan kadınları ve engelli vatandaşlarımızı da ihmal etmedik. Onlara yönelik birbirinden güzel işlere imza attık. Kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediğimiz festivaller, açık ve kapalı tiyatro gösterileri ve birbirinden farklı etkinliklerle binlerce vatandaşımızı bir araya getirdik.  Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, AK Parti Bingöl Milletvekilimiz Sayın Enver Fehmioğlu'na, Kalkınma Bakan Yardımcımız Sayın Yusuf Coşkun'a, Bingöl Belediyesi Meclis üyeleri ve belediye çalışanlarımıza, bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza, Bingöl'ümüzün 7'den 70'e genç, yaşlı, kadın, erkek bütün insanlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı.

“Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz”

Sosyal ve kültürel gelişime önem verdiklerini aktaran Başkan Barakazi, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla düzenlediğimiz etkinliklerimizle, hem ilimizi tanıtıyoruz hem de vatandaşlarımın kaynaşmasını sağlıyoruz. Etkinlikler çerçevesinde Hesarek Kayak Merkezi'nde 1 ve 2 olmak üzere kayak festivalleri düzenledik. 2015 yılı SODES projesi kapsamında hazırladığımız ve 2016 yıllında uyguladığımız ‘Çalışan Eller' projesi kapsamında gençlere yönelik 4 farklı branşta mesleki eğitim ve kültürel etkinlikler düzenlendik. Zazaki dilinin yaygınlaşması, vatandaşlarımızın geçmişte olduğu gibi diline, kültürüne sahip çıkmalarını sağlamak ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.  “Zazaca İçin Söyle” Projesiyle, 82 sanatçı ilimizin en gözde mekânlarında Zazaca türkü seslendirdi. 1,5 yıl süren çalışmayı gala gecesiyle süsledik. Anadilimizi sahip çıkma anlamında resmi internet sayfamızda Zazaca hizmet veriliyor. Yine Zazaca sosyal medya hesaplarımız mevcut. Buradan paylaşımlar yapılıyor” diye konuştu.

Barakazi, tamamlanan yatırımları açıkladı

Barakazi, başta kadın emek çarşısı olmak üzere yapılan yatırımları şu şekilde sıraladı: “Kadınların el emeklerini ka­zanca dönüştürmesi için Ye­nişehir Mahallemizde 1.190 metrekarelik alan üzerine ‘Bingöl Belediyesi Kadın Emek Çarşı'sını inşa ettik.  İçerisinde idari bina, mescit, kafeterya ile 18 satış büfesi bulunan Kadın Emek Çarşısı, üretici kadınlar için pazar yeri oldu. 16 bin metrekarelik alana inşa ettiğimiz Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ile sokak hay­vanlarına kucak açtık. Tıbbi Atık Ste­rilizasyon Tesisi, 7 Yeni Park, Doğu Anadolu Projesi (DAP) desteğiyle ili­mizde 7 yeni park inşa ettik. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde 4, İçmeler Mahallesi, İnalı Mahallesi ve Mirzan Mahallesi'ne 1'er adet olmak üzere toplamda 7 adet parkı vatandaşla­rımızın hizmetine sunduk. Yeni parklarımızla birlikte 40 bin metrekarelik yeşil alanı ilimize kazandırdık. Spor Toto Teşkilatı Bakanlığı ile Belediyemiz arasında imzalanan protokol kap­samında, 10 adet çok amaçlı spor sahasını Bingöl'e kazandırdık. Gençle­rimizi spora teşvik etmek amacıyla 10 adet çok amaçlı spor sahaları yapımı (Voleybol ve Basketbol sahaları) tamamlanarak, hizmete sunuldu. Bingöl Belediyesi ile Bingöl, Muş ve Bitlis illerine hizmet verecek olan Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz A.Ş) arasında 2016 yılında doğalgaz protokolü imzalanarak çalışmalara başlandı”

Devam edilen projelere de değinen Barakazi,  ikinci etap kent­sel dönüşüm ve gelişim projesi, kent meyda­nı projesi, kültürhan projesi, çapakçur vadisi ekonomik sosyal gelişim projesi, kentpark projesi, güneş enerjisi projesi, engelsiz bina projesi, yeni hizmet binası, çöpten enerji üretimi ve semt kütüphanesi'nin de tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21904)
14 Ocak 2018 Pazar 20:57
Resmi kurumlardamı doğalgaza engel oldular Okullarda çocuklar dondular okulları tatil ediyorlardı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21897)
14 Ocak 2018 Pazar 15:02
başkan açılışını yaptıktan sonra, birinci sıraya koyduğu hizmeti olan kadın emek çarşısına uğramamış demek ki.Şu anda kaç tane iş yeri açık durumda git bir bak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21895)
14 Ocak 2018 Pazar 13:31
senle cevdet yılmaz ve yusuf coşkun beraber çooooooook şefafsınız adam kayırmada üstünüze yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21911)
15 Ocak 2018 Pazartesi 00:48
@Misafir Kullanıcı aynen katılıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21890)
14 Ocak 2018 Pazar 02:40
hade ordan hade şefaflıktan bahsedene bakın ayıp denen bir şey var deza ile varza şefaflığı öylemi düş bu halkın yakasından
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21886)
14 Ocak 2018 Pazar 00:40
Imar komisyonundaki uyerin hepsinin soyadi BARAKAZi nasil bir seffafliksa.ustelik belediyenin en onemli birimi...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21912)
15 Ocak 2018 Pazartesi 00:50
@Misafir Kullanıcı aynen çok güzel bir tespit dezası ile varzası
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21872)
13 Ocak 2018 Cumartesi 16:57
Sen medyatiksin sadece icraatın ne onu söyle 4 yol bitti.hangi mega projen var.sadece devlet btyükleri gelince temizlik yaptırırısın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21867)
13 Ocak 2018 Cumartesi 10:23
Lütfen sayın başkan direklere astırdığınız bayrakların neden kısa bir zaman diliminde yamulduğunu, çirkin bir hal aldığını ve bunun Türk bayrağına saygısızlık olduğunu yapanlara sorar mısınız. Ve tek kuruş vermeden yeniletmeli gerektiğini de hatırlatır mısınz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21865)
13 Ocak 2018 Cumartesi 02:19
SEN ÖNCE ÇÖPLERİ TOPLA SONRA ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİRSİN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21860)
13 Ocak 2018 Cumartesi 01:22
Başkan çook hizmet ettiğin aşikar bu merkez tokilerin tapunun verilmesinde belediyeye düşen gorev neden yapılmıyor.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın