KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Şehir Trafiği Nefes Alacak

Bingöl Belediyesi, eski şehirlerarası otobüs terminalini ilçe ve köy garajına dönüştürme sürecini tamamladı. İlçe minibüsleri tamamen eski otobüs terminaline taşınırken, köy minibüslerinin taşıma işlemi de hafta içi tamamlanacak.

Şehir Trafiği Nefes Alacak
20 TEMMUZ 2018 CUMA 20:52
7
3883
12
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, İnönü Mahallesi'nde bulunan eski şehirlerarası otobüs terminalinin köy ve ilçe garajına dönüştürüldüğünü belirtti.

MİNİBÜSLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Belediye olarak şehir merkezi trafiğini rahatlatmak, köy ve ilçe garajlarını tek çatı altında toplamak amacıyla alınan kararın, İl Trafik Komisyonu'nda oy çokluğuyla kabul edildiğini vurgulayan Başkan Barakazi; “Terminaldeki bakım onarım çalışmalarının tamamlanmasına müteakip taşınma işlemleri başladı. İlçelere yolcu taşımacılığı yapan minibüs kooperatifleri taşınma işlemini tamamladı. Köy minibüsleri de hafta içerisinde buraya yerleştirilecek” dedi.

“MİNİBÜSLER ŞEHİR İÇİNE GİRMEYECEK”

Uygulamaya konulan kararla birlikte kent trafiğinin rahatlayacağını vurgulayan Barakazi, şunları söyledi: “Şehir içinde belli noktaları durak olarak kullanarak caddelerde trafik yoğunluğu oluşturan minibüsler bundan böyle eski şehirlerarası otobüs terminaline hizmet verecek. Bu sayede kent trafiği bir nebzede olsa rahatlamış olacak. Minibüsler şehir içine girmeyecek. İlçe ve köylerden gelen vatandaşlarımız yeni garajın önünden geçen toplu taşıma araçlarını kullanarak çarşı veya mahallelere ulaşım sağlayabilecek.”

“KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK”

Trafik komisyonunca alınan karara uymayan minibüs sahiplerine cezai işlem uygulanacağını ifade eden Barakazi, “Taşınma işleminin tamamlanmasının ardından denetimler başlayacak. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerince yapılacak denetimler kapsamında kuraldışı hareket ettiği belirlenen minibüs sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecek” diye konuştu.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Karara yönelik oluşturulmak istenen tepkilere de değinen Başkan Barakazi; “Şehir merkezinde yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak temel hedefimizdir. Bu kapsamda ilk adım olarak ilçe ve köy minibüslerini tek merkezde topluyoruz. Bunun esnafa veya yolculara zorluk yaşatacağı algısı oluşturulmak istense de artık bir şehir düzeninin yerleşmesi gerektiğini vurgulamak isterim. Bu, bir zorluk yaşatmak için değil, bir şehir trafiğinin nefes alabilmesi için hayata geçirilmiş uygulamadır. Bu konuda vatandaşlarımızın da, kooperatiflerimizin de duyarlılık ve anlayış göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30203)
22 Temmuz 2018 Pazar 16:29
Sayın Başkan size ve Bingöl emniyetine çok teşekkür ediyorum aldığınız kadar çok doğru ve yerinde bir karar Büyükşehir dediğin zaman zaten böyle olması lazım boşverin cahilce bayrakların ne söylediğini çok yerinde Evet çok doğru bir karar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30202)
22 Temmuz 2018 Pazar 16:13
Şehir merkezinin bu düzene sokması lazım onun için bu karar Tam yerinde bir karar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30199)
22 Temmuz 2018 Pazar 12:38
Wah wah ne büyük bir proje nasıl başardınız bu proje mimar sinanın projesiydi gerçekleşti belediye başkanını alkışlıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30198)
22 Temmuz 2018 Pazar 11:31
Trafiği rahatlatacan derken birçok esnaf ,köylüleri ve minibüsçü arkadaşlarımız mağdur olacak. Köy yolcusu iki kuruş veremeyecek haldeyken . Nasıl toplu ulaşım masrafını ödeyecek. Bunu gözden geçirip gelip biz halkın ,sanatçıların ,minibisçülerin görüşünü alın. Rica ediyoruz bu mesajımızı dikkate alın. Bu mesajımıza cevap verirseniz seviniriz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30169)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 13:36
Ulusal marketler bu memlekette ticareti bitirme noktasına getirdiler kimsenin umrunda değil oraya giren her kuruş direk bu memleketin dışına çıkıyor bir kaç köy munübüsüne umut bağlayan esnaf onuda kaybediyor hayırlı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30159)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 01:46
Ayrıca sosyal medyadan Erol Kayayı etiketleyip 5 yıldır bitiremediğin inanılmaz projelin şaşalı videolarını paylaşıyorsun.
Aday olma ümidin varsa sakın yaklaşma AKP de akıl varsa seni seçmez akıl yoksa seçersede tarihin en büyük tekmesini yersiniz.
Halk senden irite oluyor artık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30158)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 01:45
Sen gidersen memleket rahat bir nefes alacak sayın kavgacı başkan.
Seçim yaklaşınca bir kibarlaştın hayırdır diyeceğimde nedeni belli.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30156)
21 Temmuz 2018 Cumartesi 01:08
inanmıyorum sana yücel bey başaramazsın çünkü caddeler yayalara değil kahvelere ve esnaflara tahsis edilmiş gibi bingöl belediyesinin ciddiyeti kalmamış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30153)
20 Temmuz 2018 Cuma 23:52
Minibüs şoförleri ışıktan kaçmak için mahalle arasına giriyor Genç otobüsü garaj içerisinden değil okulun arkasından kalkış yapıyor bunlar böyle devam ederse şikâyet mercii neresi olacak bunu aydinlatirsaniz sevinirim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30152)
20 Temmuz 2018 Cuma 23:03
Yarın öbürgün esnaflar gelip Yok iş yapamıyoruz yok işler düştü derse lütfen allah için bu şehri onlara kurban etmeyin trafik rahatlayacak sizi takdir ediyorum reis bey..çok isabetli yerinde bi karar...şehir içi münübüsleredi hacı hıdır ordan kaldırın lütfen mirzanın mezarlığından yön verdirin bunuda lütfen dikkate alın
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın