KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Şehirler ve Kültürler projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi hakkında bilgi veren Çalışkan, projeye katılım başvurusunun internet üzerinden yapılacağını ve 14-29 yaş grubu gençlere yönelik olduğunu belirtti.

Şehirler ve Kültürler projesi
13 EYLÜL 2018 PERŞEMBE 22:15
0
1744
1
AA aa

Solhan Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesinin başladığını belirtti.

Projeye katılmak isteyen 14-29 yaş grubunun internet üzerinden başvuruda bulunabileceğini aktaran Çalışkan, projenin 81 ilde düzenleneceğini söyledi.

Projede aynı gün içinde dönüşünde olacağını belirten Çalışkan; “81 ilde düzenlenecek olan programlar ile 14-29 yaş grubu gençlerden özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olanların tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacak bir hareketlilik projesidir. Proje günübirlik programlar halinde gerçekleştirilecektir. Gençler gün içerisinde projeye katıldıktan sonra konaklama yapmadan yine aynı gün ikametgâhlarına geri dönecektir” dedi.

Projenin amacının bilgi birikimi ve iletişim gücünün arttırılması olduğunu vurgulayan Çalışkan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlâtları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır. Proje ile ekonomik açıdan dezavantajlı ve başarılı gençlerin yaşıtlarıyla aynı imkânlara sahip olmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Katılımcılar ikamet ettikleri il/ilçeden programın gerçekleşeceği şehre/ilçeye hareket edeceklerdir. Burada şehrin tarihi ve kültürel mekânları ziyaret edeceklerdir. Gençler proje kapsamında önceden belirlenen gönüllülük faaliyetlerine katılacak olup, günün sonunda ikamet ettikleri şehre/ilçeye döneceklerdir.”

PROJE BAŞVURULARI VE SEÇİM KRİTERLERİ

Projenin başvurusu hakkında da bilgiler paylaşan Çalışkan; “Projeye yalnızca internetten başvuru alımı yapılacaktır. 18 yaşını doldurmamış gençlerden “Veli İzin Belgesi” istenecek olup veli izin belgesini sunmayan gençler projeye katılamayacaktır. 18 yaşını doldurmuş gençlerden ise başvuru esnasında online ortamda “Taahhütname”yi onaylamaları istenecektir. Usulüne uygun şekilde taahhütname sunmayan gençler projeye kabul edilmeyecektir. Projeden yararlanacak gençler; Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi'nde yer alan genç tanımına uygun yaş aralığında (proje başlangıç tarihi itibarîyle 14-29 yaş), Bakanlığımız bünyesinde hizmet vermekte olan Gençlik Merkezine üye ve daha önceden Gençlik Merkezinin çeşitli faaliyetlerine katılmış gençler arasından kendi imkânlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2000 TL'nin altında olan, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanacaklardır” açıklamalarında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31366)
19 Eylül 2018 Çarşamba 13:23
başlığa bakıyorum adama bakıyorum ne alaka diyorum
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın