KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
23 °C Kısmen güneşli

Şoförlere son uyarı!

Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) ve Psikoteknik belgesi bulundurmayan araç şoförlerine Nisan ayından itibaren ceza kesilecek.

Şoförlere son uyarı!
20 ŞUBAT 2018 SALI 22:50
1
4902
3
AA aa

Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığınca zorunlu hale getirilen SRC belgesi kapsamında taksi, minibüs, öğrenci servisi, ticari kamyonet, halk otobüsü şoförlerine uyarlarda bulundu

Nisan ayından itibaren uygulanacak

Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığınca yapılan uyarıda, SRC ve Psikoteknik belgesi belgeyi bulundurmayan araç şoförlerine Nisan ayı itibariyle cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.

Belgesi bulunmayan şoförlerin, cezai duruma düşmemeleri için belirlenen tarihten önce belgelerini tamamlamaları gerektiği vurgulanan uyarı metninde, şu ifadelere yer verildi: “5 Ekim 2017 tarih ve 2017/3 sayılı kararı ile ilimizde faaliyet gösteren taksi, minibüs, öğrenci servisi, ticari kamyonet, halk otobüsü vs. Şoförlerinden Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) Psikoteknik belge şartı getirilmiş, 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren yapılacak kontrollerde SRC ve Psikoteknik belgesi olmayan araç şoförlerine cezai işlem uygulanacaktır. Araç şoförlerinin cezai işleme maruz kalmamaları açısından belgeleri olmayanların belgelerini son güne bırakmamaları bu belgeleri alma işlemlerinin uzun sürebileceği için müracaatların şimdiden yapılması gerekmektedir.”

SRC Belgesi Nedir, Nereden, Nasıl Alınır?

SRC belgesi standart ehliyet belgesi sahiplerinin, ticari maksatlı kullanılan araçları kullanabilmeleri için alınması gereken bir belge türüdür. SRC belgesi alabilmek için öncelikle muafiyetli ya da kurslu olma durumunuza bakılır ve başvurunuz sırasında buna göre işlemleriniz gerçekleştirilir.

Ulaştırma Bakanlığı sınavları 3'er aylık dönemlerde yapılmaktadır ve bir sınavdan sadece bir tane SRC belgesi alınabilir. 25 Şubat 2003 tarihinden önce B sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2 ve SRC4, C-D sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2, SRC3, SRC4 ve SRC5 belgelerine sınavsız başvuru yapabilirler. Bu tarihten önce E sınıfı ehliyete sahip olanlar ise tüm SRC belgelerinden istediklerini alabilmektedirler. 25 Şubat 2003 tarihinden önce B sınıfı ehliyet sahibi olanlar sınavsız SRC belgeleri almaları için yine bu tarihe kadar en az 90 günlük sigorta ve Bağ-Kur primlerinin ödenmiş olması gerekmektedir. Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta ise 65 yaşını doldurmuş insanların SRC belgesi almak için başvuruda bulunamıyor olmaları. Bu kişiler herhangi bir ticari taşıma yapamazlar bu sebepten dolayı da başvuruları engellenmiştir.

SRC Belgesi Başvuru Şartları

1) SRC belgesi alabilmeniz için başvuru esnasında muafiyetli veya kurslu olma durumunuza göre işlem yapılır.

2) Bakanlığın belirlediği kriterlere göre 25 Şubat 2003'den önce ehliyet sahibi olanlar sınava ve kursa girmeden SRC belgesi alabilirken bu tarihten sonra ehliyet alanlar ise kurs hizmeti yolu ile eğitim aldıktan sonra, ardından yapılacak sınavda başarı elde etmeleri halinde SRC belgelerini alabilirler.

3) 25 Şubat 2003'den önce ehliyet sınıfı B olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyeti olanlar SRC-2, SRC-3, SRC4 belgelerine başvuru yapabilirler. Bu tarihten önce ehliyet sınıfı E olanlar ise SRC-1, SRC-2, SRC-3, SRC-4 belgelerinden istediğini alabilirler.

4) 25 Şubat 2003'den önce B sınıfı ehliyet sahibi olanlardan ise yine bu tarihe kadar en az 90 günlük sigorta veya Bağ-Kur primlerinin ödenmiş olması gerekmektedir. 65 yaşından gün almış olanlar src belgesi başvurusu yapamazlar.

5) Yukarıda bahsettiğimiz şartları sağlayamayan arkadaşlar kursa gitmek zorundadır. Toplamda 30 saatlik bir ders programına katılan kursiyerlerin bakanlığın belirlediği sınav takvimine göre yapılacak sınavda yüzde 60 başarı sağlamaları gerekmektedir. Sınav toplamda 50 soru üzerinden yapılmakta olup 30 soruya doğru cevap verenler SRC BELGESİ almaya hak kazanırlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22834)
21 Şubat 2018 Çarşamba 12:50
Bimere ticari taksiler ile alakalı şikayette bulunduk.Belediye zabıtadan cevap geldi.Gerekeni yapacağız diyorlar ama birşey yaptıkları yok.Adamlar şehirde resmen trafik terörü estiriyorlar.Şerit ihlali,hız ihlali,hatalı sollama ne ararsan var.Ama bizimkilerin umrunda değil..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22828)
21 Şubat 2018 Çarşamba 11:14
Dün arabayla yolda gelirken aniden bir tane ticari taksi sanayii köprüsünün üstünde ters yola aniden girdi. Arkadan da arabalar geliyordu ve yan şeritten de süretli arabalar vardı. Zor fren yaptım. Yani o taksiciye ne diyeceğimi bilmiyorum. Bingöl'ün trafiğini alt üst eden bu sarı taksiciler milleti usandırmış.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22815)
21 Şubat 2018 Çarşamba 00:54
inşaalah bu sarı taksileri düzene sokarlar bunlar trafiği bingölde felç etmektedirler
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın