KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

Tanıtıma bütçe freni

Kocaeli'de yapılması planlanan Bingöl Tanıtım Günleri için Bingöl Valiliği'nde yapılan toplantıya katılanlar, kısıtlı bütçe ve yer seçiminin doğru olmadığı gerekçesiyle organizasyonda yer almak istemedi. Dernek Başkanı Değirmenci ise Takdir tabi ki sizlerin dedi.

Tanıtıma bütçe freni
12 EYLÜL 2018 ÇARŞAMBA 20:15
5
3765
5
AA aa

Bu yıl 19-22 Ekim tarihleri arasında Kocaeli'nde yapılması planlanan ‘Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonun hazırlıkları sürerken, Bingöl Valisi Ali Mantı Başkanlığı'nda Valilik Toplantı Salonu'nda bir toplandı düzenlendi.

Kamu kurumları, Odalar, yatırımcı kuruluşlar ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve esnafların katıldığı toplantıda çoğunluk, ülkedeki ekonomik sıkıntılar ve bütçe sorunları gerekçe göstererek katılım sağlamayacaklarını açıkladı.

Ekonomik sıkıntıların derinden hissedildiği bir dönemde böylesi bir organizasyonun gerekli olmadığı kanısını paylaşan katılımcılar, daha önceki tanıtım günlerinde karşılaşılan sorunları da hatırlatarak sitemlerini paylaştılar.

Vali Ali Mantı, katılımın isteğe bağlı olduğu sonucunu çıkardıklarını, valilik, belediye ve üniversitenin bu sürece destek vereceğini söyledi.

“Genelde organizasyon firmasında problem çıkıyor”

Gerçekleşen toplantıda ilk olarak söz alan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, verilen sözlerin yerine getirilmemesinden ve ekonomik krizden dolayı bazı esnafların katılmayacağını söyledi.

Katılım sağladıkları tanıtım günlerinde karşılaştıkları sıkıntılara da değinen Koç; “Biz İstanbul'u bilmiyoruz, nerede ne var bilmiyoruz. Diyoruz ki, dolabımızı koyun parasını ödeyelim. Tamam diyorlar, ama hiçbir şekilde bu yapılmıyor. İşin parasal boyutu ayrı verilen sözler önemli. Bu dernek başkanı ile alakalı değil organizasyon firmasında problem çıkıyor. Ekonomik kriz var, bu işin şakası yok. Oraya giden para harcayacak. Kemer politikası varsa, sadece kurumlar ile alakalı değildir. Devletten büyük iş alanlar esnafa sponsor oluyor ama bizim Bingöl'de sistem farklı çalışıyor. Birçok ilde esnaflara büyük firmalar sponsor oluyor. Oraya giden esnaf kazanmak için de gidiyor, tanıtım için de gidiyor” dedi.

Üzer: “Arıcılardan bir kişi katılım sağlayacak”

900 üyeye sahip olduklarını ve geçtiğimiz yıl 17 kişinin tanıtım günlerine katıldığını belirten Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ise, bu yıl sadece 1 kişinin katılmak istediğini söyledi.

Katılımın az olmasının nedeninin ise Kocaeli'nde yapılmasından dolayı olduğunun altını çizen Üzer; “Geçen yılki tanıtım günlerine 17-18 kişi katılmıştı ama bu sene sadece 1 kişi katılacağını söyledi. Kocaeli'nde yapılacağı için kimse sıcak bakmıyor. Toplam üyemiz 900 kişi ama 1 kişi katılacağını söyledi. Oraya giden esnaflar kendilerine göre büyük bir bütçe harcıyor. Fazla bir geri dönüşü de olmuyor. Geçtiğimiz yıl tanıtım programların iş adamlarımız sponsor olmuş diye anons ediliyordu ama esnaflarımıza bu yansımadı. Oradaki stant ücretlerinde bile destek olunsa katkısı olacak. Geçen yılki gibi olursa kimse katılmayacak” diye konuştu.

Gündüz: “Bütçe yok! Sokak ve caddelerimizi yapsak daha iyi olur”

Bingöl tanıtım günlerinin kısa bir süre önce yapıldığını ve bütçelerinin yetersiz olduğunu belirten Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz; “Yayladere, Adaklı, Yedisu ve Kiğı adına konuşuyorum. Kısa bir süre önce tanıtım günleri yapıldı, herkes herkesi tanıdı. Aradan fazla bir zaman geçmeden Kocaeli'ne gideceğiz ve orada çok fazla Bingöllü yok. Gitmek kolay gidelim fakat her şey maddiyata dayanıyor. Tasarruf tedbirlerinin alındığı bir dönemde, hayli bir masrafa gireceğiz. Belediyemize düşen pay 130 bin TL. Biz tanıtım günlerinden ziyade ilçemizdeki cadde ve sokakları yaparsak daha iyi olur. Biz bu saydığım belediyelerin maddi durumu el vermiyor” diyerek, katılım sağlamayacaklarını söyledi.

Okumuş: “Kocaeli'nde yapılmasını anlayamadım”

Tasarruf tedbirlerinin alındığı dönemde bu organizasyonun yapılmasını doğru bulmadığını belirten Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, kaymakamlık olarak bütçelerinin kısıtlı olduğunu söyledi.

Kocaeli'nde tanıtım günlerinin yapılmasına anlam veremediği de vurgulayan Okumuş; “Hem Solhan Kaymakamlığı hem de Solhan Belediyesi olarak imkânlarımız çok sınırlı. Zaten tanıtım günleri geçen yıl yapıldı, çok da maliyetli oldu. Adana, Mersin, Ankara ve İstanbul anlaşılabilir ama Kocaeli'nde yapılmasını anlayamadım. Geri dönüş noktasında çok zayıflık var. Emin de değilim. Dolayısıyla tasarruf tedbirlerinin olduğu bu sezonda bunu yapmak doğru değil gibi” dedi.

Değirmenci: “Takdir tabi ki sizlerin”

Son olarak tanıtım günlerinin öyle yada böyle yapılacağını belirten Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, “Bizim Kocaeli'nde fuarlarımıza en kötüsü Gaziantep geçmesine rağmen 350 bin kişi katıldı. Bakın dernek olarak, yetkiliyiz. Bizler tüm derneklerle bir aradayız. Kocaeli'nin 2 milyonun üzerine nüfusu var 1 Milyona yakın misafiri var. Yüzlerce ülkeden oraya bir şekilde iş amaçlı gelen insanlar var. Takdir tabi ki sizlerin.  Doğan beyin söz ettiği dolaplarda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak, ben taahhüt ediyorum. Hiçbir sorun olmayacak. Büyükşehir'imizin bunun takipçisi olacak. Bizim amacımız para kazanmak değil, Bingöl'ü tanıtmak. Tüm malzemeyi Bingöl'de alacağız orada hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen toplantının sonucunda Vali Ali Mantı, katılımın isteğe bağlı olduğu sonucunu çıkardıklarını ve valilik, belediye ve üniversitenin girilmiş bu sürece destek vereceğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31242)
14 Eylül 2018 Cuma 09:56
Bence tanıtım önemli, ANCAK şimdiye kadar yapılan tanıtım günlerinin Bingölümüze geri dönüşü acaba ne kadar oldu. Bu doğru bir şekilde hesap edilmeli. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu?
Bir de bu tür tanıtım günlerinde ilgisi olmayan kamu kurumlarının burda yer almasını doğru bulmuyorum. Aslında KOCAELİ sanayici şehri, belki de ilimize birkaç sanayicinin gelmesine de vesile olabilir. Hayırlısı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31236)
14 Eylül 2018 Cuma 05:24
Devlet ekonomik krizde tasaruftan bahsediliyorken ne gerek var bu savurganlığa.o parayı hizmet için millet içen harcayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31232)
13 Eylül 2018 Perşembe 20:53
Ne var neyi tanıtıyoruz turizim varmı tarih varmı hangi yemeyimiz var ne uretiyoruz bu ilde aksama kadar siyaset konuşan bu ilde neyin tanıtımını yapiyoruz bu ile yatırım yapalim kaplica turizimini gelistirelim tanitim kolay
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31223)
13 Eylül 2018 Perşembe 12:30
BOŞ İŞLER BUNLAR..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31208)
13 Eylül 2018 Perşembe 08:01
Yani başka şehir mi kalmadı kocaelin de yapılmak isteniyor? İptal olması yerinde bir karar.
28.03.2024
11:23
BİNGÖL`DE İKİ AYRI KAZA! 2 ÖLÜ, 3 YARALI
BİNGÖL'DE İKİ AYRI KAZA! 2 ÖLÜ, 3 YARALI
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın