KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Tarihi Türbe Çöplük Yuvası!

Bingöl-Genç Karayolu arasında bulunan ve şehrin önemli ziyaret noktalarından biri olan Şeyh Ahmed Türbesi, duyarsız vatandaşlar tarafından çöplük yuvasına çevrildi.

Tarihi Türbe Çöplük Yuvası!
09 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 22:30
2
2419
7
AA aa

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serin ve yeşillik alanları tercih eden vatandaşlar, özellikle merkeze yakın bir konumda olan Şeyh Ahmed Türbesi'nin mesire alanını kullanıyor.

Şehre olan yakınlığı sebebiyle piknikçilerin en önemli uğrak yerlerinden biri olan Şeyh Ahmet Türbesi yanındaki mesire alanı, çöp yığınlarından nasibini almış durumda. Çöp konteynırları olmasına rağmen pikniğe giden vatandaşlar, çöplerini gelişi güzel çevreye dağıtıyor. Duyarsız vatandaşların çöplerini gelişi güzel bırakması ve türbenin çöplük yuvasına dönüşmesi ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

“BU GÖRÜNTÜLER BİZİ RAHATSIZ EDİYOR”

Temizliğin imanın bir gereği olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Şeyh Ahmet Türbesi'nin de içerisinde bulunduğu bu mesire alanı Bingöl'ün en güzel ve en önemli mesire alanlarından biri. Boş vakitlerini fırsat bilip bu mekana hem söz konusu zatın türbesini ziyaret etmek hem de şehrin gürültüsünden uzak bu mesire alanımızda ailece piknik yapmak için geliyoruz. Ancak bu güzel ve ferah mekanda gördüğümüz bu nahoş görüntüler, ne yazık ki bizi rahatsız ediyor. Bundan da ötesi böyle manevi bir havanın çöp kokularıyla kirletilmesi bizi rahatsız ediyor. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet sahibi olmalarını talep ediyoruz. Zira bu sorun sadece birilerinin değil herkesin sorunudur. Şunu da unutmamak gerekir ki temizlik imanımızın bir gereğidir ve Müslüman imanı gereği her işinde temizliğe önem vermelidir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Temizlik konusunda her kesimin duyarlı olması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Burada sorumluluk sadece alandan sorumlu belediye yetkililerine düşmüyor. Sorumluluk vicdanen duyarlı her bireye düşüyor. Ne yazık ki insanlarımız bu bilinçle hareket etmedikleri için her şeyi birilerinin yapmasını bekliyor. Oysaki bir örnek vardır hani ‘herkes kendi kapısını süpürürse memleket tertemiz olur' diye. İşte herkes kendi çöplerini toplamaya özen gösterirse hiçbir sıkıntımız olmayacaktır. Bunları belediyeyi savunma amaçlı söylemiyoruz ama herkesin de elini vicdanına koyup ona göre hareket etmesi gerektiği kanısındayız” dedi.

 UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI DA ÇEVREYE ZARAR VERİYOR

Karanlık çöktükten sonra mesire alanın madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini hatırlatan vatandaşlar, “Duyduğumuz ve bu alanda edindiğimiz izlenime göre bu manevi alan sahipsizlik ve korunaksızlıktan ötürü uyuşturucu bağımlıları da buraya gelerek çevreye zarar veriyormuş. Bu konuda yetkililerimizden gerekli çalışmaların yapılarak, önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29962)
10 Temmuz 2018 Salı 16:32
işkur 1500 kişi aldı, 3 tane adamı burada görevlendirmek çok mu zor.. Memleket adamcılık memleketi olunca işte böylece halk olarak kaybetmeye gerilemeye mahkumuz. Halk demek ki böyle yönetilmeyi hak ediyor çünkü hak arama mefhumu bizim halkta hiç yoktur. herkes bireysel düşünüyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın bana faydası olan akrep bin yaşasın, köpekse benim köpeğim olsun zihniyetinin sonu budur. Yöneticiler ehliyetsiz, yönetilenler onlardan da ehliyetsiz..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29959)
10 Temmuz 2018 Salı 14:00
Türbeyi kadınlara yasaklayın. Allahtan isteyeceklerini gidip oradaki meyyitten istiyorlar. Cahillik diz boyu memleketimde.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29955)
10 Temmuz 2018 Salı 10:27
türde değil sadece mezarlık içinde dahi insanlar piknik yapıp etrafı piletiyorlar orayı bir güvenlikçi koyulması şart mezarlar dahi insanların saygısı kalmamış lütfen bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29952)
10 Temmuz 2018 Salı 09:23
terbiyesizler tuhhh
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29947)
10 Temmuz 2018 Salı 01:32
Tarihi türbenin çöplük yuvası olması hepimizi rahatsız eden bi durum Bingöl İŞKUR eleman alımı her yıl bin kişiyi geçiyor ve hiç biri işini yapmıyor evde oturup torpille yerleştikleri kurumların parasını yiyiyor iki denetimleri olsaydı eğer bu ve buna benzer bir çok yer bu şekilde görünmezdi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29969)
10 Temmuz 2018 Salı 23:43
@Misafir Kullanıcı neden hep birşeyleri başkalarından bekliyoruz orada konteynl var acaba oraya çöpü atan kim ? araştıralım acaba kimler yüzlerine tükürelim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29957)
10 Temmuz 2018 Salı 12:29
@Misafir Kullanıcı Oda yetmiyormuş gibi çalışanı sırf işe gelmeyeni eleştirdiği için işten atıyorlar
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın