KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
7 °C Çoğunlukla açık

Türkiye'nin direnci tüm algıları kırdı!

S-400'lerin alımıyla oluşturmaya çalışılan ekonominin sıkıntılı günler geçireceği propagandası Ankara'nın 'kararlı ve dirençli' tutumuyla boşa çıktı. AK Partili kurmaylar, Başkan Erdoğan'ın G20'deki kararlı duruşu ve S-400'lerin Ankara'ya gelmesinin kırılma noktaları olduğu yorumunu yaptı.

Türkiye`nin direnci tüm algıları kırdı!
12 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 11:17
0
1777
0
AA aa

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alma kararının ardından başlatılan ve ABD'nin ağır yaptırımları karşısında ekonominin sıkıntılı günler geçireceği, Temmuz ayından itibaren ekonomik göstergelerin yoğun şekilde bozulacağı propagandası boşa çıktı. Türkiye'nin kazanımlarını başlatan iki hayati hamleyi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'daki G20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşme ve Rusya'dan S-400 füzelerinin teslim alınması oluşturdu.

AK Parti kurmayları, ABD ile bozulan ilişkiler ve ardından Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alınması konusundaki kararı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayacağına dair içine sokulan beklentiyi değerlendirdiler. 

İKİ KIRILMA NOKTASI

Ekonomi üzerinde kur atakları ve beraberindeki algı operasyonlarıyla gerçekleştirilmek istenen oyunun boşa çıktığına dikkat çeken AK Parti kurmayları, Türkiye'nin kazanımları konusunda kırılma noktalarını “G20 zirvesi” ve “S-400 teslimatı”nın oluşturduğuna dikkat çekiyorlar.  İzlenen ve tüm dünyanın kabul etmek durumunda kaldığı “kararlı ve dirençli” tavrı sayesinde ekonomideki beklentiler boşa çıkarken, oynanmak istenen oyunların da sonuçsuz kaldı. 

Geçtiğimiz aylarda yoğunlaşan ve Temmuz ortası gibi S-400 füzelerinin teslimatıyla birlikte ekonomideki dengelerin bozulacağı, döviz kurunun önlenemez şekilde yükseleceği yönündeki beklenti ve senaryolar, dolar kurunun son dönemin en düşük seviyelerine gerilemesiyle tümüyle geçersiz kaldı. S-400'lerin teslimiyle birlikte ABD'nin çok ciddi ve Türkiye ekonomisini zora sokacak yaptırım kararlarını uygulamaya koyacağı ve bunun da döviz kurunda artışın en önemli etkeni olacağı yönündeki beklentiler de boşa çıktı. ABD Başkanı Trump'un, yaptırım isteyen kongre üyelerine karşı güçlü direnç gösterisi, Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz senaryoların da boşa çıkmasını sağladı. 

FAİZ DÜŞTÜ DOLAR FIRLAMADI

Ekonomiyle ilgili olumsuz beklentiler arasında, Merkez Bankası (MB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevinden ayrılması ve MB'nin uzun süre sonra ilk kez gerçekleştirdiği yüksek oranlı faiz indirim kararının ekonomiye olumsuz etki yapacağı da geliyordu. Çetinkaya'nın ayrılmasının ardından alınan faiz indirim kararı da piyasalarca olumsuz algılanmadı. Faiz indirim kararı, kamu bankalarınca desteklenerek uzun vadeli konut kredilerinde ciddi bir faiz indirimini beraberinde getirdi. Sonbahara doğru, göstergelerin daha da olumluya döneceği yönündeki beklentiler de artmış durumda. AK Parti kurmaylarının yaptığı tespit ve değerlendirmelere göre Türkiye'nin izlediği ve “direnç” gösteren politikaları, hem ekonomi, hem diplomasi, hem de bölgesel savunma politikalarında bu sonuca ulaşılmasında çok önemli bir etken oldu. Türkiye'nin direnç gösteren tavrı, körfez ve diğer ülkelerin bölgeye dönük oyunlarını da bozdu.

AMAÇ KAFA KARIŞIKLIĞI

AK Parti kurmayları, ekonomiyle ilgili olumsuz beklentilerin, en çok da AK Parti'ye yakın çevrelerden yükseltilerek partinin içinde kafa karışıklığı yaşatılmasının hedeflendiğine işaret ederek, ekonomide beklenen olumsuz senaryoların yaşanmamasının, kafası karışan vatandaşların tekrar hükümete ve ekonomi yönetimine olan inancını kuvvetlendirmeye başladığına da dikkat çekiyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın