KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Üniversite Bingöl'ün göz bebeğidir

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin gerek Bingöl'deki kurumlarla, gerekse ülke genelindeki kurum ve üniversitelerle yaptığı işbirliklerinin Bingöl'e çok önemli katkılar sağladığını belirterek; Bingöl Üniversitesi çalışmaları ile Bingöl'ün göz bebeği konumunda dedi.

Üniversite Bingöl`ün göz bebeğidir
01 MART 2019 CUMA 20:46
18
3665
16
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, Vali Kadir Ekinci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve beraberindeki heyete Bingöl Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, bugüne kadar yapılan çalışmaları aktarırken, devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bir sunum yaptı. Sosyal Tesislerde düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Rektör Yardımcıları, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri,  kurum müdürleri,  fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri katıldı.

ÜNİVERSİTEYİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞIYORUZ

İlahiyat Fakültesi, hayvan hastanesi, diş hekimliği fakülteleri gibi yeni yapılar ve mevcut kampüs dışında tahsis edilen ek arazi hakkında bilgi paylaşan Prof. Dr. Çapak, Pilot Üniversite kapsamında yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmaları da değerlendirdi. Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında yürütülen ve yürütülecek çalışmaların da gündeme alındığı toplantıda, Bingöl Üniversitesi'nde hayata geçirilmiş ve geçirilmesi planlanan projeler başta olmak üzere; 2018 ve 2019 yılında açılan 40'ı aşan yeni bölüm de öne çıkan konulardan oldu.  Pilot Üniversite'de gelinen son durum ile ilana çıkılan yeni proje başlıkları, inşaatı biten ve taşınma işlemleri de biten yeni modern kütüphanenin açılışı gibi üst başlıkların da öne çıktığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Çapak,  Bingöl Üniversitesi'ni daha ileriye taşımak için tüm gayretleri ile çalıştıklarını belirtti.

Bingöl Üniversitesi'nin yerelleşmemesi için çalıştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çapak, uluslararasılaşan, yenilikçi, araştıran, toplumsal sorumluluk üstlenen, bölgesel kalkınmaya önem veren ve en önemlisi toplumsal faydaya dönük bilim üreten bir Üniversite olduklarını ifade etti. 2018 yılı ikinci yarısından günümüze Bingöl Üniversitesi bünyesinde 40'ı aşan yeni bölüm ve program açıldığını da aktaran Prof. Dr. Çapak,  açılan yeni bölümler, bu yıl alınan ve önümüzdeki yıl öğrenci alınacak yeni bölümlerle çok daha güçlü bir üniversite olduklarını ifade etti. 

GTÜ İLE BİNGÖL BALININ DNA BARKODUNU OLUŞTURACAĞIZ

Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılan işbirliği protokolünü de çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. Çapak, “İhtisaslaşma ve projelerinin hayata geçirilmesi kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi ile Bingöl Balı'nın DNA barkodunu oluşturacağız. Bal ve bal ürünleri dediğimiz propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin üretimini ve pazarlamasını arttırıp ekonomik değerini yükselteceğiz.  Bal ve diğer arı ürünlerinin kalitesinin daha da yükseltilmesi, toplanması ve arttırılması, ekonomik değerinin yükseltilmesi, paketlenmesi, pazarlanması bu işin önemli aşamalarıdır. Gebze Teknik Üniversitesi' ile Bingöl Balının Standardizasyonu ve Coğrafi İşaret İle Tesciline Yönelik, Bingöl Balının Morfolojik ve Moleküler Tabanlı (Barcoding Technology) Geliştirilebilir Tanımlama Sistemi” projesi hayata geçireceğiz. Pilot Üniversite kapsamında 36 farklı bölge ve 108 farklı noktaya kovanlarımızı koyduk. Bu noktalardan elde edeceğimiz verilerle, Bingöl balıyla ilgili her türlü değerlendirmeyi yapabilecek duruma geleceğiz” şeklinde konuştu.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BİNGÖL'E ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR

Toplantının sonunda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “Bingöl Üniversitesi'nin gerek Bingöl'deki kurumlarla, gerekse ülke genelindeki kurum ve üniversitelerle yaptığı işbirlikleri Bingöl'e çok önemli katkılar sağlıyor. Üniversitemizin 108 üniversite arasında 41, 55 üniversite arasında da 17. sırada yer alması büyük bir başarıdır.  Rektör hocamızı tebrik ediyorum. Uyumlu kişiliğiyle değişik kurumlarla çok güzel bağlar oluşturdu. İnşallah aynı şekilde önümüzdeki dönemde de çıtasını yükselterek devam etmesini bekliyoruz. Yerel yönetimle üniversite işbirliği gerçekten çok önemlidir. Bingöl bir üniversite şehri olmak durumundadır. Belediye kendi planlamasını yaparken üniversiteyi, üniversite de kendi çalışmasını yaparken yerel yönetimin hassasiyetini dikkate almak durumunda. Birlikte Bingöl'ü bir üniversite şehri olarak planlamamız önemlidir. Bir başka daha önemli konuya değinmek isterim. Bingöl Üniversitesi hocalarının liselerimizde eğitim vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu, öğrenciler için çok farklı ve faydalı bir deneyim olur.  Liselerimizdeki öğrencilerimizin de üniversitedeki laboratuvar ve atölyelerden istifade etmeli. Bu minvalde güzel bir proje hayata geçirilebilir. Bu, Türkiye'de ilk olarak Bingöl'de gerçekleştirilebilir. Bingöl Üniversitesi bu konuda pilot üniversite olarak hem eğitimde kaliteyi arttırır hem de güzel bir projeye öncülük etmiş olur. Rektör hocamız kültürel etkinliklere de çok önem veriyor. Kültürel etkinlikler, hem öğrenciler için hem Bingöl halkı için önem arz ediyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40809)
04 Mart 2019 Pazartesi 12:43
şu yemek masalarında poz verişiniz var ya öldürüyor beni
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40917)
06 Mart 2019 Çarşamba 00:00
@Misafir Kullanıcı yarrabbi sen fakirin fukaranın hesabını bunlardan sual et amin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40771)
03 Mart 2019 Pazar 22:34
Üniversitenin başarısindan mı bahsedildi. Alının size başarı : 2016 yili yatirim performansi B
2017 yılı yatırım performansı X
Bu bilgilere üniversitenin faaliyet raporlarından ulaşabilirsiniz.
Yapı İşleri Daire Başkanlığına TÜRKÇE ÖĞRETMENİNİ atayan sayın rektörün başarısını tebrik ediyorum!!! 2016 yılında tahsis edilen bütçenin X, 2017 yılında tahsis edilen bütçenin B kullanılmadığı için yatırıma dönüşülemeyerek geri gitmiştir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40728)
02 Mart 2019 Cumartesi 19:10
Hepiniz kendi menfatinizi koruyorsunuz.once kendinize caliyorsunuz.millet sizi bunun icin secmediki.medya önunde durduguz seklinizle durmuyorsunuz. Perde arkasinda servetinize servet katmanin derdindesiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40727)
02 Mart 2019 Cumartesi 18:53
Hep ayni reklam. Masadakilerde hic degismiyor. Ye kurkum ye. Bir kac ac yoksul koyaydinizda sevap kazansaydiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40721)
02 Mart 2019 Cumartesi 17:30
Vallah oyledir, allah razi olsun. Malimiz mulkumuz deger kazandi, 300 liraya kiraya veriyorduk simdi 1300 daha ne olsun. Allah sizden razi olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40700)
02 Mart 2019 Cumartesi 12:02
Bunların en büyük İcraatları,Bol -Bol Yemek Pozları..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40699)
02 Mart 2019 Cumartesi 11:50
Neden diş hastanesi açılmıyor. Fakülte ve hoca varsa göz bebeği denilen üniversitenin bingöle en büyük faydası diş hastanesi olur. Cumhuriyet tarihinden beri bingolluler sağlık alanında çevre illere sevk ediliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40696)
02 Mart 2019 Cumartesi 11:38
medyada reklam yapmaktan başka icraatınız varmı somut.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40695)
02 Mart 2019 Cumartesi 11:37
Bingöl 1.dereceden deprem kuşağındadır.sen ziya buyankaraının projelerini rahatlıkla yapabilrdin.o imkan vardı çünkü bütün vekii vali, belediye kurum amirleri senin emrindeydi.ama tren kaçtı.bingölü yeniden inşa edebilirdin.ama atadığın bürokratlar maalesef liyakatsız havalı kendini milletin üstünde gören geneldede oy vermeyen senin bölgenden olunca hiç birşey yapılamadı bu memlekete bir dahada böyle fırsat ele geçmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40680)
02 Mart 2019 Cumartesi 09:42
hükümet yalakası bir üniversite hiç bir faydası yok.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın