KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

'Üretken toplum olmalıyız!

Bingöl'ün üretimi sağlayamadığını, her geçen gün daha da tüketim toplumuna dönüştüğünü vurgulayan Güler; 'Üretmiyoruz, sadece tüketiyoruz. Kazancımız da dışarı gidiyor. En büyük sorunlarımızdan biri olan işsizliği, üretmekle, ticaretle aşabiliriz.

17 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 22:14
5
4853
22
AA aa

AK Parti 6. Olağan Kongresi'nin ardından resmen göreve Başlayan Güler, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sütaş hassasiyeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongredeki coşku üzerine, Sütaş yönetim kurulu başkanı ile somut adımlar atmak için görüşme yapacağını söyleyen Güler; “Cumhurbaşkanımız hem salonda hem de kongre merkezinde o coşkuyu gördükten sonra özel kalem müdürüne, ‘Sütaş'ın yönetim Kurulu Başkanı Muharrem beyi benim uçağıma alın, İstanbul'a kadar bu işi çözeceğiz' dedi. Başbakan Binali Yıldırım'ın da Sütaş'ın temel atma törenine katılacağını söyledi. Cumhurbaşkanımızın, Bingöl'e vermiş olduğu desteğin, göstermiş olduğu bağın işareti bir kez daha pekişmiş oldu. Sütaş'ı çok önemsiyoruz, neden çok önemiyoruz peki. SÜTAŞ bizim ilimizin geleceğine, ekonomisine neşter vuracaktır” diye konuştu.

“Tek çözüm: üretim”

İşsizlik karşısında üretken bir toplum olmamız gerektiğini kaydeden Güler, “En büyük sorunlarımızdan birisi olan işsizliği, üretmekle, ticaretle aşabiliriz. Biz burada İŞKUR ile hastaneye, postaneye yerleştireceğimiz elemanlarla Bingöl'ün işsizliğine çözüm bulamayız. Nasıl ki burada Üniversite kuruldu, cafe sektörü gelişti. Buda bir şekilde işsizliğe bir çözüm oldu. En azından birçok gencimiz bu cafe sektöründe iş bulup çalıştı. SÜTAŞ kurulduğu zamanda insanlar her işe dört elle sarılır buda iş imkânını, istihdamı arttırır” dedi.

“Tembel bir toplum olduk, çalışmıyoruz”

Yerel ürünler yerine ulusal şirketlerce kurulan ve sermayesi dışarıya akan marketlere yöneldiğini belirten Güler, “Bingöl'deki para bir hafta 10 gün burada dolaşıyor sonra bir paketle dışarı gidiyor. Çünkü biz her şeyi dışardan alıyoruz. Hiçbir şekilde kendi malımıza para vermiyoruz. Paramız içerde dönse ekonomik sıkıntıların birçoğunu giderebiliriz. Çalışkan bir toplumdan tembel bir topluma dönüştük. Biz bir annemizi, babamızı ve kendimizi göz önüne getirelim bakalım. Çok tembel bir toplum olduk çalışmıyoruz, üretmiyoruz. Bugün pansuman çözümlerle kredi çekerek, bankalara giderek, devletten alarak geçiniyoruz ama arkamızdan gelen bir dalga var. Genç bir nesil var ve sürekli işsiz kalıyor. Bu gelen dalga yarın hepimizi boğacak” şeklinde konuştu.

“Göç almak için nedenimiz yok!”

Bingöl'ün her zaman dışarıya göç verdiğini ancak dışardan göç almadığını vurgulayan Güler; “Bingöl olarak dışardan göç alan bir il değiliz. Kendi köylerimizden göç alarak şehir olduk. Bugün Diyarbakır'a gittiğinizde birçok ilden insanın orada yaşadığını göreceksiniz. Bingöl'de kim var peki? yine Bingöllüler var. Genç, Solhan, Karlıova ve diğer ilçelerden gelenler var. Başka illerden neden göç alalım ki? Göç almak için sebebimiz nedir? Arazimiz yok, coğrafi olarak büyük bir araziye sahip değiliz. Urfa'da bulunan sosyal bir tesis Bingöl kadar bir alana sahip. Boş olan arazilerimizde betonlaşmaya girmiş gitmiş. Örneğin üniversitemiz büyüyemiyor, sıkıştı. Etrafında engeller var. Ama önü açık olmadığı için sıkıştı kaldı. Arazi fukarası bir iliz. Çözüm bulmamız lazım. Önünü açabileceğimiz, genişletebileceğimiz Bingöl için çözüm bulmak zorundayız. Biz AK Parti il teşkilatı olarak Bingöl halkı ile kucaklaşmaya hazırız, onların sorunları bizim sorunlarımızdır. Bundan önceki arkadaşlarımız gibi bizde halkımızın hizmetindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22052)
19 Ocak 2018 Cuma 01:07
Sevgili editör güzel haber dağ keçisi haberi. Bu adamlar iki tane vurmuş. 13000 tl ceza yemiş. Bundan yaklaşık bir ay önce o bölgede 5 tane vurmuşlar. Peki nasıl vuruyorlar. Nasıl getiriyorlar bunun hesabını niye sormuyorsunuz. Bu ikisini gören neden diğerlerini görmüyor. İlla bir duyarlı vatandaş mı görmeli. Yok mu kimse o bölgede.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22051)
19 Ocak 2018 Cuma 01:04
Sevgili il Başkanım. Siz iz mi bırakmak istiyorsunuz. Neden yeni bir çevre yolu güzergahı nı karayolları bölgeden geçirmiyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22050)
19 Ocak 2018 Cuma 01:01
Hemen hemen son beş yılımız Sütaş yatırım yapacak diye geçti. İnşallah bir beş yıl daha beklemeyiz. Birilerinin tek başına değilde bütün halk olarak bu istek ve arzumuzu daha gür bir şekilde haykırmalıydık. Neden bizim için bu yatırım bu kadar önemli , çünkü bize belki balık yemeyi değilde balık tutmayı öğretecekler de onun için.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22049)
19 Ocak 2018 Cuma 00:57
Sevgili il başkanı. Bir il neden göç alır. İstihdamdan dolayı. Doğru iş tercihleri doğru yatırım. Doğru teşvik ve doğru yol gösteren kurumlar sayesinde olur. Hani nerde. İnşalllah en kısa zamanda bu eksiklikleri fark eder ve neşter atarsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22048)
19 Ocak 2018 Cuma 00:54
Sevgili editör. Pilot üniversitemiz var peki pilot hangi ürünümüz var. Çarşıda pazarda yada teknoloji mağazaşında satılan üniversite patentli hangi ürün var. Niye yazmıyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22047)
19 Ocak 2018 Cuma 00:52
Sevgili editör yazıları ayıklayacağına sorunları tespit et ve üstüne git. Bir şey olmaz demeyin. Başka vilayetler çağ atlıyor. Biz ise yapılan merdiven basamaklı üç beş boyalı bina ile övünüyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22046)
19 Ocak 2018 Cuma 00:50
Sayın il Başkanı. Bingöl karayolları bölge olarak Elazığ'a bağlı. Niye oradaki hizmetlerin onda biri Bingöl'de yapılmıyor. Neden neden. Niye sormuyorsunuz. Siz yeni geldiniz. İz mi bırakmak istiyorsunuz. Siz cumhurbaşkanını Bingöl'de temsil ediyorsunuz. Yapıcı anlamda gerekirse yumruğunuzu gerekirse ayaklarınız ı yer e vurun. Neden köprü planlaması yapanlar orta refüjde raylı sistem düşünmediler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22045)
19 Ocak 2018 Cuma 00:37
Sevgili il başkanı siz işimiz icabı bir çok kurum ile çalışmış oldunuz. Birilerinin bu işe el atması lazım. Bingöl siyasetçisi, bürokratı ve idarecileri , gelecek bingöl için gerçek ve doğru ne ise onu halka empoze etsin. İnsanları öperek , belini sıvaZlayark, onları he Ahmet in ( kırmo) dediği gibi birşey olmaz birşey olmaz diyerek oyalamayalım. Doğru konuşmak, doğru davranış yani sadece doğrulara yönlendirmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22044)
19 Ocak 2018 Cuma 00:24
Sevgili editörler neden gelecekte sizin çocuklarınızın rahat etmesi için bir çaba sarf etmiyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22043)
19 Ocak 2018 Cuma 00:23
Sevgili il Başkanım. Siz bunları dile getirmezseniz , bir çok adam bana değmeyen yılan bin yaşasın diye koltukları işgal ediyor. Yada görev süren dolar yayının çıkar giderim. Ama bizim de ailemizin , yaşlılarımızın , çoluk çocuklarımızın düzenli ve istikrarlı bir şehirde yaşama hakkı var.
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın