KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Valiliğe dilekçe verdiler!

Bingöl'de geçtiğimiz günlerde bir engellinin halk otobüsüne alınmamasının ardından engelli dernekleri, yaşanan sorunlardan dolayı Valiliğe dilekçe verdi.

Valiliğe dilekçe verdiler!
09 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE 19:24
6
5105
5
AA aa

Bingöl'de geçtiğimiz hafta bir engelli vatandaş, halk otobüsüne alınmamış ve bu durum fotoğraflanıp sosyal medyada gündem konusu olmuştu.

Yaşanan durumun ardından ise Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, engelliyi araca almayan sürücüye ‘Emre Aykırı Davranma' suçundan dolayı 2 bin TL para cezası kesmişti.

Engelli dernekleri adına açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, amaçlarının engellilere tanınan hakların verilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Korkutata; “İlimizde yaşayan çeşitli engel gruplarına sahip engellilerimizin en büyük sorunlarından biri olan toplu taşıma, engellilerimiz için külfet oluşturmaktadır. Konuyla ilgili sorunları kooperatif yetkilileri ile görüşmemize rağmen herhangi bir netice alınmamış olup, çeşitli bahaneler ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi ile gündemden düşürülerek soğutulmuştur. Her gün derneklerimize gelen şikayetler artmakla beraber engelliler için belirlenen toplu taşıma kriterleri çiğnenmektedir” diye konuştu.

Hakaret ediliyor!

Engellilerin hakarete uğradığını belirten Korkutata; “Engellilerin araçlardan indirilmesi, hakarete uğraması, mobbing uygulanması, keyfi muamele görerek ötekileştirilmesi hak ve hürriyetlerinin ellerinden alınması aşağılanması sorunları her gün artmakla beraber sosyal ve psikolojik yapının bozulmasına neden olmaktadır. Konuyla ilgili tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir. ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği' ile 8.1.2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında, ücretsiz veya indirimli yolcu taşıma hizmeti verecek toplu taşıma araçlarının belirlenmesi, toplu taşıma hizmetinin kapsamı ve bu hizmetlerden ücretsiz veya indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esasları tespit edilmiştir. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığınca her ay 800 TL araç başına ödenmektedir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30678)
12 Ağustos 2018 Pazar 19:30
her şeyden önce bu engeli olanların bir raporlarını bir takibe alın
KORKUTMA ATA (@Misafir_30664)
12 Ağustos 2018 Pazar 00:20
Allah için bir gün de belediye ile ilgili birşey söyle veya başka bir kurum ile ilgili veya engelli yollarını kapatan kahvehaneler ile ilgili veya engelli yolunu kapatan araçlar ve bunlara ceza kesmeyen trafik için birşey söyle ama yok varsa yoksa hat minibüsleri nedir başkan Nihat kaya ile kavgalısın bu yanlışı yapan şoför cezayı almış sen daha ne istiyorsun o şoför yaptığının bedelini zaten ödedi ötesi artık olayı sulandırmaktır
Emre Nn (@zengineer)
10 Ağustos 2018 Cuma 14:49
İlla sosyal medya ya mı düşmesi gerekiyor engelli haklarını savunan insanların valiliğe dilekçe vermesi !! Yakın zamanda eşi(bayan) engelli kaldığı için onu terkedip sokağa atan Bingöllü avukat(bay) , için de aynı sağduyu nun gösterilmesi gerekirdi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30680)
12 Ağustos 2018 Pazar 20:16
@zengineer Kim bu insafsız adını yazında herkes bilsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30636)
10 Ağustos 2018 Cuma 09:12
Şehiriçi minibüsçüleri davar gibiler. Şoförlükten önce insanlık dersi almaları gerekir
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın