KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Veliler, sürekli değişimden şikayetçi

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu 4/G sınıfında üç yılda beşinci öğretmenin değişmesi öğrenci velilerinin tepkisiyle karşılandı.

Veliler, sürekli değişimden şikayetçi
17 EYLÜL 2019 SALI 19:10
4
2886
2
AA aa

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu 4/G öğrenci velileri üç yıl içinde beş öğretmenin değişmesinden şikâyetçi. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasında öğretmen değişikliğine tepki gösteren velilerin çoğu öğrencisini okula göndermezken, bir grup veli okul idaresiyle görüşerek tepkilerini dile getirdi.

‘‘bütün öğretmenlere saygımız var. Hepimiz öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra ettiğine inanıyoruz. Tepkimizi dile getirirken öğretmenlerimize karşı hiçbir ithamda bulunmuyoruz. Bu okulda verilen eğitim kalitesine inanan birçok veli öğrencisini bu okula yolladı. Çocuklarımız eve geldiklerinde bugün öğretmen değişti dediklerinde yeni öğretmenlerin adını unutuyoruz. Yeni başlayan öğretmenlerimiz sıfırdan başlamak zorunda kaldıkları için tam uyum sürecini atlattıkları zaman ya rapor alıp gitti ya da başka bir okula geçiş yaptı. Eski öğretmenlerden ikisi sağlık problemlerini gerekçe göstererek sınıftan ayrılıp başka yere geçti. Ücretli öğretmen olarak gelen öğretmeninde ataması gerçekleşince o da başka bir okula ayrıldı.'' Şeklinde konuştu.

VELİLER OKUL İDARECİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Okul idarecisi ile yapılan görüşmede 4/G sınıfına kasti yapılan bir şey olmadığını en üst mecralarla bile görüşme yapılsa verilecek cevabın ‘‘şu an sınıfta öğretmen olup olmadığı sorulacak'' denildi.

Tepkili velileri ikna etmeye çalışan okul idarecisi, ‘‘Sağlık gerekçelerini göstererek veya ataması gerçekleşen öğretmenleri zorla tutma gibi bir imkânımız yok. Olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde mevcut öğretmenimiz sene sonuna kadar burada kalacak.'' İfadelerini kullandı.

30 kişilik sınıfa 10 öğrenci gelirken, öğrenci velileri yetkililer tarafından sorunların çözülmesini istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50089)
18 Eylül 2019 Çarşamba 14:05
öğretmenin ataması tabiki kanuna uygunda. Atama tercihi hakkını bingöl olarak yazıp işe başladıktan sonra neden apar topar tayin isteyip kaçıyor. Bingölde öğretmen açığı varsa bu memlekette 5 yıl boyunca ikamet edip mezun olan öğretmenleri öncelik olarak atayacaksın. Her memleket için böyle bir uygulama yapılsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50046)
17 Eylül 2019 Salı 21:54
Öğretmenin ataması,izni,kanuna uygun şekilde yapılır bunlar olağan şeyler
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın