KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Yeni yetenekler aranıyor

Solhan'da yaklaşık 420 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak projesi Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme kapsamında çeşitli parkurlardan geçerek taramaya tabi tutuldu.

Yeni yetenekler aranıyor
11 EKÄ°M 2018 PERÅžEMBE 19:45
1
2062
0
AA aa

Solhan'da 3'üncü sınıf öÄŸrencileri ‘Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme' projesi kapsamında yetenek tarama testinden geçtiler.

Milli EÄŸitim Bakanlığı ile Genlik ve Spor Bakanlığının 2016 yılında yaptığı protokol kapsamında Türkiye genelinde olduÄŸu gibi Bingöl merkez ve ilçelerde de Ä°lkokul 3'üncü sınıf öÄŸrencileri ‘Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme' testinden geçti. Solhan'da sadece 3'üncü sınıf öÄŸrencilerinden yaklaşık 420 öÄŸrencinin tabi tutulduÄŸu tarama, 8 istasyonlarda; boy, kilo, öÄŸrencilerin esnekliÄŸi, oturma uzunluÄŸu, kulaç uzunluÄŸu, dikey sıçrama, kol kuvveti, saÄŸlık topu fırlatma, çeviklik ve sürat koÅŸusu ÅŸeklinde gerçekleÅŸti.

Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°lçe MüdürlüÄŸü Salonu'nda yapılan tarama faaliyetlerinde proje hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Ä°l MüdürlüÄŸünde Sportif EÄŸitim Uzmanı Serkan Varol, “Projemiz Türkiye ‘Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme' projesidir. Milli EÄŸitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2016 yılında yaptığı protokol kapsamında gerçekleÅŸtiriyoruz. Ä°lk aÅŸamasını mayıs ayında yapmıştık, bu ikinci aÅŸaması. 9 Kasım'a kadar tüm ilçelerimizde ve il merkezinde sürdüreceÄŸiz. Solhan ilçemizde iki gün süren tarama çalışma kapsamında 420 sporcu taramaya tabi tutuluyor. Taramayı sadece 3'üncü sınıf öÄŸrencilerine yönelik yapıyoruz. Taramada 8 istasyon var. Bu istasyonlarda; boy, kilo, öÄŸrencilerimizin esnekliÄŸi, oturma uzunluÄŸu, kulaç uzunluÄŸu, dikey sıçrama, kol kuvveti, saÄŸlık topu fırlatma, çeviklik ve sürat koÅŸusu ÅŸeklinde olacak. 8 istasyon sonucunda taramaya aldığımız öÄŸrencileri bakanlığımızdaki birim kurulu deÄŸerlendirme yapacak ve bu deÄŸerlendirme sonucunda barajda kalan öÄŸrencilerimizi ikinci aÅŸamaya alıyoruz, onlarla da eÄŸitsel oyunlarla sportif eÄŸitime tabi tutuyoruz. Bu da yaklaşık 4 ay sürecek onun sonunda tekrardan bir ölçüm yapacağız. Bu ölçümlerin hepsi bakanlığa gidiyor. Bakanlık deÄŸerlendirme yapıyor, deÄŸerlendirme sonucunda yetenekli olduÄŸunu düÅŸündüÄŸü öÄŸrencileri takibe almış oluyor. Ä°kinci aÅŸamaya kalanlarla antrenörler nezaretinde tekrar çalışma yapıyoruz. Onları yaklaşık 4 ay bir eÄŸitime tabi tutuyoruz. O eÄŸitim sonucunda tekrardan bir ölçüm yapıyoruz. O ölçüm sonucunda eÄŸitimlere cevap veren, baÅŸarılı olan çocukları 3'üncü aÅŸamaya alıyoruz. 3'üncü aÅŸamadan sonra devreye kulüpler, Türküye Olimpiyat Merkezi (TOM), Spor EÄŸitim Merkezi buralar devreye giriyor, çocuklarımızı buralara yönlendiriyoruz buradan çocuklarımızı spora kazandırmayı düÅŸünüyoruz. Bakanlığın amacı; bu sene 1 milyon öÄŸrenciyi taramak, bunların arasından da 40 bin elit sporcu çıkartmaktır.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın