KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Yılmaz ve Berdibek keşke burada olsaydı

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, imardan yol sorununa kadar dile getirdiği konulara binaen; Ben isterdim ki Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Sayın Cevdet Yılmaz'da şuan burada olsun ve söylenenleri dikkatli bir şekilde dinlesinler hep birlikte bu sorunlara çözüm bulabilelim şeklindeki açıklamalara yer verdi.

Yılmaz ve Berdibek keşke burada olsaydı
21 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE 20:00
22
5299
23
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Bingöl'de birçok sorunu gündeme getirdi.

Merkez Kaleönü, Simani, Yenimahalle ve Mirzah mahallerindeki sorunları aktaran HDP'li Aydemir, mahalle sakinlerinin ciddi sorunlar yaşadığını aktardı.

Söz konusu mahallelerde yolların patika olduğunu ileri süren HDP'li Aydemir; “Vekili olduğum Bingöl ilinin yerelde çok ciddi sorunları, sıkıntıları söz konusudur. Bingöl ili 1936 yılında il statüsüne kavuşturuldu. Yani kent yaşı 83'tür. Son 15 yılda AKP belediyeleri tarafından yönetilmektedir. Belediyelerin var olma sebebi özellikle yereldeki sorunları çözmektir. Yerelde bulunan en temel kent sorunları da temizlik, yol, su ve imar düzenlemesidir. Bingöl ilinin maalesef ki yolları çok genç bir kent olmasına rağmen artan nüfusu ve gelişen kent yaşamana cevap vermemektedir. Hem yolları çok dar hem de merkez mahalleleri olan Kaleönü, Simani, Yenimahalle ve Mirzan Mahallelerinde bırakalım normal yolları ulaşım insanlar tarafından, orada yaşayan mahalle sakinleri tarafından patika yollarla sağlanmaktadır. 2019 yılı itibariyle bu patika yollar halen mevcut halen devam etmektedir. Bundan dolayı da bu mahallede yaşayan insanlarımız ciddi sıkıntılar yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

KALEÖNÜ'NDE SU SIKINTISI

Kaleönü Mahallesi'nde su sorunu olduğunu belirten HDP'li Aydemir, “Temizlik sorunu çok ciddi bir şekilde Bingöl halkının gündemindedir. Çöplerin zamanında toplanmaması, çöplerin konteynırlara bırakılmamasından kaynaklı çevreye çok ciddi zararlar vermekte, çöplerden kaynaklı çok ciddi hastalıklar baş göstermektedir ve bu durum devam etmektedir. Yine Bingöl'ün çok zengin su kaynaklarına sahip olmasına rağmen Bingöl genelinde çok ciddi su sıkıntıları çekilmektedir, özelliklede Kaleönü Mahallesi'nde bu sistemli bir hal almakta ve su sıkıntıları da halen devam etmektedir” dedi.

YILMAZ VE BERDİBEK

AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz ve Feyzi Berdibek'in genel kurulda olmadığını ve sorunlara birlikle çözüm bulma çağrısında bulunan HDP'li Aydemir; “Bingöl İli Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu deprem fay hattının tam ortasında bulunmakta, bundan dolayı da Bingöl'de imar yapılanmasına gidilirken bu durumun göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Ben isterdim ki Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Sayın Cevdet Yılmaz'da şuan burada olsun ve söylenenleri dikkatli bir şekilde dinlesinler hep birlikte bu sorunlara çözüm bulabilelim” diye konuştu.

“8 VE 11 KATLI YAPILARIN YAPILMASI…”

İmara açılan tarım arazilerinde 8 ve 11 katlı yapılara belediye tarafından izin verildiğini iddia eden HDP'li Aydemir; “Bingöl'de şuan tarım arazileri imara açıldı ve imara açılan yerlerde dikine 8 ve 11 katlı yapıların yapılması Bingöl Belediyesi tarafından izin verildi. Bakın İstanbul'da sadece Kartal'daki bir binanın çökmesi, Türkiye'nin bütün olanaklarının seferber edilmesine rağmen 3 günde zor bir şekilde ortadan kaldırılabildi. Düşünün ki, alüvyol topraklı tarım arazilerinde yapılmış olan bu yeni yerleşim alanlarında bir depremin olduğunu. Kesinlikle hiçbir şekilde dilemediğimiz bir durum bu. Bu durumun AKP dikkatine sunmayı biz zorunlu biliyoruz” şeklindeki ifadelere yer verdi.

HDP'li Aydemir, daha sonra konuşmasına genel sorunlar üzerinden devam etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40120)
23 Şubat 2019 Cumartesi 15:38
vekilliği bırak o zaman tankerle su dağıtmaya bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40118)
23 Şubat 2019 Cumartesi 15:36
senin bingöl barosunda görev kaydın hiç yok yalan beyenda bulunmuşsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40063)
22 Şubat 2019 Cuma 20:53
Ey onurlu insan emin ol colig seninle ama bingölu bilmiyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40055)
22 Şubat 2019 Cuma 18:51
Erdal bey sanırım vekillik koltuğun tehlikede, bu aralar sürekli çıkış yapıyorsun, ama nafile sen değil bir daha vekillik belediye encümeni bile olamazsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40029)
22 Şubat 2019 Cuma 12:35
Bingöl de ne yazık ki mevcut imar yapısında çok ciddi terslikler mevcuttur. örneğin, (Memleketimiz deprem kuşağında olduğunu varsayalım) ova tarafında tarım bölgesine 8 - 10 kat imar verilmiş olup, yeni mahalle ve mirzan mahalleleri gibi zemini yüksek ve daha sağlam olmasına karşın imar sorunu yaşanmaktadır. yetkililerin bir an önce yenimahalle ve mirzan mahallelerinde yeni imar düzenlemesi yapıp, kentsel dönüşümle yeni ticari alanlar oluşturması gerekmektedir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40018)
22 Şubat 2019 Cuma 10:53
size 2 yil baris surecinde firsat verildi. cok iyi degerlendirdiniz. mesela;
1-gencleri daga gonderdiniz
2- yasin boru gibi insanlari katlettiniz
3-diyarbakira hastaneye giden yasli insanlarimizi zorla i direrek hakaret ettiniz.
4-fetö nün en etkili maşasi oldunuz
5-diyarbakirdaki zazalari asimile edip gercek varliklarini yokettiniz
6-canli ve cansiz bombalarinizla binlerce cocugu yetim biraktiniz.
darbe alincada cok iyi mazlum ezilmis siyasetine geri donuyorsunuz
daha ne diyeyim size
hdp ye oy verekler bunlari dusunerek oy versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40010)
22 Şubat 2019 Cuma 09:34
Doğruya Doğru,Ülkücü pijama Rağmen,SİZİ Takdir ediyorum, En azından Akp nin Vekillerinden Daha DÜRÜSTÜNÜZ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40005)
22 Şubat 2019 Cuma 09:27
Erdal Aydemir iyi, çalışkan ve memleketin sorunlarına el atan bir vekildir ancak HDP terörist, ırkçı ve faşist bir partidir. HDP demek yalan, dolan, iftira ve kandır. masum insan (örneğin katledilen öğretmenler) kanı döküp bundan nemalanan tek siyasi oluşumdur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39997)
22 Şubat 2019 Cuma 08:42
benim gördüğüm Berdibek sosyal medyada boy göstermekten başka hiç bir işe yaramıyor efendim bu gün kimlerle yemek yediğini ve kimlerle çay içtiğini halka aktarmaktadır. Ben oyumu her zaman AKP'ye verdim inanın bundan sonra iki kere düşüneceğim.Erdal AYDEMİR 'i tanımıyorum ama en azından sorunları dile getirmesini biliyor. yeter diyoruz artık bu saltanat sona ersin!!!!!!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39992)
22 Şubat 2019 Cuma 08:20
işte millet vekili budur sayın Erdal aydemire basarılar dilerim Yanında ihaleci çıkarcı hepımızın kaynaklarını kulanan haram yıyen hiç kimse yoktur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40103)
23 Şubat 2019 Cumartesi 10:29
@Misafir Kullanıcı HDP belediyelerinde yapılan ihaleleri kimler alıyor . Yada hdp belediyelerinde işe alınan kişiler adalete uygun mu alınıyor
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın