KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

1 soru nedeniyle ertelendi

Bingöl’e 5 Bin 127 ülke geneli ise 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavın yerleştirme puanlarının açıklanması bir soruya açılan dava nedeniyle ertelendi. Sonuçlar mahkeme kararından sonra açıklanacak.

1 soru nedeniyle ertelendi
25 HAZİRAN 2015 PERŞEMBE 00:06
0
1554
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bir soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiğinden, yerleştirmeye esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı sonrasında yapılacak.

Yerleştirme puanları açıklandıktan sonra öğrenciler, 8. sınıfta girdiği ortak sınavların yanı sıra, 8,7 ve 6. sınıftaki yılsonu başarılarının da içinde olduğu puanlarla tercih yapacak.

1 MİLYON ÖĞRENCİ GİRMİŞTİ

TEOG sınavına bu yıl 1 milyon 282 bin kişi girmişti. Bir soru nedeniyle tüm çocuklara günlerdir beklediği heyecanı biraz daha yaşamak zorunda kalacak.

ÖZEL OKUL KAYITLARI BAŞLADI

Özel okula kayıt yaptırmak isteyen adaylar, 5 Temmuz akşamına kadar kayıt yaptırabilecek. Özel okullar ön, kesin ve serbest kayıt olmak üzere beş turda öğrenci kayıtlarını alacak. 24-25 Haziran 1. Ön kayıt, 26-27 Haziran 1. Kesin kayıt, 28 Haziran 2. Ön kayıt, 29 Haziran 2. Kesin Kayıt, 30 Haziran 3. Önkayıt, 1 Temmuz 3. Kesin kayıt, 2 Temmuz 4. Ön kayıt, 3 Temmuz 4. Kesin kayıt, 4-5 Temmuz Serbest Kayıt dönemi olarak işlemler yapılacak.

MEB açıklamasında önceden belirttiği devlet liseleri için kayıt takviminde değişiklik olup olmayacağı ile ilgili bilgi yer almadı. Daha önce açıklanan takvime göre 6-16 Temmuz tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapılacak. Geçen yıl adresinden kilometrelerce uzak okullara, istemediği halde İmam Hatip Liselerine yerleştirilen öğrenciler nedeniyle sistem çok eleştirilmişti. Özel okula gideceği halde sistemde bir devlet okuluna yerleştirilmiş görünen öğrenciler nedeniyle de boş kontenjan kalmamıştı. Okul değiştirmek isteyen öğrenciler haftalar boyunca boş kontenjan için başvuru yapmıştı. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı, tercih sistemini bu yüzden değiştirdi.

ÖZEL OKULA GİDEN DEVRE DIŞI

Özel okula gitmekte kararlı olanlar kayıtlarını devlet okullarına tercih dönemi başlamadan tamamlamış olacak. Veliler özel okul konusunda önceden karar verip kesin kayıt yaptırdığında, Anadolu lisesi şansını kaybedecek. Ya da Anadolu Lisesi için tercih dönemini bekleyecek. Ancak bu kez de özel okullara kayıt dönemi geçmiş olacak.

6-16 Temmuz'da devlet liseleri için tercihler internet üzerinden yapılacağı için tercih işlemleri ekranında, "Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım" ve "Tercih yapmak istiyorum" seçenekleri sunulacak. "Özel okula kayıt yaptırdım" şıkkını işaretleyene tercih ekranı açılmayacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın