KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

250 kişinin ekmeği yandı!

Bingöl’de önceki akşam saatlerinde Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan tekstil fabrikasında çıkan ve beş saat sonra kontrol altına alınabilen yangın, 5 milyon TL zarara yol açtı. Fabrikada çalışan dezavantajlı gruplar; “Evimiz yandı, ekmeğimizden olduk.”

250 kişinin ekmeği yandı!
18 ARALIK 2014 PERŞEMBE 05:51
0
2455
2
AA aa

Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan ve yaklaşık 250 kişinin çalıştığı belirtilen Binler Tekstil Fabrikası, çatı katında başlayan yangınla kısa sürede içerisinde adeta alev topuna döndü.

Yangını kontrol altına almak isteyen Bingöl Belediyesi'ne, Üniversite, Tugay, Orman İşletme Müdürlüğü ve havaalanına ait itfaiye ekipleri ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne ait iki TOMA destek verdi. Yaklaşık beş saat sonra kontrol altına alınan yangın, işletme sahibine 5 milyon TL zarar vermekle beraber, yüzlerce kişinin de işsiz kalmasına sebep oldu.

5 MİLYON TL ZARAR

Çatı katında başlayan yangında; 100 özellikli dikiş makinası, 10 bin adet askeri kamuflaj, 25 bin adet trafik polisi yeleği, mülteciler için dikilen kabanlar, 2 kamyon kumaş ve ekonomi değeri yüksek olan bazı makinalar kullanamaz hale geldi.

“İTFAİYE SUSUZ GELDİ”

Saat 17.00 işyerini kapattığı ve 17.30 gibi kent merkezine geldiğini ifade eden sanayi esnafından bir vatandaş, yaşananları şöyle anlattı: “sanayiden arkadaşlar aradı yangın var dedi. Tekrar geri geldim burada çalışan bir itfaiye vardı. İlk etapta iki tane itfaiye müdahale etmiş olsaydı böyle olmazdı. İlk gelen itfaiyenin tankerinde su yoktu. Solhan ve Genç'ten destek geldi” dedi.

İşletmede muhasebeci olarak çalışan Yakup Çığ ise, alarm sesiyle birlikte çatı katına çıktıklarını ancak çok fazla duman olduğu için müdahalede bulunamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Olay sırasında muhasebede işimi yapıyordum. Alarm sesiyle birlikte Vedat Bey ile yukarı koştuk. Çok yoğun duman olduğu için müdahale edemedik ve hemen itfaiye ile ambulansı aradık. İtfaiye yaklaşık 15, 20 dakika sonra geldi içeriye ulaşmada zorluk çekti. Yangın yarım saat içerisinde tüm fabrikayı sardı.”

“EVİMİZ YANDI, EKMEĞİMİZDEN OLDUK”

Tekstil fabrikasında çalışan 250 işçinin 200'e yakınını bayanlar oluşturuyor. Çaresizlik içerisinde fabrikanın alev alev yanmasını seyreden bayan çalışanlar, bu sabah yangının kül ettiği ekmek kapılarına gelerek, üzüntülü anlar yaşadı.

Fabrikayı ‘evimiz' olarak nitelendiren dezavantajlı gruplar, üzüntüleri ‘burası bizim evimiz. Biz bir aile idik, sadece patronun değil, hepimizin evi yandı, ekmeğimizden olduk' sözleriyle özetliyor.

Fabrikada yaklaşık 4 yıldır çalışan Yeter Bürlükara, Yaşananları ve üzüntüsü şu sözlerle dile getirdi: “Saat 18.00 suların yangın çıktı. Bağırma sesleri geliyordu. İşletme sahibi Vedat Bey, can kaybı yaşanmasın diye bütün kızları aşağı indirdi. Dışarı çıktığımızda her tarafta alevler vardı, dumanlar çıkıyordu. Evimiz yandı, hepimiz ekmeğimizden olduk sadece Vedat Bey'in değil hepimizin evi yandı, ekmeğimizden olduk.”

Yangına müdahale esnasında dumandan zehirlenerek Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan işletme sahibi Vedat Bingöl'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, fabrikanın sigorta poliçesinin bir hafta önce bittiği ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat gorkmen (@Misafir_18190)
18 Aralık 2014 Perşembe 18:39
bu duruma cok uzuldugumu dilegetirerek cati ketinda ne olabilirki yangina sebebiyet verecek olan olmus cana gelecegine mala gelsinderler oylede olmus ama bukadar calisana yazik olmus baskada kimseye bisey olacagini sanmiyorum?????
Ali Taş (@Misafir_18185)
18 Aralık 2014 Perşembe 10:20
Milyonlarca liralık yatırım yapılıyor ama 3-5 bin liralık sigortalar ihmal ediliyor.Sigorta bitmeden de uzatılabilir.

26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın