KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Ahır çatısında yaşıyorlar!

Bingöl’de 8 kişilik aile, bir ahırın çatı katında yaşıyor. Aynı yerde uyuyan aile, yemek, duş, uyuma ve çeşitli ihtiyaçlarını da aynı mekânda görüyor.

Ahır çatısında yaşıyorlar!
18 EKİM 2014 CUMARTESİ 08:15
0
4008
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Meşadalı Köyü Korkutlu mezrasında ikamet eden Çelik ailesi, 6 yaşındaki bir çocukla beraber kendilerine ait ahırın çatı katında yaşıyor. Sağlıksız bir ortamda yaşayan aile, tüm hastalıkları göğüslüyor.

2003 yılında meydana gelen depremin ardından tek katlı evi büyük ölçüde hasar gören Abdulkadir (70) ve Emine (65) Çelik çiftçi, ne yeni ev yaptırabildi, nede mevcut evi onarabildi. Çocuklarıyla birlikte derme çatma evde yaşamaya başlayan aile, hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalıştı. Bu süreçte bir erkek çocuğunu evlendiren çift, 2011 yılına kadar aynı evde yaşadı.

AZİMLE ÇALIŞIYORLAR

2011 yılında kendi imkânlarıyla ev yapmaya karar veren aile, geçimini sağladığı hayvanların büyük bir kısmını satıp, yeni evin temelini vurdu. İki erkek, iki kız ve geliniyle beraber inşaatta çalışmaya başlayan Çelik ailesi, bu süreçte barınacak yer bulamayınca ahırın çatı katına yerleşti. Hayvanların kokusu, rutubet, nem, soğuk ve sıcağa rağmen yaşam mücadelesi veren aile, inşaatın kabasını bitirtirdi. Kapı ve pencereleri hurdacılardan temin eden aile, kalan eksiklikleri tamamlamak için çabalıyor.

ALTTA HAYVAN, ÜSTTE AİLE YAŞIYOR

Zaman içerisinde yorgun düşen aile reisi 70 yaşındaki Abdulkadir Çelik, çalışamaz hale geldi. 65 yaşındaki anne Emine Çelik'in ise bileklerindeki hasardan dolayı elleri tutmaz hale geldi. 6 yaşında bir kız çocuğu olan Çelik ailesinin en büyük ferdi Hazim ise bel fıtığından dolayı zorluk çekiyor. Ailenin diğer oğlu İlhami'nin beyninde sorun var, her şeyden habersiz küçük bedeniyle yaşama tutunmaya çalışan 6 yaşındaki Reyhan ise, kronik hastalıklarla boğuşuyor. Ailenin iki kızı Özlem, Özgül ve Hazim'in eşi Muazzez, hem ev işlerini hallediyor, hem de inşaat işlerine yardım ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen çaresizlik içerisinde hayata tutunan aile, geçimini sağlamak için beslediği hayvanlarla aynı yerde yaşıyor. Alt katta hayvanları besleyen aile, dört bir yanı açık çatı katında hayata tutunuyor. Tüm zorluklara rağmen azimle çalışan aile, ahırın çatı katında yeme içme, uyku, duş ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yaşananları özetleyen İlhami Çelik, 2003 yılında evlerinin yıkıldığını ve 2011 yılına kadar derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini söylüyor. Çelik: “2011 yılında mevcut evi yıkarak yeni ev yapmaya karar verdik. Hayvanları satarak inşaat çalışmalarına başladık. 3 yıldır çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte ahırın üst katına yerleştik. Altta hayvanlar, üstte ise biz yaşıyoruz” dedi.

Ailenin tek evli erkek çocuğu Hazim Çelik ise: “3 boyunca inşaatı bitirmeye çalışıyoruz. Kapı ve pençeleri daha ucuz diye hurdacılardan alıyoruz. Çok zorluk çektik, halen de çekiyoruz. 6 yaşındaki kızım ve ailemle beraber hayvanlarla beraber yaşıyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın