KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bilgilendirme seminerleri tamamlandı

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) ve Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle, Erzincan, Bingöl ve Elazığ'da Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi.

Bilgilendirme seminerleri tamamlandı
21 MART 2017 SALI 22:08
0
1153
0
AA aa

Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan İhracata Yönelik Destek Programlarının tanıtılması ve hedef pazar ülkeleri ile ilgili teknik bilgilerin paylaşılması amacıyla 14-15-16 Mart 2017 tarihlerinde Erzincan'da başlayan dış ticaret bilgilendirme seminerleri; Bingöl ve Elazığ'da devam etti. Dış ticaretle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerlere ilgili Kamu kurumlarının yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve ihracatçı firmaların yoğun katılımı oldu.

3 gün süren seminerler kapsamında Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından hâlihazırda ihracat yapan ve/veya ihracat yapma potansiyeline sahip firmalara ''İhracata yönelik devlet destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, İş Dünyası için Ticari Bilgiye Erişim ve Rusya ve İran Pazarı İhraç İmkânlarına'' yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmaları için "İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı" kapsamında firmaların pazarlama ve üretim becerilerini geliştirmelerinin önemli olduğunu açıklayan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı İsmail Bozdemir, ''Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi'' ile ''Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi'' konu başlıklarında iki ayrı sunum yaptı.

Akabinde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı ''İran ve Rusya Pazarına İhracat İmkanları'' konulu sunum yaptı. İran'ın Türkiye açısından çok önemli bir pazar olduğuna değinen Kökosmanlı ''Önümüzdeki yıllarda dünyanın

ve Avrupa'nın gözü İran'da olacak, Türk firmalar mutlaka pazara girmeli, ama önce detaylı bir hazırlık yapılmalı, İran ile iş yapan firmalardan, meslek örgütlerinden (Ticaret ve Sanayi Odaları, İhracatçı Birlikleri), Ticaret Müşavirliği'nden, DEİK'ten ve Ekonomi Bakanlığı'ndan

bilgiler alınmalı, ilgili web sayfalarından gerekli araştırmalar yapılmalıdır. İran pazarına girişi uzun vadeli bir proje olarak planlayarak ambargo sonrası İran pazarını avantaja dönüştürmelidir.'' dedi. İran ve Rusya pazarını hedef seçmiş katılımcılara yol gösteren Kökosmanlı ''Rusya bizim için önemli bir pazar, Rusya ile var olan coğrafi yakınlık, Türkiye-Rusya ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli bir avantaj sağlayacaktır'' dedi.

Seminerin son bölümünde İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Mustafa Yılmaz, ''İş Dünyası için Ticari Bilgiye Erişim'' konulu sunum yaptı. Günümüz iş dünyasında ticari bilgiye erişimin işletmeler açısından önemli olduğunu açıklayan Yılmaz ''İşletmeler, sahip oldukları ve kullanabildikleri bilgi ölçüsünde rakiplerinden üstün konuma ulaşabilmektedir. İşletmeler gitgide karmaşıklaşan iş süreçleri ile başa çıkabilmek için bilgi sistemlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Güncel ve güvenilir ticari bilgiyi en kısa sürede ve tek noktadan iletmek en önemli amaçtır'' açıklamasından bulundu.

3 gün süren ve yaklaşık 200 ihracatçı firma temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme seminerlerinin faydalı ve doyurucu olduğunu ifade eden katılımcılar ''Bu tür programların ihracata yönelik farklı konularda da yapılması gerektiğini belirterek memnuniyetleri dile getirdiler. Sunumların gerçekleştirilmesinin ardından, program soru ve cevap bölümüyle birlikte son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın