KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bir talimatınız yeter!

Bingöl’ün başlıca sorunlarını aktaran ESOB Başkanı Ali Bayram, Çarşamba günü Bingöl’de temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu sorunların çözümüne katkı sunmasını istedi. Bayram: “Bingöl sizi bağrına basmış, her daim yanınızda olmuş. Sizden tek isteğimiz, bu şehrin sorunlarının çözümünü sağlamanız. Hepsi, tek bir talimatınıza bakar.”

Bir talimatınız yeter!
02 HAZİRAN 2015 SALI 02:18
3
8620
9
AA aa

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü Bingöl'de katılacağı program öncesi bir dizi açıklamalarda bulunan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, şehrin öne çıkan sorunlarını aktardı ve çözüm için destek istedi.

Ekonomik, istihdam, tarım ve hayvancılık ile benzer birçok sorunun bulunduğu Bingöl'de acil çözüm bekleyen sorunları başlıklar halinde sıralayan Bayram, Bingöl'de çözüm adına yapılması gereken işlemlerin büyük şehirlerdeki ufak işlerden daha küçük olduğunu söyledi.

Bingöl'ün, Recep Tayyip Erdoğan'ı her daim bağrına bastığını ve desteklediğini vurgulayan Bayram: “Bu aziz şehrin sevdiği bir liderden beklentisi, sıkıntılarına çare üretmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda hassasiyet göstereceğini umuyoruz. İnşallah bu sıkıntıları çözerek Bingöl halkına en büyük iyiliği yapmış olur” diye konuştu.

Bayram, öne çıkan sorunları şöyle sıraladı;

SAĞLIK:

2002'den buyana sağlık alanında çok önemli projelerin hayata geçirildiğini ancak Bingöl'de istenilen seviyeye yaklaşılamadığını aktaran Bayram, çok kısa sürelerde devasa hastanelerin faaliyete girmesine karşın Bingöl'deki küçük bir hastane binasının dahi 6 yıldır tamamlanamadığına dikkat çekti.

Bayram: “Artık ilçelerde bile çok muazzam güzel ve modern hastaneler yapılıyor. Ne yazık ki, Bingöl halen sağlıkta gerilerde! Birçok tetkik ve ameliyat buralarda yapılamıyor. İnsanlarımız genellikle çevre illere sevk ediliyor ve bu da ciddi zorluklar demektir. Yazık günah bu insanlara! 250 yataklı bir hastane yapılacak sözde! 5 yılı geride bıraktık ama halen bir hastane inşaatı bitirilemedi! Cihaz sorunları var, doktor sıkıntısı var, hastalar çevre illerdeki hastanelerde perişan durumda. Artık bu sorunlara çözüm bulunmalı” dedi.

KARAYOLLARI;

Türkiye'de duble yol ve otobanların her geçen gün arttığını ve mesafelerin kısaldığını kaydeden Bayram, Bingöl'ün bu alanda ciddi bir geri kalmışlık yaşadığını söyledi.

Bingöl'ün 4 il arasında kavşak noktasında bulunmasına rağmen yol hizmetlerinde çok kötü bir durumda olduğunu ifade eden Bayram: “Karayolları Bölge Müdürlüğü ne yazık ki yeterli ilgiyi göstermiyor. Duble yol yapılıyor ama kalitesiz asfalt kullanılıyor, ikinci yılda tahrip oluyor yâda güzergâh değişikliği nedeniyle milli servet heba ediliyor. Bingöl'ün çevre il bağlantılarına bakıldığında ise Bingöl sınırlarındaki yol ağları tümüyle bozuk ve sürücülere eziyet verecek türden, diğer illerin sınırlarına girilince sanki başka bir Cumhuriyete girilmiş gibi. Çevre illerden Bingöl sınırına kadar tüm yollar bitmiş, Bingöl sınırlarındaki yollar yıllardır bitmek bilmiyor. Bu işi yapana da, kontrolörüne de gerekli baskı ve denetimler yapılmadığı sürece Bingöl yolları rant kapısı olmaktan çıkmayacaktır. Bu şehir bunu hak etmiyor!” diye konuştu.

HAVAALANI:

Bingöl'ün yıllardır özlemini duyduğu havalimanına iki yıldır kavuştuğunu ancak burada da ciddi problemler bulunduğunu vurgulayan Bayram, şunları söyledi:

“Terminal binası çok küçük! Bunun mutlak surette büyütülmesi lazım. Pist kısa kalmış. 2 Bin 300 metre olan pistin en az 700-800 metre daha uzatılması elzemdir. Öte yandan uçaklar küçültüldü, sefer sayıları azaltıldı. Uçaklar küçülünce haliyle fiyatlar da arttı. Oysa Bingöl'de hava yoluyla yolculuk yapan kişi sayısı oldukça fazla. Ama son dönemlerde toplumun havayolu yolcuğunu kısıtlamaya dönük uygulamalar yüzünden insanımız mağduriyet yaşıyor. Birçok vatandaşımız sırf uçak biletleri pahalı diye çevre illerden uçuyor. Bingöl'de havalimanı var ama yine çevre illere yönlendiriliyoruz. Bingöl'de haftanın en az dört gün Ankara, yedi günü İstanbul (Atatürk – Sabiha Gökçen), haftanın en az bir günü de İzmir uçuşu olmalı.”

ORMAN ARAZİLERİ;

Orman vasfını yitirmiş arazilerin bu vasıftan çıkartılarak hem imara açılması, hem de büyük yatırımcıya tahsis edilmesiyle ilgili çalışma yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken bayram, orman vasfı nedeniyle Bingöl'ün dışa açılmadığını ve Bingöl ovasındaki tarlaların konut alanına dönüştüğünü anımsattı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu konuda çalışması bulunduğunu fakat bir dizi engellemelerin yaşandığı imasında bulunan Bayram: “Tarlaya konut yapılmamalı! Bingöl deprem bölgesidir ve daha sert zeminlerde inşaatlar yükselmeli. Şehir sıkışıp kaldı. Ev yapılacak yer yok, dışardan yatırımcı geliyor arsa yok. Orman arazisi deniliyor ama tek bir ağaç kalmamış bölgeler bile bu vasıf yüzünden değerlendirilemiyor. Bu sorun aşılmadıkça Bingöl'ün genişlemesi ve sağlıklı bir yapılanmaya kavuşması imkânsızdır. Bingöl'ün en önemli sorunlarının başında yer alan bu sıkıntının çözümü aciliyet arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

ULAŞTIRMA;

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın ülke genelinde devasa projeleri hayata geçirdiğinin herkesçe kabul edildiğini anlatan Bayram, Bingöl'deki özel bir sorunu da paylaştı.

Bakanlığın, ülke genelindeki yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoför ve nakliyeci esnafından değişik isimlerde verdiği belgelerden aldığı ücretin vergiye denk olduğunu söyleyen bayram, buna rağmen Bingöl olarak şoför esnafının halen belgeleri Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nden almak zorunda bırakıldığını, tüm çabalara rağmen Bingöl'de bir şube veya birim açılmadığı için esnafın mağdur edildiğini belirtti.

Bayram; “Yıllardır üst teşkilatlarımız ve Bakanlık bu hususta hassasiyet göstermediği gibi zorluklar da her geçen gün daha da artıyor. Şoför esnafımız için son derece önemli olan bu konunun çözüme kavuşturulmasını ısrarla bekliyoruz. Tek yapılacak iş, Bingöl'de bir şube veya birim açmak. Yer konusunda da bizler elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul'da esnafa verdiği müjdeyi Bingöl'de de vermesini bekliyoruz.”

BİNGÖL OVASI;

Bingöl'ün ekilebilir en büyük alanının şehrin alt kısmında kalan alan olduğunu ancak buraların konut alanına dönüştürülme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Bayram: “Burası daha verimli bir hale getirilebilir. Bu konuda ilgili müdürlükler çalışma yürütebilir. Ayrıca ova içindeki yollar düzenlenmeli, araç geçişlerinden kaynaklı toz-toprağın verdiği zararın da önüne geçilmeli. Bu hem ekinlerin zarar görmemesi, hem de o bölgede ikamet eden vatandaşların huzuru için son derece önemli. Öte yandan sulamayla ilgili çalışmalar tamamlanmalı, çiftçinin sesine kulak verilip susuz alanlardaki sorunlar ortadan kaldırılmalı” şeklinde konuştu.

BÜROKRASİ;

Bingöl'de bürokrasinin daha etkin, kamu yararına dönük bir işlev kazanmasının önemine de dikkat çeken Bayram; “Merkezi Hükümetten çok önemli ödenekler gelmesine rağmen kaynaklar doğru kullanılamıyor, yapılan işlerin kontrolörlüğünü ne yazık ki mesleki yeterliliği bulunmayan kişiler yapıyor. Yapılan birçok iş, ne yazık ki iki yıl sonra hiç yapılmamış gibi duruyor. Bürokrasi, Bingöl'ün yararına olan işlerde risk alabilmeli ve şehrin daha hızlı büyümesine katkı bulma çabasında olmalı. Kurumlar arası işbirliği güçlenmeli, hantal yapı tasfiye edilmeli.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SUSMA BAŞKAN (@Misafir_18944)
06 Haziran 2015 Cumartesi 02:47
Sende konuşmasan kimse eleştirmyecek sende konuşmasan yalakalara meydan iyice kalacak konuş ki muhalif halk düşüncelerimizi konuşan bir adam var desin RABBİM de seni korusun kollasın inşAllah
çewlik lililil (@Misafir_18922)
03 Haziran 2015 Çarşamba 13:16
Ali abe öle sizin iki lafınızdan korkup sinecek adam değil 20 yıldır fazladır bıkmadan usanmadan her iktidara eerkekçe adam gibi yanlışlarını yüzüne söylemiş. SİZİN GİBİ HER İKTİDARA YANAŞIP YALAKALIK YAPMAMIŞ ALİ BAYRAM. Bu yüzden onu susturmaya agababalarınızın gücü yetmeti sizin hiç yetmez ve bilinsinki ÇEWLİK HALI ÇAAPAKÇUR HALKI BİNGÖLÜN YERLİLERİ ALİ BAYRAM ABENİN YANINDADIR KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR O BİZİM BÜYÜKLERİMİZDENDİR HÜRMETİMZİ SAYGIMIZ HER DAİME VARDIR
Demir Çelik (@Misafir_18919)
03 Haziran 2015 Çarşamba 09:59
Ali Bayram kendine göre sırlamış Bingöl'ün sorunlarını.Noksanları saymaya gerek yok.Bir de Doğal gazdan bahsetseydi.Sayın Cumhurbaşkanı 2007 de PTT kavşağında 2008 de Bingöl'e doğal gaz geleceğini söylemişti.2011 de de sürçü lisan edip doğal gazınız geldi mi? demişti.2015 bu kez Sayın Başbakan 2015 te Bingöl'e doğal gaz gelecek dedi.O da suya düştü.Anlaşılan biz 2023 ü bekleyeceğiz.Bir çapsız bakanımız vardı.Hamd olsun ondan kurtulduk.Mayıs 2011 de kendisine doğal gaz hatırlatmasında bulunduğum için bana müthiş bir kin beslemişti.Ne diyelim.
bingöllüm (@Misafir_18918)
03 Haziran 2015 Çarşamba 09:07
ben burdan bu haberi yapan başkana ve yayınlayan gazeteye teşekkür ederim ilin sorunlarını gerçekten yanlışsız yazmışsınız ama mahmut yusuf kardeşim sen bingölde oturmuyorsun her halde yada çok zenginsin hastanıda dışarı götürüyorsun uçağada dışarıda biniyorsun yatırımınıda dışarı yapıyorsun fakir fukara ne yapsın bu sorunlar başkanın kendini sorunları değil çıkar ilişkiside yok sen neyi eleştiriyorsun anlamadım kişisel sorunun varsa git kimliği belirt açık kendisiyle konuş arada ilin sorunları biri belirtiyor bari onu eleştirmeyin.
günana aa (@Misafir_18917)
03 Haziran 2015 Çarşamba 01:27
ADAM ÇIKMIŞ ERKEKÇE KORKMADAN MEMLEKETİN SORUNLARINI SÖYLÜYOR BİZİM MEMLEKETTE BEGENMİYOR. BİZİM SORUNLARIMIZI KONUŞMA BİZE BÖYLE İYİDİR AKP YALAKALIGINA DEVAM DİYOR. MEMLEKET HALK GÖRÜYOR MAHMUT KARDEŞ GİBİ YALAKALARIDA ALİ BAYRAM GİBİ KORKMADAN MEMLEKETİNE SAHİP ÇIKMA SEVDASINDA OLANLARIDA
EL CEVAP (@Misafir_18916)
03 Haziran 2015 Çarşamba 01:25
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ali Bayram benim babamın oğluda değil adam çıkmış memleketin sorunlarını söylemiş senin zorunada gitse borunada gitse bunlar memleketin sorunları. AKP Yalakalıgı mı yapmak derdin yoksa ali bayrama garezin mi var bilmem benim umrumda da değil ikiside. Ama ali bayram bu ilin sorunlarını soylemişse halkın sıkıntılarını dile getirmişse arkasında durur helal olsun derim. SENİN GİBİ ZERZEVATADA İYİ YALAKALAŞMALAR DİLERİM.
mahmut yusuf (@Misafir_18915)
02 Haziran 2015 Salı 17:25
KENDİ KONUSU DIŞINDA HERŞEYİ SIRALAMIŞ YİNE. ÖNCE BAŞKAN OLDUĞUN KİŞİLERİN SORUNLARINI ÇÖZ ONDAN SONRA DİĞER MESELELERİ ANLAT. HA SİYASET YAPMAK İSTİYORSAN DA O GÖREVİNİ BIRAK SİYASET YAP. BUNU UNUTMA HERŞEYDE BİLGİSİ OLDUĞUNU ZANNEDENLER ASLINDA HİÇBİR ŞEY BİLMEYEN İNSANLARDIR.
veysel 12 (@Misafir_18914)
02 Haziran 2015 Salı 12:38
senden bir tane daha olacaktı bingölde helal olsun size herkes sizin gibi çaba gösterseydi bu ilçelerden ve köyden beter il bu halde olmazdı yılmadan devam etmelisiniz. inş. sesimizi duyarlar..
hakan budan (@Misafir_18912)
02 Haziran 2015 Salı 02:51
Bunu biraz daha durup RTE geldiği gün yayınlayacaktınız okurdu en azından ali baba yine eyvallah etmeden konuşmuş allah razı ola
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın