KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Düğüm çözülüyor mu?

SÜTAŞ yatırımındaki son gelişmeler üzerine harekete geçen birlik başkanları İl Valisi Köşger ile görüştü. Vali Köşger’in olumlu çalışmalar yapıldığına dair izlenimlerin verdiği toplantının ardından konuşan başkanlar, sorunun çözülmesine dair olumlu netice verecek çalışmaların yapıldığını belirterek, işin takipçisi olup, kentin kaderiyle oynamak isteyenlere hesap soracaklarını vurguladı.

Düğüm çözülüyor mu?
25 HAZİRAN 2015 PERŞEMBE 00:10
0
3166
0
AA aa

Maliye Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki uzman, SÜTAŞ'a tahsis edilmesi beklenilen 1 milyon 477 Bin 363,43 metrekarelik arsanın dönümüne 15 Bin TL fiyat biçince, SÜTAŞ yatırımında belirsizlik ortaya çıktı.

Mali Bakanlığı'nın Havalimanı gerekçe göstererek, arsa bedeline yüksek fiyat vermesi ve akabinde yaşanan gelişmeler, 80 milyonluk yatırımın Bingöl'den kaydırılacağı endişelerine neden oldu.

VALİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak yatırım ile ilgili ortaya atılan vahim iddialar üzerine harekete geçen Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak ve Dik Köyü Muhtarı Mahsum Kırçiçek, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

SÜTAŞ yatırımında gelinen noktayı değerlendiren heyet, Vali Köşger'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Talep ve beklentilerini dile getiren heyet, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

BAYRAM: “NETİCE İYİ OLACAK”

İşin muhatabı olan birlik başkanlarının 4 senedir yatırımla ilgilendiklerini kaydeden ESOB Başkanı Ali Bayram, “Bu konuyla ilgili muhataplar bellidir. Bir tarafta birlik odaları başkanları diğer tarafta SÜTAŞ vardır. Biz aslında belediye başkanımız ile gidecektik vali bey ile görüşmeye ama başkanın yurtdışı programı çıktı ve gelemedi. Bizde arkadaşlarla Sayın valimiz ile görüştük. Olumlu çalışmalar yapılıyor. Bu olumlu çalışmaların neticesi de iyi olacak. SÜTAŞ konusunda sıkıntı olmayacak, çözüm var ve bu sorun da çözülecek. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

ELAZIĞ'DAN BEDAVA ARSA TEKLİFİ

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, kendisinin de dâhil olduğu bir toplantıda, Elazığ'dan yetkililerin 800 dekarlık bedava arsa teklifinde bulunduğunu söyledi.

Bingöl Milli Emlak Müdürü'nün Elazığlı olmasının kendisinde şaibe uyandırdığını kaydeden Koç, müdürün görevden alınması gerektiğini savundu. Koç, “Çünkü bu yatırım kişiye rant sağlamıyor. Bu yatırım, kalkınmaya müsait olan hayvancılık bölgesinin çarklarının dönmesini organize eden bir mekanizmadır. Bunun şakası yoktur. Bu yatırım gittiğinde, bunun bedelini sorumlu bensem ben öderim, yetkililerse yetkililer öder” dedi.

“BİRİLERİ BU İŞE ÇOMAK SOKUYOR”

“Sanki buralar bir kişiye peşkeş çekiliyor mantığıyla bakılıyor, ama bu bölgenin kalkınmasına, hayvancılığa yönelik katkısını kimse önemsemiyor” diyen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “SÜTAŞ'ın 4 yılda bu bölgeye, Bingöl'e, Elazığ'a verdiği katkı 100 milyon TL'dir. Süt alımıyla 100 milyon TL katkı sağlanmış. Satılmayan sütler paraya dönüştü. Bunlar hesap edilmeli. Yani birileri, maliyeci kafasıyla bu sürecin sadece bir kişiye rant sağladığı, peşkeş çekildiği zihniyetinde olması doğru değildir. Sayın valimiz olumlu bakıyor konuya. Bu fiyat sürecinin bittiğini bizzat kendisi söyledi. Fiyat sürecinin bittiğinden kasıt, bu fiyatların düşürülemeyeceğidir. Yeni bir süreç için çalışma yapacaklarını söyledi. Vali bey, bu yatırımın öneminin farkında halka nasıl bir istihdam sağlayacağı ve halka ne kadar faydalı olduğunun bilincinde.”

KAYSADU: “GELİŞMELERDEN KUŞKU DUYUYORUZ”

2011 yılında SÜTAŞ'ın ismini duyulmasıyla birlikte hayvancılıkta canlılık olduğunu belirten Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu ise, “Şuanda 600 Bine yaklaştı küçükbaş hayvan sayımız ve bu ciddi bir rakam. Bu yatırım hazırlığı sürecinde bizler elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizler 4 yıldır SÜTAŞ ile yatıp, SÜTAŞ ile kalkıyoruz” dedi.

Yatırım konusundaki gelişmelerden kuşku duyduklarını kaydeden Kaysadu, “Maliye Bakanlığı'ndan iki uzman isteniyor ve bunlar havaalanını mazeret göstererek, arsanın dönümüne 15 Bin TL bedel biçiyor. Uzmanlar, ilin valisi, tarım il müdürü ve diğer yetkililerle görüşmeden buradan ayrılıyorsa, biz bu işten kuşku duyarız. Havaalanı civarında 14 veya 15 Bine satılmış tek arsa bulamazsınız bunlar neyi emsal olarak almışlar” dedi.

Arsanın bedelini araştıracaklarını da sözlerine ekleyen Kaysadu, şöyle devam etti: “Olması gereken fiyatı da öğreneceğiz. Öte yandan bakanlar kurulu kararı, hayvancılık alanında istihdam ağırlıklı yatırımlarda en alt fiyatın verilmesi yönündedir. En alt limit 500 TL, üst ise 10 Bin TL'dir bunlar tüm fiyat aralıklarını geçti. Bingöl'ün hali de, SÜTAŞ'ın Bingöl için önemi de ortadır. Herkesin bu konuda hassas olması ve elinden geleni yapması gerekiyor. “

KARAARSLAN: “HESABINI SORARIZ”

Çiftçi ve vatandaşların kendilerine sürekli SÜTAŞ yatırımını sorduğunu belirten Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, “Bize gelen bilgiler, yatırımın Bingöl'den kaydırılması yönündeydi. Bizde vali bey ile görüştük ve gerekli açıklamaları aldık. SÜTAŞ Bingöl'den giderse, büyük bir kayıp yaşarız. Bu yatırımı kim engellerse, biz bunu affetmeyiz. Bu işte parmağı olan, yatırımı Bingöl'den kaydıracak olanlara da hesabını sorarız. Kim olursa olsun, Bingöl'ün kaderiyle kim oynarsa, karşısında bizi bulur. Biz bu işin takipçiyiz, ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

ÇAPAK: “BU UMUDU DEVAM ETTİRMELİYİZ”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak ise SÜTAŞ'ın hayvancılık ile uğraşanlar başta olmak üzere herkes için büyük bir ümit kaynağı olduğunu belirterek, “Bu umudu devam ettirmeliyiz. Bu yatırımın sağlanması için bugüne kadar ciddi uğraşlar verildi, bundan sonrada çalışmalar devam etmelidir. Biz SÜTAŞ yatırımın gerçekleşeceğine inanıyoruz, bu konuda çalışmalar devam ediyor. Bingöl'ün hayvancılık alanında gelişmesi için SÜTAŞ ve benzeri firmalar şart. Bunun için özellikle Bingöl'deki bürokrasi daha dikkatli hareket etmeli” diye konuştu.

Dik Köyü Muhtarı Mahsum Kırçiçek, “ova köyleri olarak, SÜTAŞ yatırımın gerçekleştirilmesi için çok önem gösteriyoruz. Bizim için bu yatırım çok önemlidir. Sayın valimizin verdiği bilgiler doğrultusunda, çalışmaların olumlu yönde ilerlediğini görüyoruz. Şuan Milli Emlak Müdürü'nde sıkıntı olduğunu görüyoruz. SÜTAŞ ile ilgili konularda herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın