KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Eylem planı hazırlandı!

Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Başarı Ellerimizde Projesi’ kapsamında eğitim alanındaki sorunlar tespit edilerek, eylem planı hazırlandı.

Eylem planı hazırlandı!
10 OCAK 2017 SALI 22:05
0
1587
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, şube müdürlerinin katılımıyla kentteki basın temsilcileriyle bir araya gelerek, ‘Başarı Ellerimizde Projesi' kapsamında tespit edilen sorunlar ve hazırlanan eylem planına dair açıklamalarda bulundu.

Projenin, eğitimdeki başarı düzeyinin farklı yönleriyle incelenmesi, sorunlu alanlara yönelik uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve başarı düzeyinin arttırılması amacıyla hazırlandığını söyleyen Engin, proje kapsamında eğitim konusunda yaşanan sorunları tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla ilk olarak 20'ye yakın paydaş gruplarla çeşitli toplantıların düzenlendiğini söyledi.

MERKEZ VE İLÇELERDE ÇALIŞMA YAPILDI

Eğitim durumunun farklı durumlarıyla araştırılması amacıyla merkez ve 7 ilçede çalışma yapıldığını ifade eden Engin, “Bingöl'deki eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla proje kapsamında bir çok çalışma yapıldı. Projenin genel amacı, Bingöl'de eğitimdeki başarı düzeyinin farklı yönleriyle incelenmesi ve sorunlu alanlara yönelik uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesi ile başarı düzeyinin arttırılmasıdır. Özel amacı ise, ilimizde ortaokul ve lise öğrencilerinin başarısızlık nedenlerinin çok yönlü olarak araştırılması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi, bunların eylem planına dönüştürülmesi ve ilin milli eğitim uygulamalarına yön veren kesimi için bir rehber oluşturulmasıdır.” diye konuştu.

20 ODAK GRUP TOPLANTISI YAPILDI

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Engin, eğitim sorunlarının araştırılması amacıyla 8 ilçede toplam 2 bin 343 öğrenci ve 500 öğretmene yönelik anket çalışmasının yapıldığını belirterek, “Anket çalışması dışında akademisyenler, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler, STK temsilcileri ve basın mensupları, imamlar ve muhtarlar, veliler, özel öğretim kurumu yöneticileri, ilçe mülki idari amirlerinden oluşan odak gruplarımızla merkez ilçe dahil toplam 4 ilçede 20 adet odak grup toplantısı yapılmıştır. Bu çalışmalarda ilimizin eğitim sorunları derinlemesine ele alınmıştır” şeklinde konuştu.

OKURYAZARLIK VERİLERİ

Engin, proje kapsamında öğrencilerle anne ve babalarının okuryazarlık durumu ile ilgili yapılan anketlerde, öğrencilerin yüzde 37'sinin annesi ve yüzde 8'inin babası okuryazar olmadığı sonucunun ortaya çıktığını söyledi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI

Öğretmen ve öğrencilerin sorunlarına ilişkin yapılan anket verilerini de değerlendiren Engin, “Öğretmenlerle yapılan görüşme ve yapılan anketlerde yüksek sirkülasyon, bireysel yetkinliklerde noksanlık ve performans düşüklüğü, akademik çalışmalarda yetersizlik ön plana çıktı. Öğrencilerle yapılan görüşmelerde ise, davranış sorunları, ders çalışma yetersizlikleri, yetkinlik noksanlıkları, psikolojik sorunlar ve rehabilitasyon sorunu olduğu tespit edildi.” dedi.

EYLEM PLANI

Proje kapsamında hazırlanan eylem planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Engin, şunları söyledi: Bingöl ilinde mevcut eğitim sorunlarının çözümü için yapılması gereken çalışmaların bir kısmı İl Milli Eğitim Müdürlüğü imkânları ile gerçekleştirilebilecek, bir kısmı valilik koordinasyonunu ve müdahalesini gerektirecektir. Genel olarak değerlendirildiğinde sorunlar evreninde çözüm bekleyen iş kalemlerinin sayıca büyük bölümünün, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sonuç odaklı, kararlı ve pratik basit tedbirlerle çözülebileceği anlaşılmaktadır. Ancak sorunların sayıca küçük bölümünün çözümünün büyük iş ve eylemleri ve uzun süreçleri gerektireceği açıktır. Eğitimin toplumdaki algısının değişmesi, bu konuda planlı ve istikrarlı bir çalışmanın yapılması şartı ile yıllar alacağı gerçeğinden hareketle kısa vadede derhal sonuç verecek ve bu nedenle de eylem planının icracılarına moral ve motivasyon kazandıracak tedbirlerin hızlı şekilde alınması yerinde ve faydalı olacaktır.”

Eylem planının ana eksenlerini de sıralayan Engin, “Ar-Ge faaliyetlerinin hiperaktif hale getirilmesi, okul performans sistemine geçiş, hedeflerle yönetim, ölçme ve değerlendirme, stratejik iletişim, itibar ve algı yönetimi, eğitimdeki insan kaynağının niteliklerinin geliştirilmesi olarak belirlenmiştir.” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın