KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Hazineye ait tarım arazileri satılıyor

Bingöl Defterdarlığı, belediye sınırları dışında kalan hazineye ait tarım arazilerini satışa çıkardı. Tarım arazileri, 3 yıl ve daha fazla süreli kullanıcılara bedelin yüzde 50 karşılığında ve 12 ay taksitle ödenmek üzere satılacak. Taksitli satışlarda ilk 6 yıl faiz uygulanmayacak, peşin satışlarda ise yüzde 20 indirim sağlanacak.

Hazineye ait tarım arazileri satılıyor
26 AĞUSTOS 2014 SALI 00:21
0
2907
0
AA aa

Bingöl Defterdarı Özgür Yılmaz, Milli Emlak Müdür Yarımcısı Murat Tokiçin ile birlikte 6292 sayılı kanunun 12. maddesi kapsamında hazineye ait tarım arazilerinin satış ve başvuru işlemleri konusunda köy muhtarlarını bilgilendirmek amacıyla valilik toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Defterdar Yılmaz, bakanlıkça başlatılan uygulama kapsamında hazineye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilere satışının yapılması planlandığını belirterek, bu uygulamayla devlet vatandaşını tapu sahibi yapmak istediğini söyledi.

Hazineye ait tarım arazilerini kullanan vatandaşların, hiçbir haktan faydalanamadığını hatırlatan Yılmaz: “Bakanlığımız hazineye ait tarım arazilerini kullanan vatandaşlarımız için bir uygulama başlattı. Bakanlığımız, Bu uygulamayla hazineye ait tarım arazilerini uygun avantajlarla satışını yapmak istiyor. Bunda hem vatandaşımızın karı var, hem de devletimizin karı var. Vatandaşımızın karı, köylerinde kendisine ait olmayan, tapusu olmayan mallarda tarımın verdiği desteklenmelerin hiçbirinde faydalanamıyor. Ancak, hazineye ait arazinin tapusunu aldığı vakit, o zaman her türlü desteklenmelerden faydalanabilir. Devlet, vatandaşın kullandığı hazineye ait arazilerin satışını yapıp, vatandaşını rahata kavuşturmak istiyor. Bugün sizleri bu konuda bilgilendirmek için çağırdık. Sizlerde köylerinizdeki vatandaşı ikna edip, başvuru yapmalarını sağlayacaksınız ve bizde onlara taşınmazların tapularını en kısa sürede vereceğiz” dedi.

SON BAŞVURU SÜRESİ 27 NİSAN 2015

Defterdar Yılmaz'dan sonra bilgilendirme yapan Milli Emlak Müdür Yardımcısı Tokiçin, tarım arazilerini kullanan ve tapu almak isteyen vatandaşların 27 Nisan 2015 tarihine kadar Defterdarlığa başvuruda bulunması gerektiğini söyledi.

Tapu almak isteyen vatandaşa devletin her türlü kolaylığı sağlayacağını vurgulayan Tokiçin: “31 Aralık 2011 tarihinden önce En az 3 yıl tarımsal amaçla kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracılarından en az 3 yıl tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği idarece belirlenen kullanıcılarından, Hazine ile paydaş (Hissedar) olanlardan 27 Nisan 2015 tarihine kadar bedeli karşılığında doğrudan satın almak için idareye başvuran ve idarece bu kanunda belirtilen şekilde tespit ve tebliğ edilen satış bedelini itiraz etmeksizin kabul edenler bu kanuna göre hak sahibi sayılır” dedi.

HAK SAHİPLERİNE SAĞLANAN AVANTAJLAR

Açıklamasında hak sahiplerine sağlanan avantajları sıralayan Tokiçin, satış bedelinin rayiç bedelinin yüzde 50'si olduğunu söyledi. Peşin ödemelerde satış bedeli üzerinden ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacağını ifade eden Tokiçin: “Taksitli satışlarda, satış bedelinin yüzde 10'u peşin, kalan tutar ise, 6 yıla kadar 12 eşit taksitle ödenir. Satış bedelinin yarısı peşin, kalanı taksitli ödemesi halinde satış bedeli üzerinden yüzde 10 indirim uygulanarak yarısı peşin, kalan yarısı ise 6 yıla kadar 12 eşit taksitle ödenir. Peşin ödemelerdeki satış bedeli ile taksitli ödemelerdeki peşinat bedeli idarece yapılacak tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödenir. Satış bedelinden, başvuru tarihi itibari ile son beş yıl içinde tahsil edilen ecri misil ve kira bedelleri mahsup edilir. Taşınmazların üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmaz. Tamamen ve münhasıran bil fiil tarımsal amaçlı olarak kullanılanlar ile bu arazilerin üzerinde kalmak şartı ila tarımsal amaçlı yapılar ve sürekli ikamet edilen konutların bulunduğu tarımsal nitelikli arazilerde rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden satılacaktır” ifadelerini kullandı.

BAŞVURUDA İSTENİLECEK BELGELER

Tokiçin, başvuru sırasında başvuru sahiplerinden; Satın alma talebini içeren dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, varsa ecrimisil ihbarnamesi veya ödendiğine ilişkin belge örneği, tüzel kişiler için ayrıca taşınmaz tasarrufuna yetkili olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi ile imza sirküleri, paylı taşınmazlarda paydaş, kiracı veya kullanıcılarının, Hazineye payını satın almak istemeyen paydaşlardan alacakları noter onaylı muvafakatname isteneceğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın