KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Hizmete hazırız!

Bingöl Belediyesi tarafından bir araya getirilen Bingöllü akademisyenler, kente olan gönül borcunu ödemek istiyor. Yıllar önce memleketlerinden ayrılarak farklı branşlarda kariyer planlarının zirvesine ulaşan akademisyenler, daha güzel bir Bingöl için hizmete hazır olduklarını vurguladı.

Hizmete hazırız!
21 MAYIS 2016 CUMARTESİ 02:48
0
1868
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi, Türkiye'nin farklı vilayetlerindeki üniversitelerde görev yapan Bingöllü akademisyenleri bir araya getirdi. Önceki gün kente gelen akademisyenler, dün Bingöl Üniversitesi'nde bir araya geldi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kurum müdürleri ve Bingöllü akademisyenler katıldı.

“GENÇLİĞİMİZ ÇOK CİDDİ SORUNLAR YAŞIYOR”

Toplantıda ilk olarak konuşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, gençliğe dikkat çekti.

Bugün düzenlenecek olan ‘şehir ve gençlik' panelini önemli bulduğunu kaydeden Söylemez, “Neden şehir ve gençlik diye soracak olursanız dönüp baktığınızda Bingöl özeli ve Türkiye genelinde gerçekten gençliğimiz çok ciddi sorunlar yaşıyor. Gençlerimizi maalesef üzülerek ifade edeceğim kaybediyoruz. İnternetin kaptığı gençlerden bahsediliyor artık, sosyal medyanın ağına düşmüş gençleri görüyoruz. Dolayısıyla geleneklerimizden kenara düşmüş gençlerle hemhal oluyoruz maalesef öyle bir kitle karşımıza çıkıyor ki bu kitle bizim geçmişimizle hiçbir şekilde barışık değil ve yeni bir takım düşüncelerin ağına düşmüş ve savrulmuş vaziyette. Bingöl özeline dönüp baktığımızda sosyalizm hatta başka ifadeyse ateizm kol gezmeye başlamış. Bizim dini değerleriyle tanınan vilayetimiz maalesef gençlerimiz bu konuda kenara düştükleri için ateizm ile buluşmuş insanlarla her gün karşılaşıyoruz. Bize ait olmayan düşünceler gençliğimiz arasında hızla yayılmaya başlamış. Bu bir sorun ve bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bingöl'de uyuşturucu ve madde bağımlılığı gerçekten yaygın hale gelmiş durumda. Bunu emniyet kayıtlarına bakarak da görebilirsiniz. Bütün bunların karşısında bizim bir şekilde fikir üretmemiz gerekiyor ve bu fikirlerle geleceğimizi garanti altına almamız lazım. Çünkü bu çocuklar bu gençler bizim geleceğimizdir, geleceğimizi kaybediyoruz, kaybediyor olmamızı da görmemiz lazım” dedi.

Müftülük tarafından kutlu doğum çerçevesinde düzenlenen programa  katıldığını ifade eden Söylemez, “Programdayken arkamda iki genç kendi aralarında konuşuyordu. Gencin biri öbürüne diyor ki, eğer bu kürsüye çıkan zatta besmele ile başlarsa Vallahi kalem fırlatacağım. Ben o gün fark ettim ki biz 30 yıl önce bıraktığımız Bingöl'de yaşamıyoruz. Bugün başka bir Bingöl ile yüz yüzeyiz.  Bingöl'ü yeniden yaşanabilir bir kent haline dönüştürmeyi düşünüyor isek, bunun yolunun gençlerimizden geçtiğini bilmemiz lazım. Onun için genlerimize özel bir önem vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

BARCA: “BİNGÖL'E GÖNÜL BORCUMUZ VAR”

Bingöllü akademisyenlerin kente gönül borcunun olduğunu vurgulayan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca; “Hepimiz yıllar önce buradan koptuk ama gönlümüz buradaydı. Birbirimizden uzaktan haber alıyorduk, memleketimizden uzaktan haber alıyorduk ve aldığımızda da gerçekten seviniyorduk. Öyle sanıyorum ki 2-3 yıl arayla yapılan bu konferanslar Bingöllü akademisyenleri bir araya getirmenin ötesinde neredeyse sadece Bingöl'de buluşturuyor. Gönlümüzde yer edinen şehre katkıda bulunmak bizim gönül borcumuzdur” dedi.

Konuşmasında birlik vurgusu yapan Barca, şunları söyledi: “Araştırmalar şunu gösteriyor, katılımcı yönetimler, katılımcı olmayan yönetimlere göre çok daha başarılıdır. Diğer bir ifadeyse şimdilerde moda olan paydaşlarla yönetim, paydaşlarla birlikte hareket etme, birçok aklı bir araya getirme, birçok gücü bir havuzda toplama ve bunların oluşturduğu sinerjiyle daha büyük bir başarı elde etme söz konusu olabilir. Öyle sanıyorum ki memleketimizin yetiştirdiği önemli insan kaynağı olan buradan nihayetinde beslenerek ileri aşamaya giden akademisyenlerimizin yine dönüp kendi memleketlerine katkı sunmaları bu anlamda bir paydaş yönetim anlamında son derece anlamlı olsa gerek.”

“Bu buluşmayı sadece fikir geliştirme olarak düşünmemek gerekir” diyen Barca, “Fikir geliştirme bunun bir ön aşamasıdır. İnşallah bu fikirler projelendirilir, inşallah bu projeler arasında uygun olarak desteklenerek hayata geçirilir ve inşallah sonuçlar elde edilir. Bingöllü akademisyenlerimizin sadece fikir aşamasında değil, projelendirme, uygulama ve sonuçlarını yaygınlaştırmaları konusunda da Bingöl'ümüze destek vermeleri çok derece anlamlı, kapsamlı bir katlı olarak tanımlanabilir” ifadelerini kullandı.

“BU MEMLEKETE HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ŞEREFTİR”

Bingöl'den 52 yıl önce ayrıldığını belirten İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz ise, Bingöl'e hizmet etmenin kendisi için şeref olduğunu söyledi.

Gündüz, “52 sene önce Bingöl'den ayrıldım. Bu memleketin suyunu içtik, ekmeğini yedik, burada doğduk, burada büyüdük. Bundan dolayıdır ki bu memlekete katkı sunmak mecburiyetimiz var. Memleketimize elimizden gelen her şeyi yapmak bizim için vazifedir, vatan borcudur. Bu konferansın çok yararlı olacağını düşünüyorum, üzerimize düşen her vazifeyi de hiç çekinmeden yapacağımızı söylüyoruz. Bu memlekete hizmet etmek için benim için şereftir. Bu memleket ziraat, hayvancılık, tarım herhalde memleketimizi kalkındıracak konulardan biridir bende bir ziraatçı, gıdacı olarak elimden gelen katkıyı sunmaya hazırım. Tecrübelerimizi bu memleket için vermeye her an hazırız” diye konuştu.

ÇAPAK: “ÜNİVERSİTEMİZ BÜTÜN AKADEMİSYENLERİMİZE AÇIK”

Belediye tarafından gerçekleştirilen toplantıyı çok anlamlı bulduğunu kaydeden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bu toplantıyı çok anlamlı buluyorum. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir 2006'da sempozyum düzenlediğimizde, biraz belediye, biraz esnaf odası, biraz da başka yerlerden sağlanan katkılarla sempozyum gerçekleştirmiştik. Şimdi belediye tek başına bu organizasyonları yapabiliyor. O zaman sayı çok azdı, şimdi yüzleri buldu. Üniversite olarak sizlerin katkısına ihtiyacımız var. Üniversitede 8 fakültemiz var, bu fakültelerin bazılarında akademisyen arkadaşlara da ihtiyacımız var. Bu nedenle üniversitemiz bütün akademisyenlerimize açık. Aramızda tıp alanından arkadaşlarımız var. Bu alanda çok fazla ihtiyacımız var. devlet hastanemizin araştırma hastanesine dönüştürülmesi söz konusu, mümkünse olabilir. Üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi açılması boyutuyla olabilir. Öncelikle Bingöllü arkadaşlarımıza ve bu alanda çalışan bütün arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Bu programın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BARAKAZİ: “BİNGÖL'E KATKIDA BULUNUN”

Akademisyenlerden Bingöl'e katkı sağlamalarını isteyen Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, “Hepinizi yetiştiren bu memlekettir. Buraya minnet borcunuz var. İnanıyorum ki bu borcunuzu en iyi şekilde ödeyeceksiniz” dedi.

Barakazi, “Bu kadar çok akademisyenimizin olduğundan haberim yoktu. Bunun büyük bir güç olduğunu düşünüyorum. O yüzden mutluyum. Siyasete girdiğime 4 tane ilkeden bahsettim. Birincisi adaletti. Fikri, zikri, bölgesi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun herkese adil davranacağımız söyledim. Eksikliklerimiz olabilir ama buna dikkat ediyorum. Eğer bir gün adalet kısmı ile ilgili eksikliğimi gören olursa, bir kardeş edasıyla beni uyaracağınıza inanıyorum. İkincisi barış ilkesidir. Barış ve huzurlu şehirler, yaşanabilir kentler olabilir. Diğer bir tanesi kardeşlik, diğeri özgürlük idi. Yaklaşık iki yıldır görevdeyim. Fiziki koşullar bakımından önemli mesafeler kat ettik. Altyapı ve üstyapı ile ilgili problemleri ana hatlarıyla halletmiş bulunuyoruz. Akademisyen arkadaşlarımızdan isteğimiz, Bingöl'e katkıda bulunsunlar. Hepinizi yetiştiren bu memlekettir. Buraya minnet borcunuz var. İnanıyorum ki bu borcunuzu en iyi şekilde ödeyeceksiniz” diye konuştu.

VALİ KÖŞGER: “BİNGÖLLÜ AKADEMİSYENLER MEMLEKETLERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR”

Bingöllü akademisyenlerin memleketlerine sahip çıktığını vurgulayan Vali Yavuz Selim Köşger ise, “Bingöllü akademisyenler memleketlerine sahip çıkıyorlar, memleketlerinden kopmamışlar, memleketlerine karşı bir vefa örneği sergiliyorlar. Bingöl'de, Anadolu'nun şehirlerinde yaşayan insanlar olarak, daha yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz. Bingöllü akademisyenlerin Bingöl'e sahip çıkmaları çok önemli. Bir medeniyetin yaşandığı bu şehirde zincir  kopmuş, o medeniyetin çocukları hangi kültüre ait olduğunun farkında olmayan bir gençlik var. Akademisyenleri buradan uyarıyorum, gençlere sahip çıkın. Gençlere yönelik çalışmalar yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR VE GENÇLİK KONFERANSI

Tanışma ve açılış konuşmalarıyla sonlandırılan toplantı, bugün ‘Şehir ve Gençlik' konferansıyla devam edecek. Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde ilki saat 09.00'da gerçekleştirilecek konferansın moderatörlüğünü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca yapacak.

Saat 11.00 ila 12.30 arasında yapılacak ‘Şehir ve Gençlik 2' konferansının moderatörlüğünü ise İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz yapacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın