KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Ilk gideceğim yer bingöl

Bingöl’de geçtiğimiz ay uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralan Emniyet Müdürü Atalay Ürker, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. İyileştikten sonra mesleğine tekrar dönmek istediğini vurgulayan Ürker: “Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur' dedi.

Ilk gideceğim yer bingöl
18 KASIM 2014 SALI 07:08
0
2543
0
AA aa

9 Ekim tarihinde kent merkezinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanarak, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi devam ettirilen Emniyet Müdürü Atalay Ürker, dün taburcu edildi. Genel sağlık durumu iyi olan Ürker'in fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi, Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) bağlı TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde devam edecek.

Taburcu olduktan sonra açıklamada bulunan saldırıda ağır yaralandığını belirterek: “Pek kendimde değildim, şimdi kendimdeysem bu ikinci hayat sayılabilir" dedi.

Saldırıda yere yığıldığını anlatan Ürker: “Sonraki süreçte, Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelerin de çok yerinde olduğu belirtiliyor. Şimdi tekrar sağlığıma kavuştuğum için çok çok mutluyum. Neden? Çünkü, en azından kalan ömrüm, eşime ve çocuğuma sahip çıkma yönünde çok değerli” diye konuştu.

Olay sonrasında ilk gözünü açtığında vücudunu kontrol ettiğini ifade eden Ürker, şunları kaydetti: “Baktım ve denedim, ayaklarımı kollarımı oynattım. Kendime ve doktorlarıma güveniyordum. Çünkü, beni ölümden kurtardıklarına göre sonraki aşamada da iyileştireceklerini biliyordum. O nedenle durumu soğuk kanlılıkla karşıladım. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum ve çok mutluyum. Üst beden olarak tamamen sağlıklıyım, bacaklarımla ilgili de fizik tedavi göreceğim. Her geçen gün iyileşme var, bunun sonucunda da tamamen ayağa kalkacağım” diye konuştu

"ŞUAN KALKSAM, İLK GİDECEĞİM YER YİNE BİNGÖL OLUR"

İyileştikten sonra mesleğine tekrar dönmek istediğini vurgulayan Ürker: “Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur” dedi.

Ürker, mesleğini yaparken bir gün bile korku hissetmediğini dile getirerek, duygularını şöyle aktardı: “Neredeyse 40 yıldır meslek hayatım var ve mesleğimi seviyorum. Yine gider orada çalışırım. Mesleğim ne gerektiriyorsa, nerede görev yapmam gerekiyorsa orada olurum. Devletimizin birlik ve beraberliği açısından o bölgeye mutlaka verilen görevlere tüm arkadaşlarımız seve seve gitmelidir. Orada, halkla ilişkilere önem vermeliler. Vatandaşımızı devletimizin lehine kazanmak açısından bu çok değerli. Ben de zaten böyle bir çalışmaya girdiğim için böyle bir saldırıya uğradım. Çünkü, vatandaşın devlet tarafından kazanılması istenilmiyordu. Bu manada, bizi arkadan kurşunlayan insanları Allah ıslah etsin. Devletimiz büyüktür, devletimize gelip sığınmalarında fayda var. Devletimiz affedicidir.”

Emniyet Müdürü Ürker, tedavi sürecinde kendisini arayan ya da ziyarete gelen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bakanlar ve milletvekilleri olmak üzere sağlık çalışanları ve aile yakınlarına teşekkürlerini sundu.

SALDIRI GEÇMİŞİ

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, 9 Ekim'de izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada teröristlerin saldırısına uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, Hatipoğlu kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olmuştu. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden Ali K, Umut Savaş K. ve Erhan Ş. tutuklanmıştı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın